life goes on

Jag känner mig inte direkt överexalterad av att vara tillbaka igen och vet inte varför.. men jag tror det kommer kännas bättre nästa vecka när det vanliga vardagen börjar igen.

Den nya franskakursen är i vilket fall väldigt bra! Jag lär mig nya saker varje gång och det känns som jag kan prata mer nu! Önskar bara att jag tog mig mer tid att plugga..

Igårkväll åt jag middag hos Evelin och fick se repriserna från det kungliga bröllopet, så vackert! Haha, men Vicktorias och Daniels var klart bättre, och dem fick man ju följa hela dagen! Ska förhoppningsvis till Evelin ikväll också, och då kommer nog de andra brudarna med :)

Alltså vädret igår och i förrgår var galet! Först varmt och sol sedan kom världens regn, hagel och åska. Hemma brukar det ju bara dra förbi men här stannade det kvar i ca en timme! Nu är det i alla fall sol och jag ska springa en sväng!

  Solnedgångarna är alltid fina här!

Paris, hemma, och tillbaka igen

ojj, vad min semester gick fort! Paris var såklart underbart! Vi var på Louvren och jag såg den riktiga Mona Lisa, mäktigt, haha men man fick tränga sig fram, var så sjukt mycket folk! Vi var på musée d´Orsay, som jag tyckte bättre om, lite mer lagom stort, verkligen alla stora konstnärer samlade under ett tak! Vi åkte båt på Seine, mycket bra sätt att få överblick över centrum. Vi var på teater en kväll. Vi var såklart uppe i Eiffeltornet, lite scary men underbar utsikt! Jag hörde verkligen andra svenskar på alla ställen vi besökte, det är alltså helt galet mycket turister i Paris! Vi var inne en sväng i Notre Dame, helt klart den finaste kyrkan jag varit inne i, kan ju vara för att den är så stor att man blir helt överrumplad. Vi var även på Operan och gick såklart igenom stan och stannde vid en hel del fler ställen som jag inte kan komma ihåg namnen på. Det finns mycket mer att se och jag skulle verkligen kunna tänka mig att bo i Paris någon gång.

 Christine och jag, Notre Dame och Seine

Det var helt otroligt skönt att komma hem en sväng! Träffa och krama alla och bara njuta av den svenska våren. Men veckan gick så fort, har lite dåligt samvete för att jag la väldigt lite tid på mina vänner, hann inte träffa Lisa och inte ringa Emy innan hon drog till Kina, men ni vet att jag tänker på er ändå! Läs föresten Emys blogg om sin Kina-praktik! Jag vill också..

Men jag hann hänga med min älskade familj och vara lite lantunge! Som kontrast till Paris var det grisslakt, vedkörning, ridning och mata djuren och flasklammen. Det var kalas också för min bästa storebror, La Fjörtein himself, blev inte mindre än 30 år!! Men fortfarande ung i sinnet, han hade med en leksak hem över påsk, sist var det skotrar och nu en sex-hjuling, haha! På Martins intiativ(!) badade vi även på födelsedagen, ja det var kallt. Han, jag och Amanda var även på det årliga Hallsbergsnöjet Ishallen! Det betyder att ett mindre känt dansband spelar i ishallen i Hallsberg och alla har en anledning att dricka, en del går fortfarande dit för att dansa men inte så många. Haha, ett måste för en äkta hallsbergare, speciellt om man vill hänga med i "det senaste" eftersom man känner hälften av alla som är där!

 Snygga är de också!  

 Ja, för vi är coola.

Det kändes konstigt att åka tillbaka men när jag väl var framme kändes det väldigt bra! Det fina vädret har följt mig länge nu, både till Paris, hem och så blev det varmt här igen lagom tills jag kom tillbaka. Denna vackan ska jag vara hemma med Alice, som fortfarande har lov och Achille är på läger. Den tjejen kan verkligen driva mig till vansinne ena stunden, men nästa stund är hon så gullig och snäll. Mitt jobb kändes otroligt latigt idag, och inte på ett bra sätt, men allt kändes bättre efter en joggingtur ikväll!


