pusss

Hur ska jag hinna blogga när jag inte hinner sova!?
Jag samlar alla mina sjukt jobbiga problem för att sedan skriva en bok om dem, meen just nu har jag inte tid....

Hade en underbar helg med mamma och pappa! Vi gjorde ungefär allt man hinner på tre dagar i Paris och det var kul att få visa dem hur jag bor. De gjorde ett gott intryck i familjen också, Marine har sagt flera gånger den här veckan att "dina föräldrar var så trevliga och snälla Ebba, verkligen trevliga!". Och idag berättade Charles stolt för sin mormor hur han spelat fotboll med Arne och att han sa att Charles var väldigt duktig. Mamma hade med ett fårskinnshjärta till dem som Charles nu har tagit till sin säng och vägrar att det ska vara någon annanstans...
Imorgon kommer Johanna och det ska också bli sjukt kul :)



Det har varit otroligt fint och varmt väder senaste veckan, så varje ledig stund ligger jag i solen! Finns det något skönare kläddesplagg än shorts alltså... Det får gärna hålla i sig juni ut!


Amanda 21

Idag firade vi Amanda med en falafel på vårat favorit ställe vid St Paul! Det var najs :) Snart, mycket snart, kommer vi räknas som stammisar där, haha, älskar bara den genuina stämningen därinne. Jag har barnvaktat ikväll så det blir att fira mer i veckan!  

Mindre kul är att det verkligen har spöregnat hela dagen och jag har en förkylning på g... Kul är att Constance äntligen har fått sin nya katt! Han är grårandig och väldigt söt, ska bli min nya lilla kompis! Trevligt var också att Charles har varit väldigt gullig idag. I onsdags sa jag till honom att det inte är länge kvar tills jag åker hem, för vi hade en liten diskussion, var på han sa: "men Ebba det är ju självklart att du kommer tillbaka!" Vad ska man svara liksom... sa i vilket fall som det var att nej, det gör jag nog inte. Igår, eftersom jag inte var hemma fören på kvällen, hade han frågat Marine flera gånger vart jag var och trott att jag åkt hem. Sånt gör allt så mycket mer komplicerat.

Bjuder på lite kul sedan förra helgen till Amandas ära :)




kissnödiga...


haha, seriöst, c'est quoi caaaa!??


så blev det helg igen

Eftersom det var röd dag i torsdags åkte familjen till Bretagne redan i onsdags! Det gjorde att jag fick långledigt, vilket ju passade perfekt eftersom jag hade besök. Det var också så otroligt skönt att inte behöva tänka på jobbet i ett par dagar. Jag vet att ni tänker att mitt jobb inte kan vara särskilt ansträngande, men det tar ändå på en mer än man tror..

I fredags gick jag och Emy ut! Först hade vi middagsmys hos henne, bakade pizza och drack bubbel, sean åkte vi till Truskel (haha, vart annars?!) Vi dansade och träffade roligt folk... Det hela slutade med en personlig sightseeing i Paris, haha, två trevliga killar tog med oss till Trocadero, som var minst lika fint som på dagen, fördelen var dock att det var tomt på folk! Inte en turist i närheten!

I lördags njöt jag av att inte ställa klockan och soooova! Sov inte alltför länge dock, min nya kompis fransyskan som bor hos oss väckte mig... Hon var tydligen hungrig och ville ha sällskap, men det var lika bra det. JAg åkte in till Paris en sväng och träffade en annan ny kompis, hehe..

Kvällen kom och jag, Amanda och Hanna åkte till Emy för middag och Champions Leage final. Vi toppade med lite bubbel och drinkar och sedan åkte vi in till Grands Boulevard och Truskel för att dansa natten lång.



älskling



här slutade fredagskvällen, hahaha! Igår tog jag visst inga bilder...


älsklingar

Det var helt underbart att ha Mathilda, Elsa och Svea här! Vi hann verkligen med en hel del, och jag fick guida i mitt kära Paris.


Uppe på triumfbågen!



Pose framför Sacre Coeur. Sedan gick vi in och funderade lite över gud... haha, Elsa tror på mamma



Utanför Louvren, gå in får de göra nästa gång :)



Påväg upp i Eiffeltornet!!



