jag funderar

Ja precis som jag har gjort, eh typ hela mitt liv, så funderar jag mycket nu med. Den stora frågan är såklart vad göra? Bertrand frågade igen häromdagen om jag visste än. Jag svarade nja, vi får se typ. Han frågade, chockerad, men vad säger dina föräldrar?! Haha, skillnaden på inställningarna i Sverige och Frankrike gör mig förvirrad. Här får man skämmas när man är så här ung och inte pluggar, medan man i Sverige gärna skryter med sina resor och upplevelser.
Inatt sov kusinerna här, så jag var barnvakt igår. Det är de kusinerna som bor i Paris men har farfarn i Cassis, så de är där endel på sommaren. Imorse berättade iallafall mamman att en av farbröderna till någon (släkten är ganska komplicerad så jag kan inte riktigt förklara allt) som jobbar med vingården som tillhör släkten i Cassis, behöver en aupair i oktober och november. Det låter ju inte helt fel, var tydligen inte så mycket jobb och två månader i Cassis skulle ju vara underbart. Men samtidigt är ju Cassis ett väldigt litet ställe, och jag vet ju att hur lyxigt man än har det så är det inte så kul själv...

Hon erbjöd mig också att komma och hälsa på dem några dagar i Paris innan jag åker hem! De ska ha en aupair från Sverige nu som börjar på fredag, så hon tänker väl att det kunde vara kul för båda. Då får jag ju prova på det lite och hänga med Emy ett par dagar hoppas jag :D

Jag har även blivit erbjuden att hänga på mina brudar i Aix till Barcelona en helg! De tar bilen och hyr lägenhet, och just den helgen är barnen och Christine i Paris, såå det ända som hindrar mig där är mitt caschflow, som inte är så fett efter semestern..

på tal om, semesterpics!!
 










Jag är såå jävla brun!

Jag hatar att blogga ikapp så här mycket! Jag vill ju få med allt kul, men jag har ju gjort roliga saker varje dag i tre veckor, och det blir så himla mycket att skriva!

Med min kära mor och far hann vi besöka i stort sett hela Provence. Vi var en sväng till Camargue, stannade i Les-beaux-de-Provence, åt middag i Nîmes, vandrade runt i de små havsbyarna och stannade i Arles på hemvägen. Vi bodde hos mina vänner sedan förra året, Monica och Jean, de är så trevliga och får mig att vilja ge mig ut och åka jorden runt med deras berättelser. Det blev såklart en dag i Aix, där mamma fick gå på museum, och en trip lite norrut till mysiga Pertuis och en vacker vingård. Eftersom medeltemperaturen dessa dagar var 30 grader i skuggan så var vi såklart vid havet också. En dag i Marseille och Niolon och en dag i underbara Cassis med en båttur i caluanquerna. Den sista dagen blev det dock poolhäng, men eftersom vi var tvugna att hitta på något plockade vi björnbär och mamma kockade ihop lite marmelad. Mycket gott, men taggigt att plocka! Jag är otroligt glad att de kom och tror att de är lika nöjda som jag med vår lilla semester :)

Sedan blev det gruppbyte, mina bästisar Johanna, Emy och Natalie kom! Vi lugnade ner tempot lite, njöt av polen och solen. Vi åkte ut till Frioul, ön utanför Marseille, solade och snorklade. Vi var såklart också i Cassis och Aix. Vi skålade i bubbel, drinkar och vin och fick till några galna utekvällar. Sist av alla, på torsdagen, anlände min kära Olivia. Vi tog ännu en dag på Frioul. Lördagen var vi inte så pigga, höhö, efter att ha vinkat av trion så drog jag och Olivia in till Marseille. Vi lunchade, sedan köpte vi nya outfits och present till kvällens 30-års fest. Det var min kära vän Shelly som fyllde, så det blev ännu en låång natt i Aix. På söndagen skulle jag hämta familjen på flygplatsen 9.40. Jag vaknade 9.50, faaaaaaaaan tänkte jag, tog en snabbdusch (det var ett måste) och var på flygplatsen 10.30. Eftersom de inte hört av sig varken på hela semestern eller på morgonen blev jag lite orolig när jag inte heller såg dem, men som tur var för mig hade en väska kommit bort så det blev jag som fick vänta lite. De hade haft det väldigt bra, sett massor med vilda djur och verkade nöjda, men glada att vara hemma. Jag och Olivia, som inte kännde för att vara så sociala, tog ännu en tur till Marseille för bakishäng och pizza i hamnen. Så gav även hon sig av och jag blev ensam igen.  Bhu! Nä men seriöst mina älskade vänner; tack så sjukt mycket för att ni kom och förgyllde min tid här! Jag har haft jättekul och saknar er redan :)

måndagsutflykt

Idag gjorde jag, Alice, Achille, deras moster och mormor en liten utflykt. Vi åkte över till en liten ö utanför Marseille. Vi badade, åt lunch och gick runt ön. Det var kanske inte så mycket att se, men klipporna lyste i solen, havet var skönt, utsikten vacker och vinden frisk. Inget att klaga på alltså, en helmysig dag!



Håller även utkik efter saker att göra med mor och far som kommer på torsdag, och efter det mina bästa brudar!Jag kan inte uttrycka i ord hur glad jag är över detta!