Paris here I come

Imorgon åker jag till Paris!!!!!!!! Jag är så excited och överlycklig :) Som vanligt när jag ska åka tidigt på morgonen så måste jag göra klart allt på natten innan.. men nu ska jag snart sova! Alice var så gullig ikväll när hon insåg att vi inte skulle ses på nästan två veckor, det var pussar och kramar så jag trodde aldrig jag skulle komma därifrån, då blir man glad!

Jag kan tala om att jag mådde inte prima dagen efter jag gav blod, så jag vet inte om jag tror det är hälsosamt längre. Nästa gång gör jag det bara för att vara en god medmänniska och förhoppningsvis hjälpa någon i nöd!

Idag såg jag i en tidning att The fast and the furious 5 kommer på bio här den 4 maj, haha, bäst för dem att de visar orginal veritionen!

Bonne nuit, see ya in Suède!

Don du sang!

Idag har jag gjort något jag viljat göra länge, men det har liksom aldrig blivit av. Jag har gett blod!! Jag har alltid trott att det skulle vara en ganska krånglig procedur, och jag trodde verkligen inte jag som inte är fransk medborgare fick ge i Frankrike. Det var dock inga problem, man identifierade sig, fyllde i några blanketter, kollade blodtryck och hemoglobinvärde och sedan tog de blodet. Det kändes lite lustigt, men ganska kul. Jag tror verkligen att det måste vara hälsosamt att byta blod ibland, plus att det hjälper någon annan, så varför inte!?

Igår förmiddags var jag trött och ville bara hem eller krypa ner i sängen och sova hela dagen.. men jag skärpte mig. Jag åkte in till Aix och tränade och sedan var det dags för den nya franskakursen! Vi är en ganska liten grupp, och detta kommer definitift bli svårare än den förra, men det är bra. Nu blir det nog mer fokus på att prata, vilket betyder att jag måste plugga in allt det vi gick igenom på den förra kursen..  På kvällen bjöd min nya kompis Isak mig på pannkakor, inte helt fel! 

Om en vecka är jag hemma! Hur har tiden gått så fort!? jag längtar jag längtar jag längtar 

St Victoire x2

Igår var jag med familjen och vandrade/klättrade på det kända berget St Victoire, som ligger precis öster om Aix. Vi var uppe på den högsta toppen som är 1010 m, det tog ca fyra timmar upp och ned. Det var såå sjukt varmt, men jag använde solkräm!! Och det är så fint där, berget i sig har ju en häftig form och för att inte tala om utsikten!

På kvällen var jag, Anna, Jara, och Casie hos Evelin och åt middag, väldigt trevligt! Då kom de på att de också ville vandra på St Victoire, och alla var lediga idag mellan 9 och 16, så varför inte? Sagt och gjort, idag var jag alltså där igen och gjorde samma runda! Eftersom jag hade varit där fick jag också leka lite guide, vilket jag tycker är ganska kul, haha! Kan dock erkänna att jag är lite trött nu..

 

 

Det var tur att jag fick göra om det idag igen, för batteriet i kameran tog slut igår, innan vi nådde toppen! Mindre bra var att mina joggingskor typ gick sönder.. men jag har limmat, haha!

Min kära vän Emy har föresten typ fått ett jobb i New York! Hur sjukt?! Sjuukt sjukt! Jag tror hon åker, NYC passar nog henne som handen i handsken och hon passar i NYC! Men det är en bit bort.. bhuhu :)

avslut

Igår var det sista franska lektionen, men jag har anmält mig till nästa kurs också. Jag tyckte det var alldeles för dyrt först, men så fick jag lite extra lön efter förra helgens jobb och så kunde man ta 8 veckor istället för 12, så jag fortsätter som vanligt nästa vecka. Jag hade med mig bullar och bjöd på, som jag bakat utan jäst och kavel, slå det! Ne, det är inte att rekommendera. Mitt förnuft sa nej redan innan, men jag ville verkligen så jag kunde inte låta bli att prova.. Folk tyckte de var goda ändå, så det var väl okej, men jag ska leta på jäst och baka riktiga bullar nästa gång!

Det är bara halva vår grupp som ska fortsätta, vilket är lite tråkigt, vi har ju haft så kul tillsammans! På kvällen gick vi ut i Aix, först restaurang sedan vidare genom stan. Väldigt bra kväll!


