Gorki midsommar!

Jaha, så var midsommar över och min vecka i Sverige förbi. Denna gången känns det inte alls jobbigt att komma tillbaka, kanske för att jag ska hem igen så snart, men jag tror även för att jag trivs här. Skön känsla.

Detta är midsommaren vi kommer minnas som den då vi drack Gorki, haha, eller inte minnas kanske.. Fråga mig inte vad det är för det vet jag inte riktigt, låt oss säga Krotatisk kvalitets sprit! Släkten samlades (vissa valde dock att åka till USA istället, hallå, hur kan man!), vi åt och drack och åt och drack, som vanligt typ. Jag fick äntligen spendera ett par dagar med min kära Olivia! Vi red, badade och pratade om allt, precis som det ska vara. Det var helt enkelt bara underbart att träffa alla, min älskade familj! ♥

Blir visst inga bilder idag, ska krypa ner i min säng och kolla på True Blood!!!!!!!!! Hur länge har man inte väntat nu!


super-barnvakten

SOOOOM JAG HAR LÄNGTAT EFTER DEN HÄR DAGEN!! Japp, om 24 timmar är jag hemma i Ässböle, lycka!

Idag har jag varit barnvakt. På förmiddagen bara åt Alice, så då passade jag på att springa medan städerskan var här, hehe. Sedan lagade jag lunch och Christine kom hem med två av Alices kompisar, så resten av dagen passade jag dem. Låg vid polen, strök, tvättade och fixade. Började faktiskt packa min väska (dagen före liksom!) men det var inte så mycket att packa. Både Bartrand och Christine jobbade sent så ikväll fixade jag middag, såg till att barnen duschade och åt. Jag bakade till och med scones åt dem, för vi hade inget bröd hemma. Kompisarna sover kvar här inatt, så imorgon ska jag vakta dem tills efter lunch, då de alla passande nog är bjudna till en annan kompis. Ja, de måste tydligen träffa alla sina kompisar så mycket som möjligt nu, för snart åker alla på semester..

Nu ska jag fixa naglarna och sova gott! Men såklart även hålla stöd-linjen för min kära syster Rebecka öppen så länge hon behöver ;)

bisoux

It´s sunday!

Casie föreslog igår kväll att vi skulle göra en söndagsutflykt idag. Så hon kom och hämtade mig och vi åkte till L'isle-sur-la-Sorgue, en liten, pittoresk, Provencalsk by. Vi hade planerat att besöka den omtalade marknaden där, men när vi väl kom dit var vi så hungriga att vi ganska snart hittade en gullig restaurang vid floden. Vi åt "little bird", som servitören förklarde att det var, helgrillad (troligtvis) duva, och drack sådär lagom mycket rödvin, mmm viva la France! Efteråt promenerade vi runt, hittade ett café där ett bluesband spelade, så där tog vi en glass. Tråkigt nog hittade Casie en glasbit i sin glass.. men vi lever än! Denna byn kallas även för Frankrikes antikhandlar-huvudstad, så vi var såklart inne i några av alla butiker som fanns att välja på. Så otroligt fina saker, men inte riktigt i min prisklass.. Nu vet jag ju dock vart jag ska få tag på min inredning sen när jag har ett enormt hus att fylla med dyrgripar, haha! 

Well it´s sunday, inget jobb, ingen stress, inga måsten och inga inten! Underbar dag!

 


sommarlov

Så igår slutade Alice skolan. De hade gjort en show som vi var och kollade på, trevligt, fick mig att minnas mina unga år på kyrkskolan, det var ett tag sedan nu.. Efter det åkte vi in till Aix en sväng, fikade och handlade. Alice och Christine åkte på "avslutningsfest" hemma hos en klasskompis, jag var inte riktigt på ett sånt socialt humör, så jag stannade hemma. Jag var på grönsaksmarknaden, tog ett kvällsdop i polen och njöt av att vara ensam. Denna veckan har det bara varit vi tjejer hemma, Achille har varit i England med skolan och Bertrand är i Afrika och jobbar.

Sov typ elva timmar inatt, det var otroligt skönt! Har varit ute och sprungit, läst och ikväll var vi på bio och restaurang. Vi såg Kung fu panda 2, haha, inte så bra kanske men det är bra med barnfilmer för då förstår jag. Förra veckan var jag och Sara på London Boulevard (på orginal version!), med Colin Farrell och Kiera Knightley, den kan jag verkligen rekommendera! Ganska våldsam, påminde lite om Boondock Saints, jag gillar den typen. 

