wine-flu igen...

Igår drabbades jag ännu en gång av den hemska wine-flu (som Emy så fint döpt den till).. Det betyder att jag låg nerbäddad i min säng i stort sett hela dagen. Kan låta ganska mysigt, så tänker utelämna de omysiga detaljerna. Har dock bara mig själv att skylla för detta tillstånd är jag rädd.
 
Idag var jag och jobbade, det var najs, lagom med folk och skönt att komma ut. Fast kände mig inte helt återställd efter min lilla sjukdom, men det fick mig på andra tankar så att säga. Ikväll har vi haft myskväll med allt vad det innebär! Självklart taco, julmust, glass, tända ljus och film...
 
Och myskvällsoutfiten!! Yees, ikväll kom jag även på den underbara idéen att ha pyjamasen under pingvinen.
 
Imorgon kommer Martin och hans polare!!! Oh yeah, är såå glad!

Jag är för ung för att frysa ihjäl

Det är vad jag intalar mig själv på kvällarna när jag ska försöka sova. Man kan låtsas är man är med i en film som utspelar sig på den tiden då faktiskt inte alla hade värme. Så skrattar jag lite åt mig själv och kommer snart på att än idag på många ställen runt om i världen så är det inte självklart med värme. Sen kommer jag på att bara jag går ut runt hörnet så ligger det en hel familj romer som sover ute, som alltså inte ens har ett hus... Just nu sitter jag nerbäddad under mina tolv filtar och dricker varm choklad, och ja jag fryser och ja, jag klagar ganska mycket över saken, men jag vet också att det sista man kan säga är att det är synd om mig. Men är rädd för att jag kommer fortsätta klaga tills jag har något bättre för mig, jag kan ju till exempel börja med att klä på mig och gå ut och röra mig lite, kanske köpa en ordentlig vinterjacka. Eller inte... Nu när jag inte har ett jobb att klaga över blir ju kylan som ett slags substitut. Men jag kan däremot lova att jag inte kommer klaga en enda gång på värmen hemma. Pappa jag är helt på din sida, du får elda hela dagarna och hela nätterna också om du så vill, jag kör in ved och hejar på!
 
Igår följde jag i alla fall min mammas stående tips till den som fryser; dammsug! Det fungerar ganska bra måste jag erkänna, fast kräver också en del tålamod. Vår Lilleputt-dammsugare är, ursäkta min uppriktighet, den sämsta dammsugaren jag någonsin använt. Funderar lite på att fortsätta städandet och börja packandet.. SAY WHAT!? säger ni då. Nej jag vet, det låter ju helt sjukt, det skulle betyda att jag verkligen börjar med något i tid, who does that?
 
Annars funderar jag för fullt på hur jag och Olivia ska lägga upp vårt resande. Inte alls för att jag vill planera, önskar helst att min väska och möjligtvis Olivia var det enda som jag behöver ha en aning koll på. Men nu behöver man ju tydligen ett så kallat visum, och för att få ett sådant måste man kunna visa upp både in -och utresa. Vi har som bekant bara det ena än så länge. Jag är rädd för att våra blåa ögon inte kommer hjälpa oss här.
 
 

Late night heartbroken blues

Denna helgen har visst natt blivit dag och dag natt i Lilleputt.. Eller ja, det har väl blivit mer och mer så för mig sedan jag slutade jobba på Cannibale. Har i vilket fall jobbat i torsdags, dag och kväll och fredags och lördags kväll. Jag börjar 18.30 eller 19.00 och vi börjar med att förbereda lite sedan äter vi tillsammans och sedan slutar jag när vi är klara i stort sett, och det beror ju såklart på hur mycket folk det är, men runt midnatt. Jobbar jag lunch är det typ samma, börjar 10 eller 11, städar lite, äter och sedan är servicen fram till ca kl 15. Det är alltså väldigt soft måste jag säga! Med tanke på att det är så litet så blir det heller aldrig samma stress som på mitt förra jobb, känns ofta som att jag inte jobbar tillräckligt hårt, men sedan kommer jag på att jag inte är på Cannibale längre och kan chillaxa.
Att sluta kl 12 på kvällen gör dock att det är som upplagt för att gå ut.. Och så har det visst blivit varje dag denna helgen. I torsdags mötte Emy upp mig och vi åkte och hängde med mina förra jobbarkompisar, sedan blev det en liten sväng till Truskel. I fredags mötte jag upp Emy som var med sina polare, och efter en liten förfest gick vi ut och dansade vid en klubb inte så långt härifrån. Har aldrig varit där förut, men det var helt okej måste jag säga. 
Igår så blev det en liten fördrink här hemma och sedan Truskel. I början var det bara jag, Emy och Hanna, som back in the good old Truskel-days, underbart! Vi hoppade över vissa av de gamla traditionerna, men lakritsshotarna och dans på utsiktsplatsen består alltid. Vi hittade även några gamla "hatt-vänner" i dj-båset, oh yeah.
 
