Jag i kyrkan?!

Igår fick jag min beskärda del av gud så det räcker ett år framöver! Haha, jag var nämligen med familjen till kyrkan, den ni! Achille gjorde någon slags ceremoni som man tydligen kan göra innan konfirmationen om man vill, så då tänkte jag att den kan ju vara intressant att se. Det gick bra faktiskt, jag har ju bara varit i kyrkan på skolavlutningar och bröllop hemma, men det här kändes lite liknande. Efter middagen idag så sa Bertrand typ "jag ska influera dig lite mer åt det kristna hållet Ebba!" Haha, jasså sa jag. Men då kom han på att vi är ju protestanter i Sverige, så då undrade han om det var stor skillnad, då var jag tvungen att säga som det är, jag vet inte riktigt för jag tror inte på gud. Så då hade vi något att diskutera en stund, hehe, fast jag yttrade inte riktigt alla mina åsikter inom området, vi kom dock fram till att det finns både bra och dåliga sidor med religioner. Det är kul att han tog upp det här ämnet, jag vet inte om jag sagt det men här i Frankrike är religionen något privat, inget man frågar någon bara sådär. Så att vi kunde diskutera saken under en middag, betyder att de ser mig som en i familjen! Han kommer dock inte kunna ändra min åsikt, ledsen grabben...

Efter ceremonin igår åkte vi hem hit och hade middag med några vänner till familjen, trevligt! När detta var över tog jag bilen, hämtade upp brudarna och vi hade myskväll på stranden! Det var såå härligt!



Idag har jag städat mitt rum, varit på gymet och jobbat. Ikväll lagade jag middag också, till alla, det är inte varje dag jag gör mig till på det viset! Det blev thai-kyckling, väldigt uppskattat, men jag tyckte inte det smakade så mycket, jag vill ha Mathildas eller Joels thai-gryta!!

god kväll

Jag har inte gjort så mycket de senaste dagarna.. Jobbat, varit i stan, solat och badat, japp min tillvaro blir bara hårdare och hårdare! NOT, mohaha!! Meen jag och mina vänner var faktiskt lite kulturella i torsdags. Vi besökte nämligen Cezannes ateljé (en känd konstnär från Aix-en-Provence) Det var fint, men inte så värst mycket att se, haha, kul dock att den är så pass välbevarad, den ser i stort sett ut som den gjorde när han använde den. Bättre var nog ändå Hägendaz glassen vi åt efteråt!

JAg har en hemma-helg i helgen, skönt måste jag säga, men imorgon händer det lite..


Och GRATTIS Julia!!!!!! 17 år, shit vad tiden går :) puss på dig <3


sommar

Alltså värme utöver det vanliga! :D

Idag var jag på spinning och sedan på franskan. Fixat lite med det vanliga och hängt vid poolen, det är verkligen bra med en egen pool!

Nu är min sommar planerad och bokad, känns bra, men med tanke på att jag har spenderat en hel del av mina pengar på flygbiljetter nu så oroar såklart den där askan.. Kommer inte ihåg hur länge det varade sist, men den 21 juni går alla flyg igen, det säger jag bara! Så jag är alltså hemma 21-28 juni, åker tillbaka och kommer hem igen 12-23 juli. Efter det åker jag tillbaka och vi ska på cykelsemester i sydvästra Frankrike och så den 11 augusti kommer min kära mor och far hit! :D Vet inte vad som ska bli bäst faktiskt! Men försöker njuta av varje dag nu, för det går fort. Jag får besök från Sverige i juni också, Sara, som jag träffade i Alperna, kommer och hänger med mig en vecka :)

 skitungarna!

Har kollat klart på Gossip girl nu! ohmy, vet inte vad jag ska tycka! Emy har du sett?
Så nu får jag nörda Glee tills True Blood is up! snartsnart


Nice

Alltså vilken tur att vi åkte!
Vi tog min nya pärla direkt efter franskakursen i fredags, hämtade upp Anna och åkte sedan mot Cannes! Vi var där runt åtta, så vi åt och efter att ha frågat runt lite (bra research) fick vi veta att det skulle gå kändisar på röda mattan vid tio. Kvällen till ära fick vi se Ryan Gosling (Japp, han i The Notebook) posera i blå kostym! Ja han var grymt snygg i verkligheten också.. men jag erkänner, vi kom inte så nära som man skulle ha viljat.



Sedan tog vi bilen vidare till Nice. Vi bodde som sagt på Jaras värdpappas hotel, men vi hade ingen aning om var det låg, haha, bra research igen! Men vi hade ju adressen, så jag frågade några trevliga fransmän och som tur var låg det på en stor gata och var lätt att hitta. Jag var verkligen överlycklig för hotellet, någon äcklig sovsal med massa andra eller hotell, hm hotell tack! Vi fick ju betala, men inte så mycket och så var det ju frukost också. Vi gick på marknaden och till en fin park där man hade utsikt över hela Nice. Så otroligt fin stad! Vi shoppade lite och åt på libanesisk restaurang.




