Helg!

Har äntligen helg efter en, faktiskt efterlängtad, riktigt arbetsvecka. Jobbade alltså heldag igår och idag, och det har gått mycket bättre än jag trodde. Innan var jag beredd på att jag skulle dö av trötthet, för det kan ju bli ganska intensivt.. Men kändes lugnare när man liksom var där hela dagen istället för att bara komma över lunchen. Känns också bra att få in rutinerna lite mer.  Har dock inte hänt något speciellt, vi har pratat Zlatan och fått en fin julgran :)
 
Igår var vi som sagt och såg Jake Bugg, vilken grabb alltså. Rent musikaliskt då, bättre än så kännar jag honom tyvärr inte. Haha, men Emy och jag var ganska överens om att den timmen vi stod där och väntade på att han skulle börja så satt han inne i logen och rökte some pretty good stuff..I alla fall att döma av hans ansikte. Eller så var han sjukt nervös och tog på sitt stone(d)face innan han gick på scenen. Vilket som så var det väldigt bra!
 
 
  

hard work, work

Jobbade stängning igår, gick alltså och la mig ca 4 imorse, och började sedan vid 11 igen. Men det gick ganska bra. Fast jobbade med en ny tjej idag... Ja det blir lite stressigt när det är en ny tjej och en nyare tjej som sköter serveringen.
Igårkväll träffade jag tydligen något utav en kändis. Manen som gör karikatyrteckningarna i Le Monde (typ Frankrikes största dagstidning). Jag kände såklart inte igen honom, men hans kompis var snabb att påpeka det hela. Jag ursäktade mig med att jag är svensk, så svårt att  känna igen sådana namn. De godtog den ursäkten och passade på att driva lite med mig, men de dricksade bra, så då kan jag bjuda på sånt. Lite senare fick jag även visa upp mina muskler lite. När vi bar in alla stolar och bord från terasserna vid stängning, så var det två män som stod kvar och kollade/beundrade hur jag orkade lyfta så tungt... Man ställer borden på varandra och tar två, på så sätt går det ju fortare, och det är inte för tungt, men de hade tydligen jobbat på café och också burit sådana bord och kunde inte förstå hur det gick till. Min kollega Balthazar förklarade att det var för jag hade vikingblod i mig... Haha.
 
Imorgon jobbar jag heldag och ska alltså gå upp ca 06.45, det är tidigare än jag gått upp sen jag kom hit. Men vet att det inte är så tidigt för de flesta normala, arbetande människorna hemma. Det fanns en tid då 06.45 var sovmorgon även för mig...
 
Imorgon ska vi ju på konsert också! Jake Bugg, som jag upptäckte på P3 förra veckan, och som av en händelse visade det sig att han spelar inte så långt härifrån imorgon. Ska bli sjukt kul! Vilken röst han har alltså, förutspår att ALLA kommer veta vem han är om ett par år.
 
 

She's back!

Lyckan när min älskling kastar ett kilo lösgodis i mitt knä! Haha, jag hörde lång väg hur hon kom kämpandes med sina väskor fulla med glögg och julmust. Så nu har vi pratat oavbrutet i en timme om allt spännande vi varit med om, och jag börjar må lite illa av sockerchocken, men det känns ändå bra :) Lilleputteland är gjort för två personer så är det bara.
 
 
 
 Annars jobbade jag igårkväll och idag. Brunchen var lugnare idag än vad den varit de senaste söndagarna, vilket var skönt. Kunde (som vanligt när jag jobbat kväll) inte sova så bra inatt, så var ganska tacksam för en lugn dag.
 
Har hittat en sån fin låt, som jag lyssnar på nästan hela tiden.
 

fredag.

Det har varit en grå och regnig dag i Paris. Alltså hade jag perfekta förutsättningar för att fullfölja mina planer för dagen, som var tvätta, städa och framför allt plugga. Tro det eller ej, men jag har gjort alla tre, och lagat en sjukt god middag! Gjorde tryffelrisotto med champinjoner i, mmm. Det känns bra, kanske var det för att jag börjar inse att det inte kommer gå att sova halva dagen och sedan sitta och läsa halvintressanta saker på internet resten av dagen... Självklart kommer jag aldrig sluta med mina välförtjänta sovmorgnar, men jag kanske måste ta dem lite mer sällan.  Visst, JAG VET REDAN ALLT DETTA EGENTLIGEN. Men hur skönt är det att gå upp ur varma sängen när man inte måste, och hur kul är det att skriva franska när man inte måste?! Nu måste jag i alla fall, i typ en månad till, sen är det done, finito, plus jamais, eller kanske någon gång, när jag har glömt hur tråkigt denna gången var.. Man glömmer sådant ganska fort.
 
