ciao

Inatt var det inbrott hemma hos Jara! De hade helt enkelt bara gått in när alla var hemma och sov och tagit de pengar de kunde hitta, men sedan hade hunden märkt dem, som tur var. Usch! Jara verkar ändå ganska lugn och det är ju skönt, men med hennes host-mamma är det värre, de skulle desutom åka iväg på semester över helgen, så jag fattar att det måste vara kaos för mamman. Här hemma är det alltid samma procedurer med låsning, stängning och larmning. Förra veckan var det en snubbe här och installerade nya larm i fler rum och det finns ett direktlarm man ska använda om någon skulle komma när man är hemma. Självklart är jag noga och gör alltid som jag ska, men jag tänker ju "ofta det blir inbrott..." Men tydligen kan det ske när man minst anar.

Idag har jag jobbat lite, varit i Aix, där jag åt glass med Jara i solen och var på franskakursen. Jag har även packat! För imorgon åker vi på skidsemester :D Okej jag vet fortfarande inte exakt vilket ställe, eller jag har ju hört namnet, men kan ej stava det! haha, så det får bli en överaskning. Jag vet att det är ett litet ställe och vi ska åka tillsammans med Bertrands kusiner. Passar perfekt, för det är nästa vecka de där hemma åker till Stöten, så nu behöver jag inte längta ihjäl mig!



Men det suger att jag glömde mitt pannband och underställströja! Fast jag har en annan bra tröja.. Men jag har inga goggles, hoppas det finns några snygga att köpa, om jag har råd, lönen försvinner så fort, fattar inte.. ;)

Så det blir troligtvis inte så intensivt bloggande nästa vecka, men ni får hålla till godo, haha

Okej jag är visst barnavkt nu också, och det är nog dags att stänga av filmen!

bhuhu!

Seriöst min visdomstand!! Nu fattar jag varför folk har klagat.. Jag vet inte om det blir värre av förkylningen, men i detta huset finns i alla fall tabletter och mediciner i överflöd, och så länge de dämpar smärtan tar jag tacksamt emot, Christine skyndade sig även att köpa ett eget nässpray till mig igår, haha!
Well, jag ska snart åka in till Aix och luncha med Jara och sedan franskakurs :) Det är bra, jag blir nog lite väl ömklig när jag är här hemma själv!                                             


JUST det JHs, jag hittade din bil i höstas utanför jobbet!




Humor på hög nivå va! haha

softardag

Japp det var en förkylning på g.. och jag vet att jag bad om träningsvärk, men faaan mitt ass, kan knappt gå!
Så eftersom jag är lite krasslig och det regnade idag med, så passade jag på att ligga i soffan och kolla på film, perfekt! Men det var såklart lite skjutsande på ungarna också, och franska läxa.

Nu förstår jag varför barnen får äta en mer barnanpassad middag själva vissa dagar. Idag hade Christine gjort typ kokt kött och kokta grönsaker med potatis, väldigt bra enligt mig, men barnen börja nästan tjuta för att de inte tyckte om. Då kan jag förstå den lätta lösningen att helt enkelt ge dem sånt de äter och sedan äta en god middag i lugn och ro, men samtidigt är det ju upp till föräldrarna att lära barnen att äta innan det går så långt..

Jag älskar att jag slipper Sverige i schlager-tider!! Underbart , haha, men schlager-tider är ju även semel-tider, och jag älskar ju semlor, så den är inte lika kul att missa. Men en semla kan man baka här med, schlagern däremot hoppas jag inte når hit! Den franska schlagern kommer nog inte störa mig på samma sätt.  

Grosses Bises!

Tisdag

Inte så mycket jobb idag, skjutsade Alice till skolan, strök och fixade lite i huset. Vid elva åkte jag in till Aix och träffade Jara, vi gick och provtränade på ett gym som ligger ganska nära skolan. Det var mycket bra, trots att tjejen i receptionen inte var lika trevlig som killen vi pratade med när vi var där sist.. Vi provade något slags gympapass blandat med core, så jag hoppas på lite träningsverk!

Efter franskakursen åkte jag hemåt, men eftersom jag var sjukt sugen och tyckte synd om mig själv för jag har ont i en visdomstand och för att det känns som den där förkylningen tillslut har drabbat även mig, så var jag tvungen att stanna och köpa chocklad! Jag vet, ont i en tand, köp gärna godis! Men det är kul att gå i mataffärer och kolla lite också, haha! Sedan åkte jag direkt hem, kröp i mysisen och kollade på en fransktalande, blonderad Brad Pitt, i Sju år i Tibet, helt okej film och ja, han var snygg ändå. 