Det blev alltså hemmakväll idag också! Jaja, lika bra det, fick skypa en stund med Amanda och Martin och sedan hängde jag med Alice medan Christine hämtade Achille.  



Gårdagens solnedgång! Natti pussssss

quelle chaleur!

Detta var Alices sista dag i skolan, och alltså min sista dag ensam här hemma innan sommaren! Tyvärr fick jag ägna ca två timmar åt att prata med (läs lyssna till) mormorn.. hehe, bra att träna franskan men hennes problem är inte mina problem! Jag var ute och sprang en sväng, tvättade bilen, städade mitt rum och strök en hel del, helt plötsligt stryker visst jag hela familjens tvätt. Bertrands skjortor är inte att leka med, men men, de blir så glada så det är det väl värt!

Hann såklart med min dagliga timme vid polen, looooovely!


hänt i veckan

Okej jag vet jag har varit lite bloggoff, meen nu är jag back on track!

Sara har alltså varit här en vecka! Så jag har försökt att vara en så bra värdinna som möjligt samtidigt som jag jobbat (fatta stressen, haha) Det gick faktiskt bra och vi hann med en hel del, ni får veckan i bilder!

 Vi gjorde Aix

 Stranden och Cassis

 Vinprovning!
 
 Alice hade födelsedagskalas för kompisarna i lördags. Jag ordnade skattjakt, haha!

 Båttur längs kusten och besök vid Calanquerna, såå fint!

 Middag hos Casie

Det blev en dag i Marseille också, utgång i lördags och lite häng med kompisarna här. Nice!


Nu är det sommar, vilket betyder att många av mina vänner här snart ska åka hem, bhuhu. Igår kväll hade vi avskedsmiddag för Evelin. Vi åkte till Cassis och gick på en mysig restaurang. Tiden har gått så fort! Kändes inte alls kul att säga hej då, men jag vet att vi ses igen. Det är bara så sjukt att tiden vi haft tillsammans här är slut!


besök från Schweeden

Igår hämtade jag Sara på flygplatsen :) Det är en tjej från Sverige som jag träffade i Alperna i vintras som ska hälsa på mig i en vecka! Jag jobbar ju såklart samtidigt, men eftersom mitt schema inte är alltför stressigt och franskakursen är slut nu, så ska vi nog hinna göra endel kul. Onsdagar har jag ju som mest jobb, så idag har vi tagit det lugnt här hemma, men vi hann gå sväng på marknaden i Gardanne. Nu har det förhoppningsvis slutat regna för ett par dagar också, vilket vi uppskattar!
Ikväll blir det middag i Aix :) Pussssssssssss ciao

blixtar och dunder

Det har regnat och åskat galet från och till de senaste dagarna! Hemma gör det ju också det ibland, inget konstigt liksom, men här känns det som att åskan kan stanna kvar så länge. Hemma är det ofta två rejäla smällar, sen är det över, här har det åskat mer eller mindre i två dagar, så kan det stanna kvar sådär riktigt nära i typ en halvtimme! Jag anar dock att det har att göra med att vi bor nära ett litet berg som i sin tur ligger nära kusten.. Så inget större mysterium..

Igår var jag, Evelin och Casie på bio och såg Trees of life, den nya med Brad Pitt och Sean Penn. Den var kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig, haha! Väldigt, väldigt djup, svårtydd och ganska svävande.. Jag tror att det var lite frågan om gud finns och varför det i så fall kan hända så hemska saker. Men jag måste erkänna att jag inte riktigt förstod meningen. Jaja, nu har jag sett den och jag tror att man måste se den själv för att ge den en rättvis åsikt.
Efter filmen åkte jag på äventyr, fick se havet och Marseilles skyline mot natthimlen... Ikväll börjar det också i Aix, men ja vart det slutar vet man aldrig!

Problemet är att jag har inga kläder för regn! Vart är mina perfekta jeans? Nej, jag har inga...

Nu vågar jag inte ha på datorn längre, kan det gå sönder hemma kan det väl gå sönder här!


Hahaha!




Studenter!

Idag tar min kära vän Emy och min kära kusin Oliver studenten!!! Alldeles otroligt, sjukt, underbart! Önskar så mycket att jag kunde vara med och fira, men nu går ju inte det.. Tänker på er i alla fall! 

Har inte gjort något speciellt idag, sprungit och jobbat. Vädret är lite sämre den här veckan, men det gör inte så mycket, skönt med lite regn. Usch, idag är det tungt.. Jag vet att jag har det lovely här, men jag saknar er alla så himla mycket! Men det är bara tre veckor kvar ♥






RSS 2.0