Ikväll kom Hanna förbi en sväng, väldigt trevligt :) Jag bjöd på risotto och hon på glass. Sen fick hon låna kläder, för det var beeeebisspya på hennes, men hon dissade min garderob ganska hårt.... Vi förevigade det hela med några "styled by Ebba"-bilder. Haha!
Igårkväll var jag hos Hanna och vi kollade på Magic Mike. Hade höga förväntningar med tanke på rollistan och att den handlar om manliga strippor, men måste säga att vi båda blev lite besvikna, inte så stark story. Men lite kul var det allt, mest när Hanna tyckte det blev pinsamt...
 
Ikväll har jag alltså mys utan min sambo vid min sida.. känns tomt, men hon är med mentalt, som vanligt.
 
Såhär mysiga var vi i onsdags! haha
 
 

el-snyltare

Igår morse (okej förmiddags) när jag stod halvnaken och sminkade mig knackade det på dörren.. Spännande tänkte jag, säkert ett roligt packet, slängde på mig mysdressen och öppnade. Där stod en kille från elbolaget, som vi trodde att vi hade ett kontrakt med, men han upplyste oss snart om att vi inte alls har något kontrakt och att han var här för att stänga av vår el. Jaha.... Vi försökte föklara att hyresvärden hade ringt och gett dem vårt namn, men nej sa han, då skulle inte jag vara här. Jag föreslog att vi väl bara kunde skriva ett kontrakt här och nu, så var det löst. Nej det gick inte heller, utan det skulle ta minst en vecka. Jag såg framför mig hur jag skulle sitta här i min ensamhet i helgen (Emy åker ju hem en sväng) utan el, inget varmvatten, ingen dator, ingen spis eller kyl och noll värme. "Ehhhm, jaja, är det verkligen det du måste göra...." Sa jag och såg lika uppgiven ut som jag gjorde när vi försökte inhandla våra sängar på ikea, och de vi ville ha var slut, trots att det var den andra ikea vi besökte på en och samma dag. Väldigt uppgiven alltså. Tillslut gav han oss i alla fall 48 timmar att fixa kontraktet, "men så gör jag verkligen inte åt alla! Är det inte fixat knackar vi inte ens på, vi bara stänger av. Informera er nästa gång, hej då!"  PHUU! Tur, tur, jättetur att vi var hemma! Annars hade vi fått en otrevlig överaskning.  Nu har vi ett kontrakt, så det borde vara lugnt...
 
Igår gick jag på helg. Emy och jag var och åt falafel, gott som vanligt, men ett hemskt faktum stod klart för oss efter måltiden. Kevin är förlovad, eller kanske till och med gift. Jag kan tyvärr inte avgöra vilket med tanke på att han tillhör en annan religion. Vi kände oss lite svikna, och återigen uppgivna. Vi ryckte dock upp oss, gick och tog en öl och kollade på Kiev-PSG och Zlatan. Han är i alla fall inte gift.
 
 
 

Hälsa Indien Umboten!

Jag sov så sjukt bra inatt så det var helt otroligt. Har inte alls sovit bra på sistonde, och speciellt inte i lördags natt. Vilket resulterade i att jag försov mig i söndags... Pinsamt, speciellt eftersom jag började vid 11, hehe. Trodde inte det var möjligt, man brukar ju vakna till, åtminstonde av att klockan ringer, men kommer inte ens ihåg det. Jag insåg dock snart att det var möjligt när jag vaknar och kollar på klockan som visar 11.04. Var i alla fall på jobbet 11.25, och den som fick lida mest var jag, skiftledaren tyckte nämligen att det var passande att vi räknade den halvtimmen som min lunchrast, och att jag fick äta efter jobbet istället. Okej sa jag och såg glad ut, men erkänner att det leendet inte var äkta. Sist detta hände var två år sedan, då började jag i och för sig vid sju, men nu kan man ju hoppas att det dröjer ca två år till nästa gång. Hela dagen blir verkligen helt fel, och jag fick en hemsk huvudvärk på kvällen. Det sköna var som sagt att jag till följd var trött igår kväll, gick och la mig tidigt (alltså innan tolv) och sov gott hela natten.
 
Nog om mina sovvanor... Men det har inte hänt så mycket annat. Jobbade idag med, verkar som jag kommer få ett schema från nästa vecka, känns bra! Verkar dock inte bli något kvällsjobb, jag som hyllade det häromdagen, fast har jag att fast schema så är det nog bättre att jobba dag ändå.
 
