PAX

Köra på barnen, träna, tvätta och plugga franska, min vardag, så det är ungefär vad jag har gjort idag och igår!
Idag var jag och Jara på gymet vid nio, det är perfekt då, precis efter jag lämnat Alice, och på onsdagar hålls det passet av världens gulligaste kille! haha, så då tränar man sitt bästa!  Att rekommendera ;D

Nu ska jag snart åka in till Aix och äta middag med brudarna! Megan har blivit PAX idag, haha, som att gifta sig fast bara i papprena. Så hon bjöd in oss tjejer att fira och äta middag, mycket gulligt av henne! Så nu måste jag sminka mig lite!

bisous, ciao!


Cherié coco

Idag fick jag bevis!! Jag såg ett vildsvin traska längs gärdeskanten in i skogen ca 30 meter från huset! Usch, otrevligt djur.. Pappa berättade att de invaderar hemma, vilket inte är okej!

Efter en veckas vila var det dags för träning igen! Jag och Jara var på gymet och åt lunch i stan. Sedan hämtade jag kidsen, gjorde kvällsysslorna och hängde med familjen :)

Jag diggar en ny fransk låt! sommar säger den



På tal om det, hur blir det med Peace&Love!? Hallå, Bob Dylan liksom!!!

Hard day´s night

Igår hade jag, Jara, Evelin, Anna, Shelly och Megan strandpremiär! Nej, vi badade inte, men det var faktiskt några som var i och doppade sig. Vädret var perfekt, vi åt en god lunch, lekte boll-lekar och gick en liten promenad. Och jag fick en fin bränna, som vanligt, haha! På vägen dit fick vi en liten sightseeing i området, det var nämligen Megan som visste vilken strand vi skulle till, eller rättare sagt hon kände till en bra strand, men kom inte riktigt ihåg vägen dit.. Men det gjorde bara det hela lite mer spännande, eftersom jag följde hennes bil med min, haha! På hemvägen stannade vi till på IKEA, underbart att kunna känna sig som hemma för en stund! Men lite pinsamt att jag på riktigt blev överlycklig när man såg allt man känner igen. Köpte självklart lakritsfiskar och knäckebröd :)



På kvällen fortsatte jag, Jara, Anna och Shelly med utgång i Aix. Allt var väldigt kul förutom att några svenska tjejer började slåss med Shelly! Jag var inte med när det hände, men tydligen hade en av de svenska tjejernas kille börjat dansa med Shelly, och så blev det bråk.. Alltså beter man sig så!? Det är några av de tjejerna som är från Stockholms universitet och pluggar franska på samma skola som oss, jag har varit lite skeptisk mot dem från början, men att börja slåss sådär, hallå går dem på universitet eller förskola? Så kan man ju undra gjorde inte Shelly något, men hon är 30 år och har man och barn och hon är inte en person som startar bråk.. Men min teori är att de långa, blonda, "snygga" svenskarna, som är vana att få mycket uppmärksamhet, inte klarade av att det kom en sjukt snygg koreansk tjej som stal all uppmärksamhet. Dessutom ser hon kanske högst ut att vara 23 och dansade bra! Ångrar att jag inte var där och såg det hela, men samtidigt var det kanske tur..




Vi var hemma hos Jara vid 6, så var det bara att ställa fram klockan en timme, härligt, för vid 9 var jag tvungen att pallra mig upp igen och åka hem, jag är nämligen barnvakt idag, höhö.. Men det är lugnt för det är bara grabben som är hemma och han är ju väldigt självgående och jag slipper deras eviga tjaffs!