På eftermiddagen åkte vi tillbaka till Cannes för att försöka se lite mer av rödamattan. Det gick sådär, det var mer folk och inga kändisar som vi kände igen. Men vi köpte glass och insåg att vi skulle hinna tillbaka hem och gå ut en sväng i Aix. Så vi var hemma vid halv elva, taggade om och gick ut! Så sjukt kul kväll, vi hängde med Stephen och hans fotbollslag, vi badade i den stora fontänen och jag och Anna gick hem i solen lagom när bagerierna öppnade, så vi köpte med de godaste pain au chocolat jag ättit! Idag hängde vi vid Jaras place, solade, badade och chilla, värmen var inte att leka med idag.. Så ännu en sjukt bra helg!






ciao igen!

Gårdagen var verkligen usel.. Jag längtade hem helt enkelt. Så jag var redan på dåligt humör när jag åkte till franskan, där skulle vi försöka bestämma om vi skulle till Cannes/Nice i helgen eller inte. Eftersom ingen ville samma blev jag på ännu sämre humör. Men på kvällen tänkte jag att självklart ska vi åka och vi ska ha askul! Då ringde Jara och sa att vi kan bo i hennes värdpappas hotel!! Kan det bli bättre, haha, det får vi se..
Men det som verkligen räddade kvällen var att prata med Rebecka. Prata ut lite och komma på nya tankar, tack älskade syster!

Så nu ska jag åka om en timme och har väldigt bråttom, som vanligt! Men jag har hunnit med att springa och tvätta bilen, hehe, så jag har inte hunnit gjort min franskaläxa, pinsamt...

Vad har man på sig när man ska träffa Johnny Depp och Brad Pitt!? haha, ja jag passar på att träffa båda när vi ändå är i samma stad ;D

lovely

Idag var jag med Christine och barnen på Pirates of the Caribbean! Det var kul, meeen filmen var ju på franska.. Jag fattar inte hur de kan ha det så! Menmen, en dag ska väl även Frankrike vakna upp till nutiden. Filmen var i alla fall bra, inte otroligt bra, men bra helt enkelt.

Annars sprang jag en sväng imorse sedan åkte jag till Evelin och hängde lite med henne vid poolen. Jag hämtade  barnen, gjorde lunch och skjutsade på dem. Och emellan det plockade jag körsbär! Japp de mognar nu, haha! (okej mest åt, men lite blev det plockat) Ibland har jag det bara för bra..! 

   

Barcelone

Barcelona var verkligen värt ett besök, men ännu mer värt var det att träffa Johanna!
Hostelet var verkligen bra och låg väldigt centralt. Vi shoppade, besökte katedralen och hade mysigt. Ett litet missöde inträffade dock, Jhs blev av med sin handväska... Jag tänker inte berätta hur, men jag kan säga att det var mer mitt fel än hennes, haha! Men Johanna tog det lugnt och kallt! Vi gick och gjorde en anmälan och konstaterade att det inte var så mycket att göra. Poliserna var i alla fall väldigt trevliga, haha, en av dem var bara tvungen att säga till mig att jag var lik Madonna!







Bonne nuit mes amies!



god natt

Idag fick jag börja köra en ny bil, har inte bestämt än om det är bra eller dåligt. Det är en peugeot, inte den minsta sorten men ändå liten i jämförelse, jag som hade vant mig så bra med min stora bil! Meen den här är ju nyare och bättre och framför allt drar den väl nästan hälften så mycket bensin, eller ja det är en disel. Så okej, det får väl duga för miljöns skull! Ungarna däremot var inte så nöjda..

Jag och Jara var en sväng till Ikea idag, haha, alltid lika trevligt! Vi åt korv och mjukglass och jag kände mig som hemma. Achille tycker nu även väldigt mycket om knäckebröd, så det var jag ju också tvungen att köpa, och såklart marabou!

Ikväll var jag barnvakt, vi bakade cupcakes och hade kul. Sedan hann jag kolla upp Barcelona lite :D Underbart ska det bli! Usch, jag måste fixa naglarna, men jag orkar inte...

kidsen

Jag trodde jag hade bloggat i söndags, men tydligen inte, haha! Det var i alla fall sjukt kul i lördags! Fransmän är galna, säger bara det..