Älskade unge



Utanför Operan



Picnick vid Trocadero

I torsdags promenerade vi på Champs Elysée, åt macarons och shoppade loss i Disneybutiken. Emy kom och sa hej och när vi ändå gick förbi frågade jag om vi inte skulle gå in på Abercombie&Fitch. Deras butik på Champs är nämligen mer av en turistattraktion än en butik, de har hur många anställda som helst som bara står och dansar och är snygga. Elsa och Svea frågade vad det var, då sa vi det är en stor klädaffär som är mörk, de spelar hög musik, det luktar parfum och det finns massor av snygga killar i bar överkropp, vill ni verkligen gå in?! Båda i kör: JAAA!! Haha, det ska börjas i tid...
När jag följde dem till bussen i fredagsmorse var det en kille som försökte ficktjuva ur min väska. Jag såg hur det stod tre killar nere på metron, och så såg jag igen hur de hade gått efter oss mot utgången, så jag var lite uppmärksam (de såg nämligen lite misstänksamma ut). När jag sedan börjat gå uppför trappan, med en resväska i ena hande och elsa i andra så kännde jag hur någon plötsligt kom väldigt nära bakom, så jag vände mig om och där stod en av dem med handen i min handväska. Min första reflex var att ge honom en rak höger på överarmen, haha, han blev lite chockad tror jag, men det var tur att jag inte hann tänka efter för då hade han nog fått en värre smäll... Han fick i vilket fall inte tag på något, för jag hade som tur var ett ihopp rullat häfte överst i väskan. Nu har jag dock blivit lite nojig , skulle de bara ha varit lite snabbare hade jag inte märkt något, tänk vad lätt det skulle kunna vara. 

Anyway, en underbar vecka! saknar er redan 

sjukt

JAo igår var det äntligen lördag! Tjejen som ska ha praktik i Paris i en månad och ska bo hos oss kom, Alexandra heter hon och verkar trevlig. Jag tog en kaffe med Amanda, och pratade med de hemma sedan mötte jag upp Hanna i La Defense för inhandling av taco! Det blev alltså tacomiddag hos Hanna, med Emy, Vanessa, Amanda och Amandas kompis Ellinor, perfekt start på en lååång lördagskväll! Vi gick till Truskel och det var väldigt bra! Hanna fixade efterfest hos några killar i en lägenhet nära Eiffeltornet, var verkligen en sjukt fin lägenhet, vad han som bodde där sysslar med lyckades vi dock inte få fram... Tyvärr var han inte riktigt min stil. Jag smälte i vilket fall när han, klockan 6 på morgonen, tar fram ett Chateauneuf du Pape från 2007 och serverar som efterfestsdryck. Det är då jag börjar tänka att utseendet är ju inte allt ;) Emy och jag stekte även pannkakor och vi spelade svensk musik för dem. Epic.

Idag kom äntligen mina älskade bebisar och storasyster! Marine och jag åkte och hämtade dem vid bussen i förmiddags och jag kunnde inte låta bli att gåta en skvätt när Elsa säger att hon har saknat mig så mycket att det gjort ont. Shit vad underbart det är att ha dem här! Vi åt pizza med familjen och tog det lite lugnt, sedan blev det en tur till Paris. Vi åkte till Trocadero, hade picnic vid fontänen och sedan gick vi ner till Eiffeltornet. Så otroligt fint väder dessutom!

Förhoppningsvis kommer det bilder imorgon! måstesovanupusss

naaaajs

Fan, slog på hockeyn förut och blev så glad, och så var det spännande, vilket är kul, men sen helt plötsligt 7-3.. fuck.

Igår kom det någon slags värmebölja, 30 grader och jag höll på att dö, både av glädje och värme! Dagen till ära möttes vi upp vid Champs de Mars på kvällen och njöt av värmen, bubbel och sällskapet. JAg var redan trött innan (den här jobbhelgen körde slut på mig...) men ändå, på något konstig vis, lyckades Hanna övertala mig att följa med henne ut.. Jag tror hon la något i mitt glas ;) Det var kul i vilket fall, fast Truskel svek lite.

Idag har jag jobbat som vanligt och lyckades till och med ta mig till franskan, om jag lärde mig något är högst tveksamt.. Ikväll är jag barnvakt, men ska nog gå ner och lägga mig nu.

Nu har föresten Marine bestämt sig för att sluta sitt jobb, de har inget att göra på jobbet men vill ändå inte låta henne sluta, så nu har hon sjukskrivit sig, hehe. Inte en aupairs högsta dröm precis att jobba tillsammans med mamman, och hon är inte direkt den som slutat för att spendera mer tid med barnen, i köket eller på att städa och tvätta, så nej, det kommer inte underlätta mitt jobb.. 


Pics.