Det vet jag väl Emo! Jag kollar till din blogg varje dag, men inte ett liv.. ;)

cykelproffset

Idag kom Alice tillbaka. Hon verkar vara väldigt nöjd med resan, men är såklart trött. Känndes i alla fall bra att se henne igen :)

Jag är tydligen Bertrands nya cykel-polare.. Efter semestern förra veckan råkade jag säga att jag kännde för att träna mer cykling, vilket är sant, jag tycker det är kul! Men det är tydligen ett lopp i september på 85 km som han troligtvis ska göra, så nu är jag inbjuden att delta också. Hmhm, jag vet att jag kan om jag vill, men det är en tävling, vilket betyder att jag kommer vara nervös, och jag gillar inte så mycket att vara nervös. Det betyder alltså också att jag måste träna endel, det är enkelt att hänga på Bertrand när han tränar, men det är svårare själv. Ja jag springer ju, men nu krävs det timmars cykling, jag tvekar... Det var sagt att vi skulle träna idag, men jag vet inte om Bertrand har ändrat sig, det får jag nog snart veta!

Har i vilket fall haft en trevlig vecka med Achille. Det var kul att vara lite ensam med honom, på så sätt har han blivit lite mer personlig. Igår kväll kollade vi på No country for old men, jag hade föreställt mig en typ lite modern western, lite action men trevlig. Kan säga att den var ruggig, haha, inatt drömde jag om mördare! Fick mig också att tänka ännu mer på psyko-norge-mördaren. Usch!

Tack min kära syster Rebecka för troget läsande och kommenterande i bloggen, fast jag vet att jag uppdaterar väldigt oregelbundet :) Vill skypa snart!!

augusti

Jaha, då har halva sommaren gått! (Jag räknar med att det kommer vara sommar för mig tills jag åker hem, därav bara halva) Nu är mitt jobb detsamma som det var i juli, det vill säga hänga med barnen. Alice kommer hem på lördag, så denna veckan är det bara Achille, alltså extra lugnt. Mina huvuduppgifter kan man väl säga är att fixa mat och stryka, sedan får jag ofta någon liten extrauppgift varje dag, t.ex. åka och handla något, eller om vi ska ha gäster ordna inför kvällen. Jag har alltså ganska gott om tid på mig att träna, sola och läsa. JA jag försöker verkligen njuta, men jag har en stickande känsla som säger att jag vill göra något mer, jag känner mig onyttigt lat. Det jag verkligen borde göra är att plugga på min franska, men varje gång jag försöker så blir jag bara helt tom i huvudet och ingenting blir gjort. Alltså har min hjärna redan blivit lat! Eller kanske har den alltid kunnat konsten att skjuta upp saker så länge som möjligt. Nu tänker den 'ta det lugnt, i september kan du jobba hårdare', haha!

En hel del av denna tiden funderar jag såklart på den stora frågan: Vad ska jag göra efter detta? Ja min första tanke har ju hela tiden varit att jobba, jobba och spara pengar. För jag måste ju ha pengar för att kunna resa och göra allt annat jag vill. Bertrands eviga tjat om att plugga har faktiskt påverkat mig lite. Jag är inte emot att plugga, tvärtom, jag gillar att lära mig saker, men frågan är vad? Jag kan inte bara plugga för att plugga, jag vet precis hur det slutar. Ju mer jag tänker på det desto bättre låter det att inte tänka så mycket på det, jag menar det kommer inte vara försent att plugga om två-tre år. Det är ändå försent att börja iår. Nej, fortsättning följer på mina djupa tankar i min lättsamma tillvaro. Jag borde kanske skriva en bok!? hahaha

Dags att fixa lunch, sedan jobba lite på brännan!

veckan som var

Semesterveckan gick som väntat fort. Vi hade en bil eftersom en femåring var med, så jag och mammorna turades om att köra och samtidigt ta hand om de barn som inte cyklade. Själva cyklandet var roligare än jag hade väntat, men jag har ju alltid gillat att cykla och med en proffsig cykel i ett väldigt fint landskap kan det knappast bli dåligt. Jag fick liksom passa på att cykla när inte mammorna ville, och det blev ändå endel, 30 km första dagen, inget andra, 75 km tredje dagen, 55 km fjärde dagen, 40 km femte dagen och 20 km sjätte dagen. Tredje dagen kan jag dock erkänna en påtalig värk i baken...
Nu vet jag att jag inte bor i den finaste delen av Frankrike, kanske den varmaste, men inte vackraste. Där var allt grönt, med kullar, dalar och ringlande åar. Vinodlingar i bergsslutningarna och gamla, vackra slott var man än såg. Påminde lite om skottland, men med mer skog, otroligt fint helt enkelt! Tråkigt nog var jag inte så flitig med kameran, men jag hoppas att Christine skickar lite bilder till mig. Vi sov på fina hotel och åt väldigt god mat, man har bytt upp sig lite från gymnasieresorna, hehe ;) Det är från den regionen foie gras härstammar, så det åt jag nästan varje dag, man måste ju passa på! Nu är det diet som gäller igen.. Så väldigt trevlig semester, men jag känner mig ofta ganska bortkommen när vi åker bort sådär, speciellt när det är med andra släktingar. Man är med som en i familjen ena stunden, men nästa stund får man uppgifter så man känner sig som en hund. Man vet aldrig riktigt om man ska vara med föräldrarna eller med barnen. De betalar allt, så man får dåligt samvete för det, men samtidigt är man till deras tjänst 24/7. Plus att jag hela tiden gör mitt bästa för att prata förståelig franska, vilket gör mig nervös, vilket gör att jag säger vartannat ord fel. Haha, okej det där lät ju som något slags mardrömssenario. Jag menar inte att klaga, jag är väldigt tacksam att jag fick följa med överhuvudtaget, men jag kan inte riktigt kalla det en semester.

 Vid den lilla ringen var vi, ungefär :)

RSS 2.0