Imorgon åker Rebecka till Indien!! Shit vad tiden har gått fort sedan hon berättade att hon bokat biljetterna.. Var i våras någon gång, och nu ska hon åka! Är lite avis såklart, jag vill också åka till Indien, men jag har ju Paris :)
Hoppas du kommer ha det sjukt kul Umbot, att du kommer göra massor med helt galet roliga saker, att du kommer upptäcka det bästa (och lite av det sämsta) med ett nytt land, att du kommer prova saker du aldrig kunnat drömma om, att du kommer träffa människor som kommer ge dig nya perspektiv och såklart att du kommer utveckla din yoga! Älskar dig och kommer tänka på dig mycket, men vi ses snart och hörs såklart fram tills dess.
 
HAha, från vår bästa sida... danssidan!
 
 
 

vad göra...

Fick precis veta att jag inte behöver jobba ikväll... Hade varit sjukt lugnt igår och de trodde att det skulle bli det ikväll med, så min handledare ringde och sa att jag inte behöver komma. Skönt såklart! Meen vad fan gör man när det är vad man har gått och väntat på hela dagen?! Och planerat sig helg omkring. Vi festade ju lite igår och imorgon jobbar jag dag, så kan inte direkt go wild n' crazy. Hade dessutom precis ätit för att ha det gjort, fast jag inte var så hungrig... Säger ödet till mig att plugga på en lördagkväll? bitch please.

HAHA!

Det roligaste jag sett på länge!!! Haha, Kent filmade och råkade skicka den till expressen....
 
 

gubbpuss

Jag jobbade igårkväll, men det var ganska lugnt så fick sluta vid halv ett. Emy var som tur var fortfarande uppe när jag kom hem, blir så sjukt speedad av att jobba kväll, så behöver prata av mig lite. Sen är det inte så lätt att somna, vilket gör att det nästa dag inte är så lätt att vakna.. Mina problem alltså. Men annars gillar jag verkligen att jobba kväll, folk är trevligare, det är roligare, man tjänar lite mer och man får mer dricks. Idag har jag varit hemmafru, medan min lilla sambo var på jobbet. Fixade i köket och tvättade. Dagens roligaste var helt klart när jag gick hem med tvätten från andra sidan gatan. Då möter jag en fransk gubbe, på typ 75 år, som stannar upp och säger: "Åhhh men vad söt du är!!" Jag skrattar lite förvånat till svar och han räcker fram handen för att ta i hand med mig, men så ändrar han sig och ger mig två stor kindpussar istället. Jag kan inte annat än skratta, där står jag osminkad, i min mössa och vindjacka och med en ikeapåse full med tvätt. Han säger igen att jag är väldigt söt och frågar om han inte kan få bjuda mig på ett glas, jag som fortfarande är näst intill stum av förvåning, skrattar och säger att jag måste hem med min tvätt. Han skrattar också, och med ett sista "vad vacker du är!" säger han hej då. Så kan det gå när man tvättar på Boulevard Jules Ferry.
 
Ett annat nöje jag har fått äran att njuta av de senaste dagarna är mail från min kära bror Martin "Le fjörtain" Andersson. Skrattar högt av varannan mening. Jag tyckte han beskrev storheten i Sverige-England matchen på ett passande sätt och väljer att citera: " För det första, Landskampen, eller vad man nu ska kalla det hela, jag saknar ord.. Det var tamejfan bland det överjävligaste mina grådassiga och närsynta grisögon har skådat i modern tid! Till omodern tid räknas VM-94, Bebbens kalvostfrossa på köksbordet -92 och Roberto Carlos frispark -97." HAHA! Som följd blev jag väldigt sugen på kalvost...
 
Bilder från sommaren i Örebro...
 
Varför har han skidhjälm och varför har han ingen tröja?! Vi hade helt enkelt afterskii som förfest hos Rebecka, och tröjlös, ja så blir det ibland.
 
Ikväll ska vi uuuut, det ska bli kul! Trevlig helg!

Zlatan gör vår dag!

Har jobbat måndag, tisdag och idag över lunch, alltså 11-15. Helt okej, börjar komma in i det nu, visst, gör lite små missar här och där, men det känns mycket bättre nu! Idag var det en kille i baren som också verkade ganska ny, han var långsam och gjorde fel... Skönt att plötsligt vara den som inte gjorde mest fel, men led med honom också.
 