Hade även en trevlig middag med familjen :)
Christine tvingade såklart i mig en värktablett mot min tandvärk, och jag vet jag brukar säga att jag inte äter värktabletter och att jag är emot dem, men nu måste jag krypa till korset och erkänna att det kändes mycket bättre efter en tablett...


haha

Ni kan aldrig gissa! Ikväll fick jag grisfötter till middag! haha, jag blev väldigt förvånad när de ställdes fram på bordet men smakade i alla fall. De var tydligen tillagade på ett typiskt Provence-sätt, men jag fattar dock inte grejen, det var ju ingen mat på, typ fett och senor så jag gav upp ganska snart.



mmm, haha!
Jag har föresten sett tydliga spår efter vildsvin här när jag har varit ute och sprungit.. Inte mitt favoritdjur, men jag vet ju att de är väldigt skygga och jag tänker inte vara rädd fören jag möter ett.

Det regnade sjuuukt i eftermiddags, vilket betyder snö i bergen, vilket är très bien för dit drar vi i helgen!! WEII :D


<3

Måndag igen, shiiit va tiden går! Fick tvinga mig upp ur min underbara säng, körde Alice till skolan, städade mitt rum och tvättade!

Det är ju tydligen alla hjärtans dag idag, och eftersom jag inte har en sådan där speciell grabb att tänka på så tänker jag på er alla älsklingar hemma!









Det är aldrig lätt utan er!
(Okej jag har många fler hemma som jag också tänker på, men det vet ni!)

Nu är det dags för en joggingtur innan eftermiddagens jobb börjar :)

alors on dance

Jag älskar skype! I går fick jag se den fina snön hemma, se när Anton rockade loss på husets senaste instrument, en saxofon, höra om Amandas nya, ganska tuffa tillvaro i det svenska försvaret, höra om Rebeckas nya jobb och om Johannas tyskaproblem! Då känns det inte som att alla är lika långt borta längre och jag blir glad :)

Men lördagen skulle bli ännu bättre.. Jag åkte hem till Jara och vi gjorde oss iordning till franska Let´s dance, haha! Vi var ju lite osäkra på hur vi skulle gå tillväga, eftersom vi inte direkt visste något ställe. Vi gick i alla fall ner till stan och tog en drink och efter att ha funderat lite och frågat några trevliga killar på våran frengelska hur vi lättsat tog oss till ett bra uteställe, så visade det sig att det går gratisbussar från centrum och ut till discoteken, som ligger ett par km utanför staden(!) Vi gick dit bussen skulle komma och väntade, då kom det en tjej och frågade om vi inte ville åka med henne och hennes killkompisar till en klubb, inte för att de dirket hade plats i bilen, men jag tror det var för att det var lättare att komma in om man var fler tjejer i sällskapet. Vi sa ja och hoppade in i bilen! hahaha, vi hade såklart i bakhuvudet att detta kanske inte var jättesmart, men lite spännande ska det ju vara! Det gick såklart prima! De var as trevliga och vi hängde med dem hela kvällen. Stället var bra och vi dansade som galningar! haha, det är så kul att killarna här är lite mer för att dansa än vad de är hemma och blyga är det sista man kan kalla dem. Tyvärr så stod Jara för fotograferandet denna kvällen, så bilder kommer senare! Det ända tråkiga som hände var att jag tappade ett av mina pärlörhängen från Kina, som jag verkligen älskade!! Buhuh, hade det varit hemma hade jag dött av olycka, men men nu var det inte så mycket att göra, vi hade i alla fall kul!

Efter några timmars sömn var vi tvungna att gå upp och äta våra croissanter och göra oss iordning, för kl 14.00 var det dags för amerikansk fotboll. Det är en kille i vår franskakurs som är huvudtränare för Aix lag, så vi fick biljetter av honom. Fast vi inte var helt hundra på reglerna så var det både kul och spännande, kanske för att det alltid stod ca 15 vältränade killar på planen, i tighta kläder med ryggarna mot oss. Vi åt äkta french hot dog och det var verkligen vårigt!  