Så ännu en väldigt rolig, händelserik och alldeles, alldeles underbar helg i Provence, nu ska jag göra en fruktsallad, läsa och dricka kaffe!


chez moi

Jag och Jara åt lunch i Aix, och jag hittade äntligen ett ställe med en riktig lunch-sallad! Det finns tusen olika små lunchställen med pizza, baguetter och paninis, men även fast det kan vara gott, så smakar de ganska lika efter några gånger. Min strategi är också ofta att ta ett nyttigt alternativ till mat, för då får man desert efter, haha! Så idag blev det den underbara glassen igen!
Tog en sväng i butikerna också, men jag vill bara ha allt, och det har jag inte råd med.. Haha, var även inne i en sminkbutik, ja varför kan man undra, men jag söker en rouge. Det slutade med att en tjej provsminkade mig med mineralfondation med tillhörande rouge och puder. Tyvärr måste jag ju erkänna att resultatet blev väldigt bra, men jag köpte inget. Troligtvis för att det här är ett område som jag verkligen inte vet så mycket om, och då behöver jag ännu lite mer tid än annars att fundera på saken, haha, jag vet...


Har försökt att ta lite bilder av mitt rum, så ni får se hur jag bor. Men det är ganska svårt att få en bra bild, det är ju bara ett litet fyrkantigt rum och så dusch och toalett. Men mysigt är det, och en underbar, stor säng, närmare bestämt 160 cm bred (jag har mätt med mig själv!) 


 Från fönstret, bakom mig är badrummet

  Från badrummet

 Duschen

Imorgon blir det utflykt med tjejerna från franskakursen! :D


och så blev det varmt!

Japp, idag var det ca 15 grader i skugan, 20-25 i solen och 40 i bilen! LOVELY
Det har verkligen varit en bra dag, bara en sån där skön och bra dag. Åt lunch i Aix med Christine och hennes vännina och planerade Paris-resan, inte långt kvar nu :) Sedan var franska och vi försökte planera lite för helgen, får se vad det blir.. Sedan hämtade jag ungarna och åkte hem, fixade med tvätten, lagade mat och pluggade. Det som gjorde dagen lite extra bra var kanske att det kändes som att jag kunde säga så mycket på franska! Underbar känsla!

Fick äntligen skypa med Natalie ikväll! Bra där! Och Anton och pappa och Johanna :D

Alltså grabben bakade så goda kakor igår! De vart helt perfekta, typ lite mjuka och degiga med massor av chockladbitar, mmm, de kommer bakas igen ska jag lova!

 
Här är från en annan dag vi bakade!

Jag vet inte om jag riktigt har sagt det ordentligt men jag trivs verkligen i familjen! De är så snälla och allt fungerar så lätt och bra, men de har ju haft en hel del aupairer innan mig, så de har ju vanan inne.

NEj JH nu är det dags att sova!! Bonne nuit!

Grattis Olivia!

OLIVIA ÄR 18 ÅR IDAG!! HUR SJUKT!? Vi var ju nyss så små! Vad skulle man inte göra för att få en sån sommar vi hade när vi var små igen.. Jag glömmer aldrig hur vi cyklade som galningar till sjön, åkte vagn bakom Vincent och plockade smultron, sov under bar himmel, gömmde våra stövlar i höet, grillade pinnbröd, red som galningar i skogen, Island, bar på grisar och jagade kaniner.. Och så denna sommar i skåne! Paketerade Bellaverde och gjorde rent plastbackar nere på ett lager och höll sedan på att dö när vi kom ut i värmen, haha, och den älskade bilen utan AC, jag som tog sönder backspegeln och Victor som lyckades spy överallt! Herregud, min vän vad jag saknar dig! Nu är vi tillslut stora båda två, men vi har ju lovat att aldrig bli såå vuxna att vi blir tråkiga, och det hoppas jag vi kan hålla!



 
 haha, saknar er alla snyggingar!

Själv mådde jag bättre idag, men har tagit det ganska lugnt mellan körningarna. På förmiddagen kollade jag på Social Network, filmen om hur facebook kom till, så efter det har jag funderat på varför inte jag kommer med en sådan idé.. Annars lite strykning, tvätt, plugg och skype med Rebecka och Amanda + Amandas lumparkopisar, haha! 




sjuk jag är!