Annars är det inte så mycket action här, skriver på franskan, eller ja, sitter vid datorn och gör typ allt annat än franskan. Har med nöje följt Katrin Zytomierskas blogg i veckan, efter hennes omdebatterade "tjockis-inlägg". Tycker personligen att det är en ganska löjlig grej, men kan inte låta bli att läsa och garva åt hur hon kan driva så med alla. Samtidigt som jag förundras över hur människor som tycker Zytomierska har gjort fel, nu i sin tur skriver helt sjukt elaka saker till henne. Jaja.. och idag följer jag med glädje SDs felsteg. Kan folk nu fatta vilka inkompetenta människor som leder detta så kallade parti.
 
Nu lyssnar jag på Tankesmedjan och skrattar gott! Händer så mycket sjukt i världen..
 
Och jag vet, och hoppas, att ni alla redan har sett detta, men jag kan inte sluta kolla!! I Frankrike i allmänhet och i Paris i synnerhet, är Zlatan IT! Han har till och med fått ett eget verb: Zlatanner. Som då typ betyder att vinna, eller kanske mer att krossa. Hur kan man inte bara älska honom när man ser det här? Inte ett öga är torrt.
 
 

en sån dag.

Usch vilken dag, sitter här i min ensamhet och ska snart gå och sova. Emy gör sin första "resa" med sitt nya jobb, spännande! Känns tomt utan henne här...
 
Igår jobbade jag med en tjej som jag inte träffat förut som verkligen var kul! Jobbade idag med, de har brunch-meny på söndagar, vilket tydligen är parisarnas söndagsnöje. Den vi har är god, ser lyxig ut, men kostar samtidgt ett rimligt pris, dessa tre gör såklart att den är väääldigt populär.  Vi hade fullt mellan 12.30 och 16.30, underbart.
 
Tänker extra mycket på lilla far idag :) Älskar dig!
 
 
 
Bjuder på en riktig landet-bild, vad tycks Hanna!?

jag har koll...

Jag jobbade visst igår kväll... Hade inte sett det på schemat, så min handledare ringde halv nio och frågade var jag var (skulle börjat åtta). Jag gör verkligen succe på det här stället. Men det var ingen fara, jag var ju som tur var hemma, så var där till nio och började jobba. Han fattade att jag hade missat det och sa att det inte gjorde något, även min skiftledare var sjysst och sa att det var lugnt. Blev ändå en ganska hektisk kväll, så fick stanna till stängning, men det gick ovanligt bra, så jag kände att jag jobbade igen min lilla miss. Det var sjukt många som frågade var min "lilla accent" kommer ifrån igår, hade bland annat en finlands-svensk gäst, väldigt trevligt :)  
 
Idag sov jag visst länge... Gillar verkligen att jobba kväll, men det förskjuter mitt dygn ganska mycket. I eftermiddags var Emy och jag på stan, så jag shoppade upp gårdagens lön. Eftersom jag inte är anställd än så får jag min lön i cash efter varje gång jag jobbat, haha! Det känns ju bra just nu, men betyder ju också att det inte kommer någon lön i slutet av månaden. Men faktum är att jag behöver nya kläder, så kan ju lika gärna använda lite till det.  
 
Jobb imorgon med, så idag blev det MYSKVÄLL! Vi har kollat på alla avsnitt av "Torka aldrig tårar utan handskar" nu. Var väldigt bra, men hemsk. Det värsta är kanske att det fortfarande är väldigt många som får lida för att de sticker ut på ett eller annat sätt. Läste föresten idag att SD är det tredje populäraste partiet i Sverige nu... Hur fan går det till? Hur kan man inte acceptera en annan människa för vem och vad den är?  

never let your fear decide your fate

Nu sitter vi här igen med en färsk baguette, ost och ett litet glas vin. Det är så himla gott så ni kan inte tänka er... När vi framåt kvällen börjar fundera på vad vi ska äta, så räknar vi först upp vilken mat vi är sugna på och sen lägger vi till: och en baguette och ost va? Svaret blir vid 99% av fallen ja. Det är inte helt ovanligt att det blir själva middagen. Annars har vi börjat med varma mackor, mysfaktorn är minst sagt hög här i lilleputteland!
 
Har pluggat lite idag, faktiskt skickat in en uppgift. Men prognosen för den uppgiften som ska in på söndag ser inte så ljus ut.. Vid närmare eftertanke kommer jag nog inte fortsätta att ta någon kurs nästa termin (Otippat va?! haha). Jag bor i Paris, det finns en del annat att göra än att sitta i min säng och plugga.
 
Vi var på bio igår kväll föresten! Såg Bachelorette, mycket rolig. Inte fem-stjärnig, men fick skratta högt några gånger, och då är det helt klart godkännt.
 