Ikväll var jag och emoo på HD och åt hamburgare, det satt fint efter helgen kan man säga. Det är hemskt att tänka på, men snart är allt detta underbara slut... Vi har nämligen köpt biljetter hem nu, onsdag den 18e blev det. Bara att alltid kunna gå ut och äta på restaurang, att komma på kl 01 att man vill festa och det finns minst fem bra alternativ, att alltid kunna köpa en färsk baguette! (okej nästan alltid iaf haha) Att varje dag prata och hänga med min lilla älskling. Och såklart att ha Hanna bara en halvtimme bort. Men Paris finns alltid kvar och mina älskade vänner finns ju alltid kvar ♥
 

Flowers in your hair

Känns verkligen som det är söndag idag... Konstigt, men kan vara för jag ska jobba nu tre dagar i rad, mycket braa!
 
The Lumineers var väldigt bra, såklart. Måste dock vara lite petig och säga att ljudet inte var det bästa, men Emy höll med mig, så det var inte någon diva grej jag hittade på. Annars var stämningen på topp! Publiken var oväntat med och de bjöd på en bra show, med alla hiten, en del covers och en alldeles ny låt.
 
Igår jobbade jag lite, och på kvällen var jag såklart hos Hanna och kollade på matchen. Den har jag inte så mycket att säga om.. Men vi hade trevligt ändå, drack vin och passade på att ha lite tjej-snack för Tibo var inte hemma hehe.
 
Idag var jag och vaccinerade mig inför min lilla resa! Det är alltid lika spännande att göra sådana saker här. De slutade inte tjata om hur konstig det var att jag inte hade min "hälso-bok" med mig, och jag slutade inte förklara att vi inte har en sån i Sverige. Fick till slut sprutorna i vilket fall, och de gav mig en liten "hälso-bok", som det är väldigt viktigt att jag alltid har med mig, även när jag åker hem till Sverige... Bitches please.
 
Ikväll, när Emy till slut behagade komma hem från Italien (de var typ bara tio timmar sena, sånt händer ju...), så hade vi pizza-mys och kollade på Gangster Squad. Har velat sett den sen den kom ut på bio, men har inte blivit av fören nu. Alltså Ryan Gosling med hatt och lite lagom bad guy style. Jag dör. Är såklart även övertygad om att jag var maffia-gangster i mitt förra liv... haha!

:)

Igår var vi på Irish Celtic, en irländsk dans/sång/musik föreställning. Det var väldigt bra, så himla duktiga artister och bra show. Blir såå sugen på att dansa och spela lite på min fiol när jag ser sånt.. Jag och Emy insåg även att vi kanske har hamnat i fel land, vi hör nog egentligen mer hemma i Irland än Frankrike! Landet där barerna är viktigare än kyrkan, och grabbarna dricker inte annat än whiskey och guinness, är lite mer grabbiga helt enkelt. Så vi får se, kanske värt ett besök i framtiden!
Snart ska vi iväg till samma ställe som igår, men ikväll ska vi se The Lumineers, sooo excited!!
 
Och har ju två mycket goda nyheter!
Ett: Jag var och träffade min förra chef i veckan och fick alla mina papper och min semesterersättning. Stämningen var icke på topp, men nu är det gjort, och det känns som en ganska stor lättnad.
Två: Min kära storebror och hans kompis kommer och hälsar på nästa helg!! Och jaa det är säkert för det är jag som har köpt deras biljetter, hehe, och jag har fått tag på biljetter till PSG-Lyon på söndagkvällen!
 