Jag storstädade mitt rum igår, skurade och bäddade rent. Då ser man ju alltid fram lite extra emot att krypa ner i sin rena, sköna säng. Efter middagen kännde jag mig lite illamående och jag var så sjukt mätt fast jag inte ätit så mycket. Men jag duschade och kröp ner med datorn i sängen. Tji fick jag, för en timme senare var magsjukan ett faktum.. och idag fick jag städa om! 

Jag orkade ändå upp imorse och skjutsade Alice, hade man ändå klätt sig liksom.. Så nu försöker jag fördriva en dag med att göra ingenting. Annars brukar jag bara drömma om sådana dagar och tänka ´vad skönt det skulle vara att bara ligga och kolla på film en hel dag´. Men nu känns det inte sådär skönt som jag brukar tänka. Kanske ska sova en stund..! haha, nej då, jag är inte så bitter!

vuxenhelg

I fredags kväll var jag och Jara äntligen på bio! De har en bio här som bara visar orginal veritionen av filmerna, inte illa för att vara Frankrike.. Vi såg Black Swan, fy fan, den var bra, verkligen bra gjord, men det var ju en skräckfilm! Det var länge sedan jag kände så när jag kollade på film, men jag mådde nästan illa och det kröp liksom in under skinnet på en, men helt klart sevärd!

Jag sov över hos Jara för på lördagen skulle vi upp i tid! Vi tog min bil, hämtade Evelin och Anna och åkte till Avignon. Det är en liten stad ca 8 mil härifrån som är mest känd för att påven bodde där på 1300-talet. Så självklart besökte vi påve-palatset, vi var på Avignon-bron, som också är sedan den tiden. Vi strosade runt lite, åt lunch i solen, åt glass och hade helt enkelt en väldigt trevlig dag! Eftersom jag alltid har tillgång till bilen så är det ju perfekt att göra sådana här utflykter, vi har redan en hel del andra ställen som väntar, men det svåra är att hitta dagar som alla kan. Jag städade även bilen i fredags, eftersom jag skulle få gäster i den, det var behövligt kan jag säga! Både Evelin och Jara, som åkt i den förut, märkte direkt vad det var för skillnad, haha! 



 I påvens trädgård!

 Utsikt från bron över palatset.

På lördagskvällen var jag barnvakt! Idag hade jag sovmorgon och sedan hjälpte jag Christine att fixa lite i köket. Bertrands pappa och några vänner var här på middag/lunch. Vi åt ostron till förrätt och det är första gången jag smakar det! Mycket gott faktiskt, fast vi åt dem inte råa som man brukar, så det får bli en annan gång. Champagne och aperitif, gott vin, god mat, goda ostar, dessert, fin chocklad, jag älskar söndagsmiddagarna helt enkelt! haha

tooorsdag

Vädret gäckar verkligen med mig! Det har varit kallt och blåsigt i en vecka och det såg ut att bli lika idag, men när jag gick från bilen till gymet höll jag på att dö av värme! Jag vet inte hur jag ska klara mig i sommar när jag reagerar så nu när det var ca 15 grader.. Fast en anledning till att jag oftast blir varm när jag kommer in till stan kan vara att jag alltid har lite bråttom (för jag är lite sen) och så måste jag gå ganska fort, hehe. Men idag gick det bra, för jag hittade en ny väg, en genväg! Älskar när det händer!
Efter franskan åt jag och Johanna crepes på stan, mm, sedan hämtade jag ungarna och gjorde kvällsysslorna. Fick sushi till middag ikväll, så ska det vara! 

Den här låten är bara så skön, vill kunna spela den, men får nöja mig med att lyssna så länge.

lyssna här!! haha, bloggdrottningen JHs själv har lärt mig lite nya trix :) Henne hittar ni HÄR

NU borde jag sova! pussssssssss



 


adress!