Okej det är lugnt, Charles och jag är vänner igen, haha! Tydligen så ville han inte gå till skolan helt enkelt och jag var jobbig... Bjusar på lite pics från förra veckan, eftersom jag sitter hemma och barnvaktar och inte har något bättre för mig!

Fick föresten höra sjukaste skvallret av städerskan idag.. Jag säger bara det, vad ni än gör, håll er alltid vän med städerskan, hon ser mer än man tror och hon vet allt! En sån man vill ha i sitt lag alltså.  



Jesus kommer Hanna!


De är i alla fall söta när de dricker.. hehe 


Strike a Truskel-pose!


baaaakishäng


Älskling med Seine och St Michel i bakgrunden, kan det bli mysigare!?


Vad vi hittade utanför Truskel, haha

Ca change!

Yes, igår blev alltså socialisten Francois Hollande ny president i Frankrike. Spännande minst sagt... Inte många var nöjda med Sarkozy, men det verkar som om många inte heller tror att Hollande kommer klara att leda Frankrike genom krisen. I det här huset är man inte så nöjda, barnen tror att de kommer få leva på potatis i fyra år, morföräldrarna tror att alla rika kommer lämna Frankrike snarast och föräldrarna oroar sig helt enkelt för skatterna som man tror kommer höjas mycket (fast de redan betalar näst mest i Europa, efter Sverige), dessutom oroar man sig för invandringen... Jag personligen tror nog att detta var det bästa, när man väl lämnar Sverige innser man ju att det där med att dela med sig kan vara ganska smart, inte till det extrema, men Frankrike kommer det nog göra gott.

Vad har hänt mer sen sist... Förra helgen var det som vanligt en hel del fiesta, och då blir det inte så mycket gjort på dagarna, jag jobbar såklart och resten av tiden måste man passa på att sova lite. Tisdagen var ledigt så även måndagen passade vi på, haha, crazy nights.. I torsdags satt jag och Emy vid kanten av Seine och drack en flaska bubbel sedan promenerade vi genom Paris, hamnade på favoritbaren och hade kul. Tyvärr blev våra jackor stulna, jävligt sjukt jävla fucking störigt, men antar att vi fick skylla oss lite själva och att det var en bra varning. Efteråt gick vi vidare till en liten bar som har öppet typ tills alla gått hem, kan alltså vara lite mysko folk där, men vi var några styckna så vi tänkte det kunde vara kul. Det var det också, fast jag startade typ ett litet bråk, haha. Kortfattat var det en man som bjöd mig på en öl och efter att vi pratat lite, bara ett helt vanligt trevligt samtal, frågade han om han fick ta med mig hem. Jag sa nej så fungerar det inte och så gick jag tillbaka till de andra. Lite senare kommer han fram och säger att jag är "hans tjej", vi säger nej, då säger han jo men jag köpte en öl åt dig. I vanliga fall blir jag inte arg, tänkte först bara ge han hans 6€ tillbaka, men så tänkte jag att neeej han ville liksom bjuda, nu är det försent! Så jag frågade om han trodde att han kan köpa mig för en öl och om han alltså tyckte att jag var värd 6€!? Vilket jävla pucko. Slutade i alla fall med att de fick slänga ut honom... tur att de var snabba annars hade det nog blivit värre fight. Haha!

I fredagskväll åkte Eric och Marine ner till Cassis, jag är alltså själv med barnen! Det är helgdag imorgon också, så de kommer hem imorgon kväll. Det har gått bra hittills, men har haft lite hjälp av morföräldrarna också, och idag är det skola som vanligt. I lördags var vi på marknaden på förmiddagen och på eftermiddagen vid tennisklubben och lekte i parken. På kvällen kom Amanda hit och åt tacos med mig medan barnen fick ha tv kväll, haha! Igår handlade vi lite på morgonen och tog det lugnt sedan kom mormorn och hämtade dem så jag fick vara ledig några timmar. Passade på att ha falafel-och Starbucksdejt med Emy, mmmm!

Nix, nu är det dags att jobba igen! Imorse sa Charles till mig att han ville att jag skulle dö. Det började med att han inte trodde mig när jag sa att det är den 7:de idag, sedan sa han att jag inte vet någonting och att jag aldrig är snäll mot honom. Jag försökte helt enkelt förklara att han säger inte så till mig och att jag är snäll mot honom HELA tiden, och då sa han att han ville att jag skulle dö. Stämningen var inte på topp efter det kan jag lova, får se vad han har att säga nu.

RSS 2.0