 
I brist på nytt får ni njuta av en varm sommarbild

Let the Midnight Special shine her light on Emy

Alltså vet inte vad det är med min sambo ikväll... Svamlar om lava på golvet och jag vet inte allt. Men hon är väl bara glad för hon har fått värsta spännande jobbet! Som jag verkligen unnar henne, men blir såklart lite avis, hon ska liksom åka fram och tillbaka till Italien flera gånger i månaden, medan jag serverar folk lunch mot en pinsam timlön! Haha, okej erkänner, jag är mest orolig att klara mig utan min hemmafru...
 
Igår kväll jobbade jag igen, 17.30 till stängning, alltså ca 02.30. Gjorde några småfel, men inget allvarligt, det var inte så mycket folk, så hade tid att bekanta mig lite med grabbarna jag jobbade med. Eller ja, det var mest de som härmade svenska och frågade mig om Sverige. Älskar när en fransman säger "Sverige är väl en sjukt bra land, ni har ju det bästa utbildningssystemet, typ i världen!" Då blir jag lite "lagom-svensk-stolt", och behöver inte skämmas över min halvdåliga franska, för just det, jag pratar ju tre språk... Vi lyssnade på Petter och Veronica Maggio, och lite mer av varje som fanns att hitta på youtube, en favorit var "Alla vill ha tuttar", haha!
Idag började jag kl. 11, men det gick ganska bra, ändå till lunchrusningen.. Usch, kändes inte så bra idag. Jag måste organisera mig lite mer, men det kommer förhoppningsvis. Där jag jobbade innan fanns ju ingen direkt organisation, utan allt skulle bara göras, här fungerar inte det arbetssättet så bra. Det finns ett plan för hur man ska göra, det gäller bara att lära sig den och göra den ännu fortare. Låter lättare än det är kan jag tala om.
 
Sist men inte minst vill jag säga: LÅT FÖR FAN OBAMA VINNA VALET!
Hur ska det annars sluta?!
 
 
 
 
 
 
 
  

kvällsskift

Jag var ganska nervös inför jobbet igår också, men visade sig vara i onödan. De jag jobbade med var as trevliga och det var så där lagom med jobb, men inte för stressigt. Det svåraste är att förstå och höra vad de beställer, alltså tolka det franska uttalet på drinkar och öl som man är van att höra på svenska eller engelska. Men de allra flesta har överseende och tycker bara att det är kul att man är ny. Okej jag kan bjuda på en liten tabbe jag gjorde, olyckshändelse såklart, men ganska pinsamt.. Jag skulle servera tre glas vin och en drink till en grupp som satt ute, ställde ner glasen på bordet och höll ut brickan lite snett bakom mig, då ramlar det sista glaset med rödvin, som fortfarande stod på brickan, och rinner ner i knät på tjejen som sitter närmast... Hon hade i alla fall svarta byxor, men jag sa som tur var inte det för att lätta upp stämningen, som blev minst sagt kylig. Turligt nog för mig var ju detta ute, så ingen av mina kollegor eller de andra gästerna reagerade så mycket. Ge henne ett nytt glas, sånt händer typ.
 
Annars var Emy och jag ute en sväng i fredags, men hände inget exeptionellt..Eller ja, vi tog en öl på ett nytt ställe: Popin! Det händer inte varje fredag, trevligt men inte det bästa vi besökt. Idag blir det förhoppningsvis en sväng till Kevin, och lite städning, tvätt och plugg.
 
Dygnet har visst blivit lite förvänt... Jag tror det är morgon fortfarande.

adress Lilleputteland!

Jag klarade en heldag, utan alltför stora missöden, men några gånger önskade jag mig långt därifrån... Jag hatar att vara den som inte vet något. Meen älskar att äntligen få valuta för att vara extra trevlig mot gästerna! Men med denna timlönen är det ju inte mer än rätt. Efter jobbet pratade vi lite och de sa att jag var duktig och att jag nog skulle lära mig fort :) Och min handledare sa att det kommer finnas jobb för mig framöver om jag är intresserad. Så jävla skönt! Men som sagt, vill bara lära mig allt nu! Ska jobba lördagkväll istället för söndag, så jag får lära mig hur det fungerar. Blir nog en minst sagt spännande kväll..  
 
 
Det verkar föresten som jag har varit otydlig med vart jag bor, alltså var man kan skicka roliga små brev (eller stora paket med lösgodis)
 
29, boulevard Jules Ferry
75011 Paris
France

RSS 2.0