Hallå vad händer med världen!? Är det inte naturkatastrofer är det uppror och så lite kärnkraftsproblem på det, det känns inte bra. Jag tror verkligen inte på pratet om jordens undergång, men nu funderar man ju, 2012 närmar sig...

SÅ innan det är försent kan ni ju alltid skicka ett brev till mig! Min adress är:

Ebba-Olivia Andersson
C/O BALANSARD Bertrand et Christine
La Verrerie
29, route de Simiane
13105 Mimet
FRANCE

haha, om allt det får plats! Nu måste jag rusa!

fancy vardag

Idag tog vi gymet på morgonen, det var perfekt för mig att åka direkt efter jag hade lämnat Alice. Annars har jag kört på ungarna, strukit (hur fan skriver man det egentligen!? strykt, strykigt, strukit) och pluggat. Ikväll är jag barnvakt, men jag passar på att hänga här medan de kollar på film.

Alltså hur ska man klara att inte äta massa sötsaker här! I förrgår hade Christine köpt hem världens godaste chokladmoussetårta och igår en tropezienne, det är en specialitet från St tropez, typ vetebröd med vaniljkräm emellan, vad göra liksom..

 

Nu ska jag tvinga barnen i säng, dricka te och läsa ELLE, fancy!


sushi


Idag fick jag äntligen sushi! Jag, Jara och Johanna mötes i stan innan franskan och åt lunch. Jara tycker inte om sushi så jag fick passa på nu när någon annan som gillar det var med.
Vädret har verkligen varit piss idag, regn och blåst, jag vill ha värme! Men svensk som jag är tycker jag ju egentligen det är bra med regn också. 


 Det var såååå jäävla varmt på P&L! 

Idag lurade mitt lata jag mitt hurtiga jag att inte träna, men jag skyller på vädret och så hade jag faktiskt lite träningsverk sen igår. Nu är jag sjukt hungrig, och jag tror att det är en oxtunga jag sitter och väntar på... haha, de är ju galnare än vi är hemma!  
 
Bisous!

helgen

Vi valde inte bästa helgen att åka till Marseille på, det blåste storm och regnade i lördags, men vi var glada ändå. Vi tog bussen dit från Aix, det är enklare än att ta bilen och hitta parkering och sånt, och ängnade dagen åt att shoppa. Det blev lite nya toppar, skjortor och skor. Men vi ska åka tillbaka när det är lite varmare, för det fanns verkligen hur mycket fina, billiga sommarskor som helst! Så måste vi ju såklart besöka de fina turist-ställena och hamnen..

 Marseille

På kvällen var vi ute i Aix. Vi höll oss inne i stan den här gången och hade lite guidning till de bra ställena av Johanna, en svensk Aupair som också läser franska på samma skola. Vi började på en pub, där vi även mötte upp några andra från skolan. (Det är ett helt gäng svenskar här från stockholms universitet och från någon folkhögskola, som tydligen bor här den här terminen, kul!) Sedan dansade vi natten lång! När vi skulle hem visade det sig att man får vänta på taxi i typ en timme, vid den tiden. Aldrig att jag skulle vänta en timme om vi kan gå hem på 20 min. Så jag fick övertala Jara, som var uppskrämd av sin host-mamma att det är livsfarligt att gå hem vid den tiden, att det var helt ofarligt och inget skulle hända när vi var två. Inget hände, förutom att mina fötter gjorde så ont att jag tillslut tog av mig klackarna och gick i strumporna hem, hehe.

      glassdrinkar hos Jara och gänget

Just det, nu kan jag även säga med säkerhet att jag kommer hem tisdagen den 19:e april och stannar en vecka, för jag har köpt flygbiljetter :D Idag märkte jag dock att jag har lyckats köpa två biljetter hem. Hur fans jävla helvete är det möjligt!? Jo för första gången vi var inne och skulle köpa så slutade hemsidan att fungera innan vi kom till sista bekräftelsesidan, så jag tog såklart förgivet att ingen biljett blev köpt. Så vi gjorde om samma sak nästa dag... Till saken hör även att bekräftelsen på första biljetten skickades till skräpposten i min mail. FUCK rent ut sagt, men jag har lugnat mig lite nu, och ska ta tag i problemet imorgon. Eftersom det är Ryanair får jag troligtvis finna mig i att betala för två biljetter, men då borde jag ju få ha två handbagage eller hur? höhö

grönsaker och annat gott!

