heldag!

Igår hade jag gett mig själv diagnosen en lindrig bihålleinflammation, och somnade med lätt smärta i pannan. Imorse kl. 04.00 vaknade jag dock av en hemsk och genomskärande smärta i vänstra örat.. Har aldrig haft öroninflammation som jag minns, men det borde kännas ungefär så. Till frukost blev det franskt smärtstillande a la 1000mg, haha, det gjorde dagen något lättare! Har tagit en sån nu med, men hoppas såklart att det bara var en tillfällig smärta i min otillfälliga förkylning, och att det känns bättre imorgon.

Jag var i vilket fall hemma hela dagen idag med Charles, för hans fröken var sjuk. Så vi lekte, han spelande wii (men bara just dance, annars blir han seriöst galen efteråt) medan jag vek tvätt, kollade på videon till "This is Halloween" på datorn typ 100 gånger, åt lunch, gick en sväng till bibloteket. Där har de ett ovanligt stort utbud av filmer, så jag lånade hem två och Charles fick välja en. Jag köpte nässpray, för det vet jag att mammas råd skulle ha varit mot min sjuka. Morfarn var här en sväng så då tog jag en liten powernapp, sedan gick vi och köpte baguetter. Tro det eller ej men man kunde urskilja några små, fina snöflingor i luften, ryktet säger att det ska bli hemskt kallt imorgon... Ikväll har jag lagat middag och gjort de vanliga sysslorna, typ se till att Charles badar, tar på sig pjamasen och äter senast kvart i sju. Det blev rostbiff, potatis i ugn och ratatouille, men hade även pastarester som backup, haha, slå den ni!



Charles skojade till det lite efter middagen och skulle gå ut en sväng i min outfit!

Har jag föresten nämt att ingen stryking ingår i mitt jobb här!? Jag får stryka om jag vill, och då betalar hon extra, mohahaha! Fast förra veckan sa städerskan åt mig att strykningen var hennes jobb, så om jag vill hålla mig väl med henne borde jag nog låta bli.. 

Pusssss på er!

30/1

Helgen gick fort. Jag var barnvakt i lördags på dagen, sedan åkte jag hem till Hanna och åt middag med gänget. Vi hade taggat för en helgalen utekväll, men jag hade typ feber, så jag tog mitt förnuft tillfånga och åkte hem. Trevligt var det i alla fall! Söndagen sov jag ut, och var fortfarande febrig, men solen sken och Hanna lockade ut mig på lite shopping. Jag hittade bl.a. schnygga partyskor på rean, och efter tipps från brudarna ett body butter med citron/maräng doft. Skojar ni att man vill stoppa det i munnen!?

Idag var jag på min första riktiga franskalektion. Verkar helt okej, det var två trevliga svenska tjejer i gruppen, och de andra verkade också trevliga. Tyvärr var jag lite för borta i huvudet, pga. denna feber-förkylning, för att vara mer social än så. Roligt var att den ena tjejens host-mamma jobbar på Marc Jacobs och den andras på Lois Vuitton, haha, smart val!





I'm french and I'm goodlooking!

Igår blev jag bjuden till Hanna på förfest. Jag tänkte först att jag borde vara hemma och vila, men så blev jag lite sugen i alla fall och jag ville ju inte tacka nej till min första personliga inbjudan, haha. Så då tänkte jag att jag åker dit men följer inte med ut. En flaska vin senare kändes det inte alls kul att åka hem så självklart skulle jag med ut! Vi dansade och hade kul natten lång. Klockan sex tog jag mig till metron, sju var jag hemma och det var lagom att byta om och gå upp och fixa frukosten. Då undrade jag lite vad som fått mig att stanna hela natten, men det var bara att bita ihop och lämna grabben på skolan. Sedan kan jag erkänna att det blev ingen franska kurs, jag sov istället.. Men rent teoretiskt har jag ju inte börjat än så det var väl inte hela världen. Kvällens citat går i alla fall till en grabb som jag skojade lite med, så tillslut sa han: Heyy, I'm french and I'm goodlooking, what's wrong!? Haha, kunde inte låta bli att skratta, men det var kanske lite synd om honom. 



