Yo, jag lever!

 
Har haft fullt upp med jobb och annat i veckan. Nu är Chloe här, som avlöste mig som aupair hos familjen i södra Frankrike, och hälsar på. Så himla kul att ses igen :)
 
I förrgår var vi på aupair-middag, för familjen är också i Paris med deras nuvarande aupair. Trevligt, trevligt, men samtidigt skööönt att inte vara aupairen längre, hehe. Igår jobbade jag lite på dagen och kvällen blev det lite partyy.
 
Nu ska vi ut och ta en kaffe och förhoppningsvis en falafel!

awww

Hade sett fram emot en sovmorgon idag, efter en ganska lång dag igår.. men tji fick jag. En av tjejerna blev sjuk imorse så då ringde de såklart mig. Okej klockan var ändå halv elva, men det är själva omställningen som blir lite störig. Istället för en soft dag hemma så var det bara att skynda iväg till jobbet. Fick äran att ta hennes timmar imorgon också.. men det är lika bra att vara sjysst när man kan. Så ska alltså iväg ikväll och göra mitt andra pass.
 
Men nu var det egentligen inte det jag skulle blogga om! Det är ju den fina högtiden alla hjärtans dag idag, som säkert ingen har missat. Det är vanligtvis inget jag varken firar eller uppmärksammar, MEN nuförtiden bor jag ju i Paris, kärlekens och romantikens stad. Haha, för att komma till saken så har jag fått en alla hjärtans-present av en av killarna som jobbar i köket, och eftersom det inte har hänt sedan mellanstadiet, kan jag inte låta bli att bli lite rörd.
 
 

utan semlor försmäktar jag

Jobbade kväll igår, måndagar är lugna och det var med Sandra och Johanna (två av de bästa kollegorna). Najs helt enkelt, men mycket konstigt folk. Man lägger extra mycket märke till sånt på kvällarna, för då stannar gästerna överlag längre (och blir lite berusade). Men det betyder såklart att man får mer tid med dem som är trevliga också. Hittade en blogg på face förut som jag har skrattat åt i eftermiddags : restauranghyfs.blogg.se. Man känner igen sig på de allra flesta punkterna, utom då möjligtvis snusproblemen, men det händer att jag får släcka folks fimpar... Idag jobbade jag lunch och imorgon blir det dag och kväll.
 
Det har kommit till min kännedom att det är fettis-dagen idag. Jag älskar semlor... Men här får jag baka dem själv om jag vill ha, så i väntan på att det händer har jag tröstat mig med glass till fotbollen. Spännande match, skönt att PSG vann, men vaa faan Zlatan, rött kort!? Tur att vi inte köpt biljetter till returmatchen, som jag och mina bröder pratade om..
 
Canal St Martin - andra sidan vägen från Lilleputteland, längtar efter att sitta där i solen och värmen
 
 

löning(s)helg

I onsdags fick jag lön :D Finns nog ingen skönare känsla efter en hel månads jobb. I fredags gick jag alltså till banken för att sätta in mina pengar. Det visade sig att en av mina 50 € sedlar var falska.. Jag fattade såklart ingenting först.. Men sedan förklarade hon att hon måste ta den i beslag och att hon såklart inte kunde sätta in de 50 € på mitt konto. Yes, skön känsla slut. Hon gav mig ett litet "kvitto" på att jag hade lämnat en falsk sedel och sa till mig att se upp med personen som givit den till mig... Ska prata lite med min chef imorgon.
 
I fradags kväll var vi ute och hade kul. Först tog vi en drink, sedan träffade vi Emys kollegor och förfestade lite med dem. Efter det åkte vi hem och åt och bytte om, sedan blev det såklart en sväng till Truskel. Efter typ två timmars letande efter en taxi, i snöoväder, kom vi tillslut till en efterfest. Något lustig sådan, men vi överlevde, haha.
 
Haha, hittade denna lokal utanför förfesten... Kan tala om att jag vände och sprang när snubben kom ut.
 
 
Louvren by night. Man kan inte se det riktigt, men det var ett väldigt snöblandat regn. Det var kaaaaallt! Men EMy är söt ändå :)

vardagen

Det är en lugn vecka i Lilleputteland. Igår hade vi räk-middag, måndagslyx :) och idag har vi varit ute och sprungit en sväng och ätit klyftpotatis mm. Jag försöker även lära mig spela lite på min gitarr, det går ganska bra, trevligt att ha något att pyssla med iaf, men måste köpa mig ett plektrum.
 
Jobbet rullar på som vanligt. Jag rusar inte dit med glädje, men lämnar det inte heller i tårar. Haha, som vilket jobb som helst anar jag. Träffar en hel del sjuka franska människor alltså.. Chockas mer och mer över vissas beteende, men vet ju att det inte är fransoser i synnerhet, utan i världen i allmänhet. Något jag inte har tänkt på förr (kanske för det händer att jag gör det själv) är hur folk gärna vill ha en rätt som erbjuds på menyn men sedan ändra tillbehöret, ta bort något, lägga till något annat. Idag ville en man ha dagens sallad, men ta bort baconet och sen la han till: Ja, så kan ni ju lägga på någon ost istället. Ehm, ja visst, ska se vad vi har... Fast hemma så sa jag alltid ja till kunder så länge det var möjligt, på Melanders lärde jag mig att ALLT går att fixa, men det har såklart sitt pris. Fransoserna har inte riktigt samma lättsamma inställning, det beror hela tiden på vem som frågar, hur den frågar och när den frågar. Men försöker vara mitt trevliga, svenska jag, hehe, stör mig nog mest för det tar mig fyra extra minuter varje gång någon gör en specialbeställning.

Utekväll värd namnet

Igår hade jag en lååång sovmorgon, latade mig och spelade gitarr. Sedan tog jag mig i kragen och var ute och sprang en sväng. Medan Emy var iväg och reservade på jobbet var jag ute och åt middag med Sandra. Emy behövde inte jobba så när jag tillslut kom hem igen blev det utgång à la förra våren. Det var länge sedan nu. Vi mötte upp Emys jobbarkompis Gabriella och började på en bar, sedan vidare hem till hennes kompisar. Efter ett tag kom vi fram till att vi skulle gå ut, så runt fyra åkte vi till en klubb som var i närheten, och när den stängde åkte vi tillbaka till kompisarna för efterfest. Oh my. Fler detaljer och foton är tyvärr inte tillåtna på bloggen ;) nej jag skojar lite med er, det värsta som hände var nog att jag lät en kille klippa en lock i mitt hår (!) Men det var en väldigt liten och jag fick såklart klippa tillbaka. Se, vi har inte blivit helt gamla och tråkiga än, det finns fortfarande hopp (eller risk!?)
 
Idag sov jag alltså några timmar och ikväll var jag hemma hos Sandra och åt middag och kollade på en soffa och ett bord som hon inte behöver längre. Får se om det kan få plats i Lilleputteland, skulle vara trevligt, men samtidigt finns det ju inte överdrivet med space. Emo har åkt till Italia och imorgon är det back to Cannibale...

RSS 2.0