Glee-marathon

Igår kväll började det regna, sedan har det hållit i sig kan man säga, var uppehåll ett par timmar mitt på dagen, men sedan började det om med ett skyfall, hagel och åska. Lite mysigt såklart, men har nog aldrig blivit så rädd av en åsksmäll. Helt oväntat kom den, och kan tänka mig att det lät så högt tack vare ekandet mellan husvägarna.
Min dag har alltså kantats av Glee.. Men städade även lite och tvättade, plinkade på gitarren och tog en kombinerad cykel-/ promenadtur. Nu är jag inte helt otippat tillbaka i min säng framför Glee, och har (inte heller helt otippat) sällskap av en liten B&J's, inte illa den nya Peanut Butter måste jag tillägga!
 
Provade även mina nya klänningar med mina nya sommarklackar förut när jag ändå hade lite tid att fördriva. Vill att detta jävla pissvädret ska sluta nu så jag och Klösa-Maja kan sommra till oss och go back to wild n' crazy innan vi skiljs åt för en liten tid. Snälla snälla snälllaa!
 
För precis ett år sedan såg kvällarna ut såhär... Mor och Far hade varit här över helgen, och Jhs var på ingång, ljuva minnen ♥
 
 

träningsvärk, jaa tack

Idag gjorde jag äntligen något som jag borde ha gjort för länge sedan! Jag skaffade ett Velib-kort, det vill säga ett cykel abonnemang. Det kostar 29 euro för ett år, och då får man cykla i 45 min utan att betala mer, sedan kostar det mer för varje halvtimme. Men på 45 min kommer man ganska långt i Paris.. Helt klart värt alltså.
Jag invigde det på en gång och cyklade till den fina parken där jag var med Sandra för ett par veckor sedan, men idag var jag iförd träningskläder. Väl där joggade jag en sväng, fattar nu varför den är så populär och varför jag hade sällskap av typ 100 andra joggare. Där finns lummig skog, gräsmattor, en liten damm samt utsikt över Paris, förstår inte varför jag inte varit där mer tidigare, som den lilla naturnörd jag är.. Jag blev lycklig bara av att se jasmin- och fläderblommor. Var så himla skönt och roligt att cykla, men samtidigt helt klart det farligaste man kan utsätta sig för i Paris, men det är väl en vana.  
 
Var föresten andra gången jag tränade denna veckan, sköööönt. Jag mår så mycket bättre av att träna, som jag alltid vetat, men bortsett från ett litet tag nu. Har insett på sistone att om jag ens ska överleva två dagar hemma är det dags att röra på mig lite nu.

Vad göra...

Jag hade massa idéer igår om hur min helg skulle användas på bästa sätt. Idag var ju obligatorisk sovmorgon, men sedan har jag liksom glömt allt det där andra som fanns att göra.. Inget jätteviktigt såklart, mitt liv är inte fullt av livsviktiga måsten, men lite sånt där som jag borde göra men har skjutit upp länge.
 
Igår kväll var jag och Klösa-Maja på bio, vi såg The great Gatsby. Jag tyckte såklart den var bra, älskar fantasistilen som blir när man blandar dåtid och nutid, allvar och skämt, sorg och kärlek. Men måste erkänna att den blev lite seg ibland. Kan dock inte beskriva hur festsugen jag blev när man fick se festscenerna...
Förra veckan kollade jag på The Place beyond the pines, med Ryan Gosling och Eva Mendes. Mycket bra skådespel och en annorlunda, intressant historia, men inte direkt någon humörlyftare. Vill fortfarande så gärna se Ganster Squad, som kom i vintras, men den visas inte längre.. Och såklart Fast and furious 6, men den hoppas jag få gå på med mina små syskon.  
 
 

Kompis det går bra nu

Som av en händelse ringde min chef idag och frågade om jag kunde komma dit och diskutera en sak, som han lovade var en bra sak. Klockan 15 var jag där och som jag anade var det om jag kunde tänka mig att hoppa in som manager istället för Johanna. Det som jag inte anade var att det gällde redan imorgon och lördag... Jag vet nämligen att hon ska sluta i slutet av juli, så i augusti kommer de verkligen behöva någon. Det finns kanske ett till alternativ än mig, men den tjejen var inte här i helgen. Hehe, så kan det gå. Chefen verkar dessutom lite orolig att jag inte ska komma tillbaka efter min semester, så nu passar han på att utnyttja situationen. Men desto bättre för mig! Mer betalt och det är jag som bestämmer (men såklart även jag som får ta all skit...) känns bra.
 
Detta firades med en liten runda på stan. Fyndade på Body Shop, fyndade på H&M och hittade sommarskor och ännu en klänning! Weei :D Men sånt får man unna sig när man blir befordrad!

Äntligen helg

 Är lite jobbtrött för tillfället, kan vara för att jobbet börjar bli vardag, samma varje dag... Och när det väl blir så har jag en tendens att tråka ut mig väldigt fort. Det kan också vara för att jag faktiskt har jobbat heltid sedan oktober. Har aldrig jobbat på samma ställe under en lika lång tidsperiod förr, och jag prioriterar ju inte heller alltid min sömn.. Men jag ska inte klaga, jag har i alla fall jobb och snart en riktigt semester. Eftersom att det är så dåligt väder här nu är det väldigt dött på jobbet, i början var det skönt, men nu börjar man sakna att verkligen jobba. Kanske är det som tråkar ut mig..
 