Imorse skjutsade jag Achille till skolan, för han började sent. Så jag var i Aix redan vid tio, men istället för att träna så åkte jag och Jara till en väldigt stor Carrefour market, typ som en väldigt stor ICA Maxi! Att fördriva tiden där var inga problem, vi hittade lite av varje kan man säga. Det roligaste var att få gå och plocka bland sprithyllorna ;) haha! Eftersom vi har planerat att gå ut imorgon kväll så behövde vi ju något att förfesta med, men man var liksom bered på att närsomhelst bli stoppad av personalen och få visa legitimation, haha, lite skadad av de svenska reglerna..  

Efter franskan åkte jag hem och fixade lite med tvätten och i huset. Sedan åkte jag och hämtade grönsakerna! De har nämligen förbeställt grönsaker från en, typ, marknad som är varje fredagskväll. Så jag tar shopping-trolleyn, åker dit, säger att jag ska hämta åt Christine Balansard, så står alla grönsakerna där på ett bord och man får ta ett visst antal av varje sort. Jag gillar att sådana här saker fortfarande lever kvar här! Precis som man kan gå till bageriet, konditoriet, ostbutiken, köttbutiken... och så är det marknad i stort sett i alla små och stora samhällen minst en gång i veckan, så mycket trevligare! Fast de har ju som sagt supermarkets också.

Ikväll var det bara vi tjejer hemma, Bertrand är i Paris och Achille sover hos en kompis, så Alice fick ta hit två kompisar. Vi åt crepes och jag och Christine kollade flyg :) 

Imorgon; Marseille på dagen och utgång på kvällen!! Perfekt  


datanörden själv

mmm, jag älskar mina kvällar framför datorn! Som mina vänner redan konstaterat har ju min flytt hit lett till att jag är vid datorn i stort sett varje dag, men har man väl börjar är det svårt att sluta. Nu är ju faktiskt datorn min kommunikation med Sverige och allt jag har kärt där, så det är kanske inte så konstig. Men jag har även börjat hänga på Channel 131 lite mer regelbundet, och eftersom den sidan samarbetar så bra nuförtiden, så följer jag inte bara Gossip girl utan jag har även börjat kolla igen andra serier som Glee, Entourage och funderar på Nip/Tuck, var länge sedan nu, haha! Detta leder i längden till lite mindre sömn, men det är det värt!

Jag och Jara var på gymet, sedan var det franska och test! Det gick väldigt bra, jag hade närmare bestämt alla rätt! Det behövde jag verkligen, när man pratar med någon känns det ju fortfarande som man är sämst, men detta visar ju att jag har lärt mig något, sköönt! haha, men jag ska inte ropa hej, för imorgon är det andra delen av testet, och den blir svårare, för det är prata och skriva. Vi hann även med en sväng på stan, och kunde inte motstå att köpa glass. Jag provade en med creme brulee smak, inte dålig kan jag säga!

En annan rolig sak är att jag hittade en ny radiokanal idag när jag körde bil, verkligen bra! Det blir lite tjatigt att lyssna på NRJ varje dag, och den andra jag zappar till, typ fransk-kultur, kräver lite koncentration. haha, en obetydlig händelse för er, men för mig förändrar det en hel dag!  

Sweet dreams!