Vårat lag vann! Slitna supportrar, haha



Vi kunde glada och nöjda säga hej då, efter den bästa helgen hitills!

(Usch, dagens näringsintag är INTE okej, croissant och lite juice till frulle, french Hot dog till lunch, varm chocklad och rostmackor med smör till kvällsmat! Som tur var fanns det ett äpple kvar när jag kom hem! haha)

Fredag

Imorse skjutsade jag som vanligt Alice till skolan, sedan hade jag ledigt resten av dagen! Jag tog en joggingtur, gjorde mig iordning och sedan in till Aix för att träffa Jara. Dansskolan vi besökte var ingen hit, men efter att ha hört oss för lite på franskaskolan, så hittade vi ett väldigt trevligt gym. Vi fick även adresser till flera dansskolor, så vi får se. Vi lunchade och hittade till bådas glädje en godisbutik, haha, och då menar jag med lösgodis! Dock är priset det dubbla mot i Sverige, vilket är ganska bra, annars skulle jag kanske gå förbi där lite för ofta..

Vi hann såklart med att göra lite planer för helgen! Imorgon kväll åker klackarna på och vi hittar förhoppningsvis ett grymt uteställe, och på söndag blir det amerikansk fotboll, haha! :) 




Aix är vekligen en fin stad, här är Fontaine de la Rotonde och moi!


Fredagskvällar här är pizza och film, vilket passar mig utmärkt idag, är sjuukt trött!

well

Ikväll var föräldrarna bjudna till "den finaste restaurangen i Aix", sa här sitter jag och barnvaktar igen.. Inte sa fancy men det duger bra at mig, mjukisdressen, te och en bok far göra min kväll! Häromdagen läste jag ut en mycket bra bok som jag kan rekomendera! Stalins barn av Owen Matthews, en bra historia varvat med fakta, mycket bra helt enkelt. När jag har läst den har jag blivit väldigt sugen pa att besöka Ryssland och ännu mer sugen pa att lära mig ryska, det ligger väl i blodet anntar jag, hehe.. men det far bli ett senare projekt!

Idag var det franskakurs, alltid lika trevligt! Jag träffade pa tva andra aupairer idag, en fran Sverige och en fran tyskland, kul! Jara, min nya vän fran Island, och jag hann med lite shopping innan vi var tvungna att jobba igen. Imorgon ska vi ses tidigare och ga till en dansskola och se vad de kan erbjuda :)
Jag har sagt det förut, säger det nu och kommer säga det fler ganger; trafiken här är GALEN! Det är dock lätt att anpassa sig till, vilket kommer leda till att jag blir mer oförsiktig, vilket i sin tur kommer leda till nagon slags olycka. Ne, det tror jag saklart inte, men det har varit nära och det är sa lätt hänt.
Dagens träning blev cykling, och franska verb! haha

Tjo

Kul att både släkt och vänner hittar hit! Ska försöka att hålla er uppdaterade om mitt highlife, haha


Onsdagar är den dagen det är mest att göra. Ungarna slutar nämligen innan lunch, så då ska de hämtas, ha mat, och sedan skjutsas till olika musiklektioner och engelskalektioner. Okej, det där lät ju inte så mycket, men så är det!
Hann i alla fall med en joggingtur på förmiddagen. Eftersom jag har svårt att säga nej till sötsaker när det bjuds, och det bjuds mycket här, så försöker jag se till att röra på mig. Denna sommar ska man ju kanske vistas på en riktig strand... Det är så otroligt bra vägar och stigar att springa på här! Väldigt kuperad terräng dock, men det är ju bara bra för flåset. Efter helgens "test" har jag även fri tillgång till mountainbiken, haha, Bertrand tycker verkligen det är kul att jag är intresserad av träning. Jag tror att han planerar en cyckelutflykt för hela familjen i helgen, vi får se hur det går! 



Min ständiga följeslagare!

À Demain! 