Så jag är mycket glad! Trots kylan.... Har glömt att nämna den, men den är tillbaka, med all sin kraft.

myyys

Jag har en väldigt schofftis vecka.. Lite väl soft kanske. Jag har saker jag borde göra, men när jag inte måste planera och göra saker så blir det inte så mycket vettigt gjort. Jag jobbade i alla fall i helgen, det var kul! Fick hoppa in i lördags kväll också och på dagen var jag barnvakt ute i Garches. Ganska lättförtjänta pengar måste jag säga... Och så klart mysigt att träffa familjen, hehe. Det nya jobbet är förövrigt väldigt najs! En liten restaurang med tolv bord, chefen över stället är också kocken, och så är det tre andra som jobbar där. Det finns inte direkt några måsten eller förbud, det viktigaste är att alla är nöjda och glada. Skööönt, känns som att komma ut från ett fängelse när jag jämför med mitt förra jobb.
På tal om mitt förra jobb... Chefen har nu förbjudit alla på Cannibale och Josephine (hans andra restaurang) att servera mig, och två andra tjejer som också har jobbat på Cannibale. I lördags var vi nämligen där och hängde lite, på Josephine då, mest för att säga hej till de gamla kollegorna. Så vi hade ganska trevligt, sen så sa Julius att vi kunde stanna med dem efter stängning och han bjöd på lite öl och champagne. Kan ha varit detta som retade chefen lite extra så nu är det finito. För min skull gör det inte så mycket, det är mest löjligt att han ska behöva gå så långt. Plus att vi fortfarande är kompisar med de andra som jobbar där, och detta är ju inte så poppis bland dem.
 
I måndags passade jag och Emy på att åka till Ikea, mest för att vi behövde fylla på gotte-föråden, men det är också en ganska mysig liten utflykt. Vi åkte dessutom till Ikea i norra Paris, där vi aldrig varit förut, minst sagt spännande!
 Morran i sin favorit-outfit 
 
Igår var jag, Emy och Hanna på Forever 21 och sedan hängde vi lite på Starbucks och idag hann jag och Emy med både banken, hämta ut biljetter, falafel hos Kevin och Starbucks! I förrgår kväll tog vi ett par öl med Emys jobbarkompisar och igår kväll hängde jag med Ninon. Tycker nog ändå i slutändan att hänga med kompisar och mysa av det höstiga Paris är ganska vettigt ändå ♥
 
Har föresten haft en sjukt flummig dag med Älskling.... inget som gör sig så bra i skrift, men oh my som vi har garvat åt allt (alla) och inget. Vi misstänker att det är för vi varit nyktra hela dagen... he he he
 
 

it's always darkest before the dawn


anything could happen

Tog lite välförtjänt semester från Paris förra veckan! Åkte först till Aix-en-Provence och hälsade på min gamla aupairfamilj. De är så mysiga och snälla, och de har en ny aupair som är väldigt trevlig och rolig. Och så är de två senaste aupairerna fortfarande kvar i Aix, Chloe som kom efter mig och Clara som kom efter henne, så det blev aupair-träff! Och så träffade jag såklart Shelly, min vän från tiden i Aix.
 
På lördagen tog jag flyget hem till Svedala och fick njuta av tre dagar med min älskade familj! Det gick fort, men ack så behövligt det var. Bara känslan av att sitta tillsammans allihopa och prata och skratta slår allt. Och att få mysa med mina små djur!!
 
På tisdagen åkte jag tillbaka, och det kändes faktiskt väldigt bra, jag älskar ju Paris och allt vi har här också. Dock så möttes jag av ett inte så trevligt brev från min chef, vilket genast gjorde att oron kom tillbaka lite. Men fick tag på dem i onsdags och kunde hämta min lön, phuu.. Igår fick jag tillslut prata med chefen och det var nog det otrevligaste telefonsamtal jag haft. Såklart ansåg han att jag har hittat på att han sa att jag inte behövde komma tillbaka och så la han även till "Ebba, du som har fått hjälp av ambassaden klarar nog av att sköta resten utan mig". Hehe, så jag tror inte min lilla lögn om ambassaden gick hem.... Men han skulle hur som helst fixa alla papper och det var det. Jag är lite orolig att han ska hitta på något muppigt, men ändå inte, tror att han vet att jag skulle gå vinnande ur eventuella konflikter.
 
Men har även roliga nyheter! Var och provjobbade på en restaurang igår, och det gick bra, ska dit ikväll också! Ett litet mysigt ställe som eventuellt behöver någon onsdag, torsdag -och fredagkvällar. Det var David, som också jobbar på cannibale som känner en tjej där och gav henne mitt nummer. Väldigt kul!!
 

RSS 2.0