 

j´aime la musique

I förmiddags sprang jag en sväng i den härliga solen! Efter det var det skjutsande på ungarna som gällde. Onsdagar får man åka samma väg fram och tillbaka typ fyra gånger, tur att jag tycker det är kul att köra bil fortfarande! Tråkigt för miljön dock.. 

Har äntligen fixat musikprogrammet som följde med min mobil! När jag skulle installera med skivan gick det inte, och då trodde jag det var kört för det stod att det bara fungerar i Sverige, men så provade jag att ladda ner det från hemsidan och då gick det! Så nu kan jag ladda ner hur mycket musik jag vill i ett år, helt gratis. Helt sjukt bra måste jag säga!


smalistisdag

What the fuck!? Jag insåg just att det är fettisadagen idag, och här sitter jag och är hungrig!! Detta är ju en dag jag brukar hedra och fira genom att äta många semlor, men jag får väl helt enkelt baka semlor någon dag..
Det enda de har pratat om här idag är La journée de la femme, alltså världskvinnodagen, men som vanligt är det semlorna som intresserar mig.. MEN om jag inte minns fel är det i så fall min mormors namnsdag idag! Grattis mormor Siv <3
 
Igår köpte jag och Jara våra efterlängtade gymkort! Vi körde ett pump pass (eller body barre, som det heter här) på en gång och idag spinning (speed bike). Känns mycket bra! Jag tror även att det kommer vara bra för franskan, så två flugor i en smäll. Jag borde egentligen plugga nu.. Idag började vi med passé composé, och på torsdag och fredag är det test. Egentligen mest för att se vilken nivå man är på, men det är ju alltid bra att göra bra ifrån sig. Plus att jag såklart vill lära mig och enda sättet att göra det är ju att plugga! Bertrand har lånat mig cd-skivor med den franska sångaren Serge Gainsbourg (hans favorit), så nu spelas han varje gång jag startar datorn, haha! 

Jag städade mitt rum idag också, det blir dammigt sjukt fort här! Jag försöker att ha skoförbud här inne, men det känns lite onödigt att ta av sig skorna om man bara ska hämta något eller springa in på toa.. well, det är ett problem jag får lära mig att leva med ;) 

  



 

yeah

Imorgon är det vardag igen, vilket betyder lite ordning och reda, haha! Jag får träffa Jara igen imorgon och vi ska köpa gymkort :) Det ska bli lite mer ordning på mitt matintag, vilket betyder mindre socker. Jag behöver faktiskt inte smaka på alla kakor och all choklad varje dag.. Och jag ska försöka att inte skriva alltför många långa och ledsna längta hem inlägg! Jag bor i Provence liksom, hur kan jag ens tänka tanken att längta hem!?

Nu ska jag dra mig tillbaka till Upper East Side och Gossips förtrolade värld! Sedan är det dags att sova, vardag betyder ju också att jag måste gå upp vid sju.. (jag vet att det inte är så tidigt för er hårt arbetande människor, men för mig, ohlala!) hahaha 

söndagskänslan

Det här är en sådan där söndag som bara är. Förut fick jag den där känslan "kunde jag inte bara vara hemma nu", och den suger verkligen, för det går ju inte! Den hemlängtan är sån så man vill bara sitta där hemma och bara vara och den är inte så där så man gråter utan man är bara tom.. Men det kändes mycket bättre när jag skypat lite med Amanda och Rebecka :) Vad skulle jag egentligen gjort utan spype!? haha, jag har ett samtal igång nu med dem där hemma så pratar jag lite med den som går förbi datorn! Jag vet, nördvarning, men då får jag faktiskt känna det lite som att jag sitter där hemma i soffan och lyssnar på vardagspratet.

Det är sjukt fint väder, så då kan man undra varför jag ens sitter inne vid datorn, men det är faktiskt den perfekta tiden nu. Solen är nämligen precis i det väderstrecket att jag kan ha öppet fönster, sitta vid datorn i min säng och sola på samma gång! haha, perfekt, men jag ska snart ge mig ut på en lång jogging/promenad och riktigt njuta.