Hanna, Fanny, Moa och Moas pojkvän Jakob. Emy kunde inte komma för hon var barnvakt, det sööööög, fast hennes kompisar är väldigt snälla. Så i helgen får vi ta igen Emys förlorade kväll ;)

I eftermiddags var det som vanligt, spelade fotboll med Charles och lagade middag. Jag försökte vara lite rolig och gjorde en paj istället för typ pasta. Men det var för mycket grönsaker i för killarnas smak, och då snackar vi ändå inte en svensk paj med allt möjligt i, utan typ en paprika för att det skulle bli så tråkigt annars, men men...


förkyld, och lite lat...

Ja har dragit på mig en otrevlig förkylning.. Tänkte egentligen hitta på något idag, men är trött och fryser och så regnar det, vad göra liksom.? När jag hade jobbat klart i förmiddags valde jag att dra på mig ett par sockor, höja värmen på elementet, göra en kopp te och kolla på gossip girl. Så det blir en annan dag jag får berätta om ett spännande museum eller liknande.

Måste ju passa på att gratulera min bebis där hemma som fyller fyra hela år idag!



Grattis och skål på dig Svea ♥



Måndag

Jag klarade mitt jobb idag, men det är ju inte atomforskning vi snackar om så ingen överaskning kanske.. Haha, fast jag kom lite sent på eftermiddagen när jag skulle hämta grabben, men ingen fara :)

Familjen består av pappa Eric, mamma Marine, Paul 12 år, Constence 11 år och Charles 6 år.
Jag går alltså upp runt sju, och ska vara uppe mellan kvart över och halv, beror lite på vilken dag. Sedan plockar jag fram frukosten till barnen, och familjen kommer en efter en. De två stora åker med mamman till skolan och vid ca 8.25 går jag med Charles till hans skola. Sedan är det såklart lite plock i rummen och tvätt av barnens kläder, men de hade förvånansvärt lätta rum att ha ordning i, och inga konstiga tvättregler i det här huset, jag gör precis som jag vill!
På eftermiddagen hämtar jag Charles vid 16.20, köper baguetter och går hem och leker lite. De stora barnen blir oftast hemskjutsade av mormorn eller morfarn, så jag ska se till att de gör läxor, badar och servera middagen runt halv sju. Sen beror det på vilken tid Marine är hemma, men är hon sen så lägger jag Charles och ska sluta runt kl 20. Så min största uppgift är att ta hand om Charles, vilket jag inte har så mycket emot, men vi får se om jag hinner ändra mig, haha!



Min kära Emy och jag hann med en Starbucks idag med, haha, vet redan vad som kommer ruinera mig här.. men det gör inte så mycket!


I'm back, and I looooove it

Yes, så är det. Jag har ju tjatat om Paris, och nu är jag här och det känns så där bra som jag bara kunde hoppas att det skulle bli. Familjen är så sjukt snäll, jag bor fint och jag har Emy i närheten, så med den utgångspunkten kan det ju inte bli så illa.

Helgen har gått fort, jag startade hårt och hängde med Emy och hennes sjyssta Paris-kompisar ut. Väldigt trevligt! Jag kom hem i hyffsad tid, igår förmiddag alltså, tog det lite lugnt och fortsatte att packa upp mina grejer. På eftermiddagen var det kalas i huset, för Charles, den yngsta pojken, fyllde sex år. Jag behövde som tur var inte spela så stor roll i det hela utan kunde smyga iväg och ta en liten powernap. På kvällen var jag barnvakt, inga större problem, men var tvungen att stanna uppe ganska länge för att vänta in Constence, flickan, som varit på en rullskidsko-show, men fick skjuts hem. Så imorse sov jag ut, efter två dygn med ganska bristfällig sömn. Jag tog mig ut på en joggingtur i en stor park i närheten, jag känner att jag kommer uppskatta den parken många gånger framöver! Sedan hade jag en efterlängtad sushidate med Emy. Vi avslutade med Starbucks och en mysig promenad runt Hotel de Ville/Notre Dame. 

Såå imorgon är det dags för vardag med jobb och franskakurs letande!

 

RSS 2.0