H&M

Jag älskar H&M här! Hemma är det liksom bara H&M, men alltid när man är utomlands tycker jag det finns saa mycket fint. Idag kom jag hem med tva klänningar (vilket i sig är sjukt, jag hittar aldrig klänningar), tights, skor och diverse smaprylar som jag bara inte kan lata bli, och ända hade jag inte tid att prova allt jag ville ha! Härligt!
Ikväll är jag barnvakt, vilket innebär se till att barnen gar och lägger sig och sedan sitta uppe tills man är säker pa att Alice har somnat, för hon tycker inte om att vara själv. Hon var precis uppe pa toa, igen, men nu borde hon somna..
Dagens lärdom är: börja inte stryka ett gigantiskt paslakan, för det blir aldrig klart!

måndag

Shiit vilken softar-måndag jag haft!
Skjutsade Alice till skolan imorse, var tillbaka ca 9 och tog äntligen tag i tvätten som har samlats medan jag har gått här och inte vetat vad jag ska göra med den riktigt. Eftersom städerskan levde loppan på övervåningen drog jag mig tillbaka till datorn och hade en trevlig pratstund med Emy! Jag tog med mig Kronus, husets hund, och sprang en sväng. Det var nära att jag sprang vilse, men vi hittade tillslut rätt väg. Sedan det bästa med att vara själv; man få äta vad man vill! haha, men det är faktiskt inte så att jag länsar skåpen på sötsaker, för det får jag nog av ändå. T.ex. så består frukosten här av typ socker, sedan är det en lätt lunch mitt på dagen sen, efter en lång väntan, är det middag ca halv nio. Då ska man äta allt, kött, potatis, sallad, bröd, ost och någon slags desert. Ohlalala!  Jag såg i alla fall till att få havregryn till frukost, mmm, haha vi svenskar måste vara sjukt fixerade vid vad som är nyttigt eller är fransmännen helt lost!?
Jag även strykigt det jag har tvättat, en annan vana fransmännen har, som jag inte riktigt ser det nödvändiga med.. Hämtat ungarna, fixat mat till dem och ätit en trevlig middag med mina au-päron! Som sagt, härlig måndag! Fick även reda på att jag kommer ha lite ledigt i april och augusti, och så midsommar troligtvis :)



Huset och "min" bil, pusss ciao

Here I am


Det trodde ni aldrig va!? Nej inte jag heller om jag ska vara ärlig..

Nu har jag snart varit i Frankrike i två veckor! Tiden här går verkligen sjukt fort, men det är väl för att jag hittills alltid haft något att göra. På veckodagarna är det mest att skjutsa barnen till olika ställen och så har jag franskakurs inne i Aix tre dagar i veckan. Det är verkligen bra! Då måste man jobba med franskan och där träffar man även trevligt folk. Aix en Provence är en väldigt mysig stad så jag har inga problem med att fördriva tiden mellan kursen och att det är dags att hämta ungarna.. vilket inte är så bra för min ekonomi, hehe 

Familjen jag bor hos är verkligen trevlig! Mamman, Christine, är såå snäll och ser alltid till att jag har allt jag behöver och att jag förstår allt, ja att allt är bra helt enkelt. Pappan, Bertrand, är lite mer tillbakadragen men väldigt trevlig, han berättar om massa saker och frågar om Sverige och idag lärde vi känna varandra lite mer, han lurade nämligen med mig på ett cykel-lopp! Haha, okej han frågade i veckan om jag var intresserad av att följa med han och hans kompisar och självklart sa jag ja. Igår kväll blev jag dock lite nervös, jag hade provat mountainbiken i fredags som han sagt, så fick jag hjälm, vantar, ryggsäck (med en sån slang till vattnet som man har i ryggsäcken) och Christines cykelbyxor (sådana med en kudde i rumpan). Han sa att han och hans kompisar skulle göra 30 kilometer, men det fanns en på 15 om jag hellre ville det. Okej tänkte jag det går säkert bra, och förvissad om att det inte var en tävling gick jag och la mig. 06.00 ringde klockan och jag undrade hur jag hade kunnat säga ja.. När vi väl stod och skulle anmäla oss så kom vi plötsligt fram till att jag skulle prova 30 kilometer. Jaja, tänkte jag när vi cyklade iväg, hur svårt kan det vara, asfalt och strålande solsken! Fem minuter senare var vi på en small, stenig, liten stig och framför oss var det typ ett berg. Solen strålade inte längre, den brände och jag undrade igen hur jag hade kunnat säga ja.. Den första milen var lite jobbig, men sedan lärde jag mig hur cykeln fungerade bäst och det var faktiskt riktigt kul. Jag kände mig emellanåt som ett mountainbike proffs (och ramlade bara en gång, hehe). Så vänta bara, Tour de France nästa!


 

    Bon nuit!

RSS 2.0