Nu fick jag även prata med mina älskade bebisar Elsa och Svea, haha, de är helt facinerade av att jag faktiskt kan se dem! Och vad stora de blivit och fått långt hår, helt otroligt, det har ju bara gått sex veckor! Oj, sex veckor, det är rekord för mig, så länge har jag aldrig varit hemifrån i sträck, haha




 mmm, saknar!

Barnvaktningen gick föresten bra! De kan ju vara riktigt snälla bara de vill, hehe

Inception

Vi kollade pa Inception med Leonardo DiCaprio, och jag maste bara säga att den var väldigt bra! Sjukt klurig och spännande, de kunde typ skapa drömmar och sedan skapa en dröm i drömmen! Det blev lite snurrigt, men se den!!
Nu ska jag snart drömma galna drömmar!

lördagsmys

Igårkväll hade vi gäster här, och Christine hade gjort en mycket god middag, men det bjöds även på fint vin, champagne och typ sju olika ostar! Jag var mätt efter förrätten så det är tur att jag är lärd att äta mycket, haha!  Även fast jag inte direkt kan vara med i disskutionerna så uppskattar jag de här middagarna, då känns det verkligen som man är med i familjen, man får träffa deras vänner och alla är trevliga och glada.

Idag var jag på brunch hos Evelyn, hon går också i min franskagrupp och är från Estland. Det var varmt och strålande sol, så vi åt crepes på verandan och bakade en päronpaj, mmm! Idag var det riktig vår i luften, jag åt årets första jordgubbar och ett annat säkert tecken är att man ser och hör motorcyklar överallt! Jag vill också..



Efter detta krävdes en lååång joggingrunda! Så efter jag fixat naglarna (ett viktigt inslag i en aupairs liv!) gav jag mig ut. Föräldrarna är iväg och firar en släkting så ikväll är det film och mys med ungarna, helt okej, men nästa helg laddar jag för lite party tack!

Dags att fixa middag, bon soir!


brabrabra

Idag har inte bara min älskade lillebror tagit sitt körkort, utan även min kära homie Lisa!! Underbart bra jobbat, jag känner lyckan ända hit :)


    
Inget av detta var igår precis! haha, mm högstadiet och sommarnatt hos Lisa! 

Själv har jag gjort det vanliga, tjatat på ungarna, tvättat, strykigt och varit på franskakursen! haha, jag tycker om barnen, MEN hon grinar typ så fort han tittar på henne, vilket gör att han såklart retar henne oavbrutet..
Idag har jag dessutom fått visa mina små, men tillräckliga kunskaper i köket, baka har jag redan visat att jag kan, men idag fick jag göra lite riktig mat! Rostbiff till barnen till lunch. Det var visserligen inte så svårt, bara sätta in i ugnen, och här i huset äter man blodigt kött och då menar jag blodigt, så jag behövde inte vara så noggrann med tiden. Till middag gjorde jag lasagne, vilket verkade uppskattas av alla i huset, phu! :) Den blev faktiskt bra måste jag säga!

Jag hade lovat min påhittiga vän Johanna att börja med veckans dikt idag, haha, men nu är jag så trött så det får vänta lite!


planering

Christine har bjudit med mig på en resa till Paris tillsammans med hennes vänninor, och det kunde inte bli mer perfekt! Vi åker den 16-19 april, det är lördag till tisdag, den veckan är nämligen barnen på hike-resa med Bertrand. Så efter Paris-resan kan jag vara ledig typ en vecka, vilket betyder att jag tar första bästa ryanair hem!! haha, hur bra är det inte!? :D Det är påskveckan, en viss Martin fyller 30(shiiiit!, haha), Amanda kan troligtvis komma hem den helgen och jag vill helt enkelt bara hem då, jag saknar er ju min älskade familj :)