De senaste dagarna har jag haft väldigt kul med kidsen, vilket såklart känns bra! Vi har kollat på film, bakat, spelat boll och igår när jag var barnvakt hade vi krig med smutsiga strumpor, haha! De har sånna små klämmor som man sätter fast strumporna i innan tvätten, så att man håller redan på paren. Smart faktiskt, men jag har sagt till barnen att de får faktiskt sätta på klämmorna själva! Men Achille "glömmer" det ibland, och igår hade han en hel hög stumpor att fixa, det slutade med strumpkrig! Det var tur att inte Bertrand och Christine kom hem tidigare...

Alltså sex nätter av sju så drömmer jag om min familj! Det är ganska kul, för då kommer jag ofta ihåg vad jag har drömt. Men samtidigt vill jag ju drömma på engelska eller helst franska, och då måste jag nog drömma om saker här, haha! Ja mitt största problem just nu ;)

Idag sa mormorn (hon är här typ en gång i veckan) att hon hoppas att nästa aupair kommer vara lika snäll som jag annars blir det för tråkigt! Då blev jag glad, haha, fast det är inte hennes åsikt som räknas riktigt, och hon tycker nog mest jag är snäll för jag lyssnar på hennes prat och mest håller med, haha!

pussssssssssssss

helg!

I veckan har det väl mest varit som vanligt tror jag, haha! Igår hade vi tjejer picknic i en jättefin park i stan, det är när man kan göra sånt typ varje dag som man har det ganska bra! Efter franskan tänkte vi fika, men det slutade med att jag, Evelin och Jara bestämde oss för att träffas hos Evelin på kvällen och baka cup cakes! Så nuu fattar jag grejen!!



Blev as goda, och tänker inte säga hur många jag åt, haha! Fast glasyren blev lite misslyckad, ska ta ett eget recept nästa gång.. Christine köpte massor med körsbär igår från grönsaksmarknaden, så jag fick med några, fint och gott!

Idag har jag varit barnvakt. Christine var på kurs och Bertrand i Paris. Trevlig dag måste jag säga, Alice var på kalas på eftermiddagen så de hann inte med några större dispyter. Med Achille är det alltid lugnt, vi läste i solen en stund, så jag kunde passa på att sova lite och sedan var han med mig och sprang :) Kul att göra något tillsammans som inte innebär att jag tjatar om läxor eller vad vi ska äta, haha!

Nu ska vi äta sedan åker jag in till stan!! :D Tjooooooooo


haha!

Seriöst, Glee säsong 2, avsnitt 14 Blame it on the alcohol, så jävla klockrent!



men man ska såklart se hela avsnittet! sicken nööörd jag blivit! Sweet dreams

Tisdag

Yes box vardag igen och det är ganska skönt! Jobbar lite, är på franska kursen, tränar och hänger med folk. Idag var jag på spinning, kom ju på när jag var hemma att jag har blivit lat av att bara gå på styrketräning av olika slag.. Plus att det började kännas som jag bara blev större och större, vilket inte riktigt är meningen. Jag tror aldrig jag har svettats så mycket som jag gjorde idag, usschh, men skönt var det!

Jag köpte med Geisha till barnen från Sverige som de smakade på idag. Alla tyckte den var otroligt god och Alice sa att det nog var den bästa choklad hon ätit! Men så är ju den franska mjölkchokladen inte direkt mmmarabou... Det var kul i alla fall, synd att jag var tvungen att erkänna att märket är finskt och inte svenskt och synd att jag bara köpte med en 100 g åt dem, haha! 

Föresten, nästa helg drar jag till Barcelona och där ska jag träffa bästa Johanna!! :D Går tyvärr inga flyg, men det är bara 50 mil härifrån, så det går ju bussar och tåg. Ska bli underbartunderbartunderbart!!!  


1 maj

Det blev inte middag hos Evelin igår, istället gick jag, Evelin och Shelly ut i Aix och åt. Det var skönt att bara vara vi tre, fast jag saknar de andra med såklart! Vi pratade om massor roligt och satt brevid en svensexa så vi hade underhållning, haha. Trevlig kväll helt enkelt!

Idag hade jag sovmorgon, sedan åt jag frulle och grejade lite. Jag tog en lång joggingtur, vilket var skönt men ganska varmt. Att springa gör mig verkligen på bra humör, älskart! Efteråt tog jag mitt första dopp i den nybyggda polen! Den är såå fin, men fortfarande ganska kallt vatten. Det är ju dock inte klart runt omkring den, men Christine har redan bjudit in mig till nästa sommar så jag får se när allt är klart, haha!

Eftermiddagen spenderade jag framför datorn, hehe, men på mitt specialsätt, med fönstret öppet så jag solade på samma gång! Jag, Emy och Johanna hade internationell konferens, Frankrike, Spanien och Kina, mycket bra!


Detta är helt klar dagens låt, fy fan va hon sjunger bra! Såg att hon kommer till Peace & Love... men jag kan inte åka dit! Bhuhu, well, får nöja mig med provence ;)



RSS 2.0