Igår åt jag, Emy och Sandra på en turkisk restaurang som ligger alldeles bredvid Sandras lägenhet. Väldigt mysigt, kändes som vi var utomlands en stund. Sedan hängde vi lite med Sandra och snackade om hur galen världen är i allmänhet och hur konstiga fransmänen är i synnerhet. Sedan drog jag vidare till Miad och hennes polare där det som vanligt blev lite fiesta :)
 
Ikväll åker Emoo till Italien.. Och jag vet inte vad jag ska hitta på!

Waaazuup!?

Alltså what is fucking up med det fina vädret i Sverige..? Inte så att jag inte unnar svenskarna detta, men hallå, jag ser bilder på shorts, klänningar, badande och solande människor, jag läser om grillning och promenader i solen. Jag har fortfarande jacka på mig och det är typ samma rörelse i Paris som det var i januari... Jaa, jag vet att jag klagat nog om kölden för två år framöver, men min kropp och själ behöver soool. För att inte tala om att Parisarna skulle behöva lite. Min jobbsituation påverkas väldigt mycket av människors humör, och jag kan tala om att just nu är inte deras humör på topp..
 
Annars vilken sportvecka! Nee inte för mig, haha. Ingen har väl missat att PSG vann ligan, veckas absolut största snackis i Paris, och det är då man som vanligt får vara lite extra stolt över vår Zlatan. Och sedan hockeyn, hörde precis slutet mot Kanada häromdagen, jobbade tyvärr idag, men vad kul! :)
 
Ikväll är det ju tydligen någon slags eurovision song contest. Detta firar Emy och jag med att högtidligt inte bry oss och vara glada över att vi inte ens har behövt höra Sveriges bidrag, eller någon annans heller för den delen. Vi hade planerat en utekväll, men jag orkade inte riktigt, efter en hård vecka.. eller rättare sagt jag orkar inte följderna imorgon när jag ska jobba. Så det blev räk-middag, kladdkaka och New girl, sånt som verkligen är viktigt här i livet (samt hästar, konst och katter såklart), haha

Grattis Mini Me ♥

Tystnaden som uppstår när mamma ringer mig klockan 16.30 och jag fortfarande sover... Men det var ett ganska trevligt sätt att vakna på. Till mitt försvar måste jag säga att jag hade en väldigt rolig kväll/natt/morgon! Jag, Sandra och Anna-Maria var på Rosa Bonheur, ett uteställe som ligger i en park. Väldigt nice ställe och parken är jättefin! Sedan drack vi cava med Anna-Marias kollegor, och sedan blev det efterfest hos Sandra.
Nu inser jag dock att jag hade lite saker att göra idag.. Men får väl ta tag i det nu.
 
Utsikten från parken Buttes Chaumont
 
Det är ingen vanlig dag idag, det är ju min älskade mini-me Elsas födelsedag! Saknar den lilla galningen och hennes syster mer än jag kan beskriva, som alla redan vet. De har blivit så stora och jag hatar att vara ifrån dem så här länge. Men så är det nu, om ca en månad är jag hemma och då ska jag krama er som aldrig förr!
 
 
 

tjeeeeeena

Alltså villken spännande blogg detta har varit på sistonde... NOT! Får bli ändring på det.
 
Amanda var som sagt här förra veckan till min stora lycka. Vi turistade lite, shoppade mycket och mest njöt av att vara tillsammans. Denna morgon  kom även ett litet packet från Manni-gullet, med en bok som ska vara bra, choklad och en hel del underbara teckningar från Elsa och Svea, tusen tack! Bra start på dagen alltså, Marabou och bryggkaffe (Har fått/lånat en bryggare av Sandra som hon inte använder och inte hade plats för, mycket najs!!). Ja, jag har helg nu, det är därför jag tror att det fortfarande är morgon... Men denna dagen har jag förtjänat att bara slappa. Ska till banken en sväng, annars har jag noll måsten, Ohh yeah.
 
 
 
Igår var vi på Sandras födelsedagsmiddag, som hon hade på en liten, mysig, genuin spansk restaurang. Vi åt Paella och hade väldigt trevligt.
 

nöjd och glad

Igår hjälpte jag Sandra att flytta, det gick bra, nu bor hon och Anna-Maria i Sandras lilla studio som ligger precis på andra sidan gatan. Perfa :) På kvällen firade jag och Klösa-Maja in den nya månaden med restaurangmiddag. Det fick bli raclette-restaurangen som inte ligger så långt härifrån. Emy har redan varit där ett par gånger, och nu hade vi äntligen tillfälle att gå tillsammans. Det var väldigt bra, mysig stämning, god mat, gott vin och efterätter med alkohol i, haha!
 
Idag sov jag ganska länge (som vanligt när jag inte ställer klockan) sedan tvättade jag. Lyckades för första gången gå ut utan nyckeln till lägenheten. Precis när jag puttar igen dörren inser jag att jag inte har samma jacka som igår och jag har inte väskan med mig. Men ingen större fara skedd, Emy var inte långt borta. Nyttig påminnelse om att kolla en extra gång...
Eftermiddagen spenderades på rue Rivoli, är en hel del euro fattigare, men måste säga att jag gjorde nog några fynd. Hittade en billig bikini, en klänning och en fin sommar blus. Hur ofta hittar jag en bikini och en klänning på samma dag?! Inte ofta. Och så blev det såklart lite bra att ha saker.
 
Ikväll fick jag det efterlängtade beskedet att Amanda har bokat biljetter och kommer på tisdag!! Iiih, så glad jag blir!
 

RSS 2.0