En annan sak som funderas mycket på nu är Peace and Love. Det kommer sjuukt bra band, det blir lite fiesta och häng med mina kära vänner, kan inte bli fel. Men idag kom det även till min kännedom att Metallica kommer till Ullevi den 3 juli, och festivalen är slut den 3 juli, rent praktiskt så går det ju med båda.. men troligvis inte ekonomiskt, och jag vet inte om man kommer vara så pigg på att åka Borlänge-Göteborg på söndagen efter fyra dagars festival. Detta tåls att tänka på! haha

Idag städade vi klart i Alices rum, skönt! Jag har även varit ute och gått, tränat och tvättat lite.
Nu är det dags för middag! pusss ciao


Grattis EMY!

Ingen har väl missat att Emy blir 20 år idag!? Helt sjukt, men så är det :)
För en gångs skull gjorde jag något i tid och skickade iväg en liten överaskning på posten,
 grattis igen bästa vän <3




Tisdag och förmiddagen spenderades åt att försöka städa i Alices rum, det blev lite tjafs, men vi lyckades i alla fall börja. Vid sidan om hjälpte jag Achille att göra chockladmousse. Han klarade det ganska bra själv, men råkade ta lite för mycket salt, det skulle vara en nypa, han tog några teskedar... men det blev helt okej ändå :) Efter lunch skjutsade jag barnen till en släkting sen åkte jag in till min franska lektion. Haha, det är verkligen kul där, roligt folk som försöker prata franska, då får man skratta lite!
Hämtade ungarna, som var på väldigt bra humör, sköönt! Hängde lite med dem sedan sprang jag en sväng, nu är det nämligen dags att sätta fart igen efter semestern!

Kvällen har tillbringats på skype! Äntligen fick jag prata med min kära lillebror, haha, han har till och med varit så duktig och startat ett eget konto :D Och sedan möte med JHs och Emy, underbart!
Men var är min vän Natalie!? Jag vill prata med dig också :)


St Veran

Japp det var där jag tillbringade förra veckan! Tydligen Europas högst belägna kommun på 2040 möh. Det var inte helt fel kan jag säga! Åkningen var bra, vädret var underbart, trevliga människor och jag träffade en ny vän :) Det visade sig att de som ägde skiduthyrningen var svenskar, eller kvinnan var från Sverige, och de hade en svensk Aupair hos sig nu! Jag fick hennes nr och vi hann ses några gånger, både i backen och en middag. Kul tjej och otroligt skönt att få prata svenska med någon! Men jag lärde mig även mycket franska, det blev en hel del lyssnande på de vuxna och så var jag barnvakt några gånger till en femårig grabb, och då går det inte att fuska med engelska.. 


Högsta punkten man kunde ta liften till, jag tror det var 2810 möh. Bergen längst bort på bilden är i Ialien, så det var inte långt borta!


Man skymtar St Veran där nere, ingen stor by direkt.


Jag och Sara, den svenska aupairen :)

Självklart var inte detta som en skidsemester med familjen, åkningen blir ju inte riktigt samma när man är med folk man inte känner, så jag längtar redan efter att åka mer och att åka skidor med faktiskt. Bräda är ju klart bättre, men det ser så kul ut med skidor också! Jag måste ju säga att jag blev ännu mer sugen på en säsong i Alperna!

Även denna veckan är det lov för barnen, vilket betyder mycket jobb för mig, barnvakt i stort sett hela dagarna. Idag har vi bland annat bakat, det är kul att lära känna dem lite mer och faktiskt göra saker ihop, men shiiit vad de kan retas med varandra! När de kommer hem från en heldag i skolan och aktiviteter så är det inte så mycket fart i dem, men nu inser jag att de har lika mycket energi som de flesta barn.. Jag är dock rädd för att något i huset kommer gå sönder denna veckan, hehe, men hoppas inte det!

bisous

RSS 2.0