Anna Kanada, Jara Island, Casie, Steven, Megan USA, Shelly Sydkorea, Evelin Estland (Anna är egentligen inte i vår franskagrupp, men hon är med i vårt gäng!)

Alltså jag vet att jag har sagt att det är varmt, men fattar ni att jag låg på stranden i bikini idag och höll på att smälta bort! Solskydd 50 på hela kroppen, så ingen farlig bränna, det var bara underbart skönt!




Larver attackerar vårt hus! De är tydligen farliga för katterna och hundarna och dyker upp lite då och då. Var tvungen att fota deras sätt att ta sig uppför väggen. haha, och en snigel!






Grattis Mad!

Ojoj, min älskade syster Amanda blev 27 idag!! Jag blir lite avundsjuk när hon berättar om sitt nya liv som soldat, men hon får vara min försökskanin, så får vi se om det är något för mig om ett par år! Detta passar nog henne perfekt i alla fall, hon är stencool! Jag saknar henne verkligen, när man är van att träffas så mycket och ofta blir det konstigt att vara ifrån varandra så länge. Jag ser ju såklart upp till alla mina syskon, men Amanda är ju den som först fick mig intresserad och sedan lärt mig allt jag kan om ridning och hästar, och det kommer jag alltid vara väldigt tacksam för! Alltså kan man tycka om sin familj för mycket!? Då gör nog jag det! Men nu ses vi snart <3



Så har jag fått brev från Rebecka också! Blev så otroligt, underbart glad, tack kära du!
Annars är det varmt, sååå varmt, sommar-varmt. Idag var jag endast iklädd shorts och en tunn skjorta och ändå var det väldigt varmt, underbart! Vi var ett gäng tjejer som åt lunch i en park och göttade oss i solen. Jag brännde nog baksidan av låren lite, konstigt att jag kan glömma när mina armar flagar som aldrig förr...

Detta blir en bra helg, jag känner det! :)


låtsas mjölk

Något som jag tycker är väldigt konstigt i detta landet är att de typ inte dricker färsk mjölk! Jag menar inte att mjölken de dricker är gammal, men den förvars i rumstemperatur och håller hur länge som helst.. Den smakar lite lustigt också, men även fast jag verkligen är skeptisk och undrar vad de egentligen gör med mjölken så har jag nästan vant mig och dricker av den. Jag påpekade det här en dag och frågade Christine om de inte har färsk mjölk, det visade sig att de har det också (konstigt vore det ju annars) så hon köpte hem det så vi kunde jämföra. Jag var helnöjd så länge den räckte, Alice däremot luktade bara på den sedan konstaterade hon att den luktade så äckligt att hon inte kunde smaka. Stackars barn, vet varken hur riktig mjölk smakar eller luktar! SÅ jaa, jag saknar den svenska mjölken!

Så här ser det alltså ut i förrådet, praktiskt men ganska olustigt! haha



OCH grattis igen till bästaste Olivia som fixade körkortet idag!!! Fan va skönt och bra och underbart :D 

ekar

I helgen var jag hemma och planterade ekar! Det är inte vanliga ekar, utan tryffel-ekar, så om allt går som det ska så ska det växa svart tryffel här ute om sex-åtta år. De har sammanlagt planterat 800 ekar, men det är inte säkert att det blir någon tryffel, något riskabel investering skulle jag säga. Men skulle det bli mycket tryffel så är det en väldigt bra investering med tanke på att priset ligger på runt 500 euro per kilo!

 så här såg det ut när man var klar! Så JHs detta är din ek i Provence!

 Det är Christine längst till vänster och Bertrand längst till höger!

En förredetta aupair i familjen var här och hälsade på i helgen :) Hon var väldigt trevlig, kommer från Kanada, mer jobbar för tillfället här i Frankrike som engelska lärare.
Ni kan föresten gissa om jag blev solbränd! Jag kan tala om att det blev jag, det var ca 25 grader varmt och stekande sol! Varför jag inte lär mig är en gåta...


mmm

Middagen igår var verkligen lyckad! Vi var på en bra restaurang, åt sjukt god sushi och hade kul med tjejerna och Megans kompisar. Det blev en hel del intressanta disskutioner, haha! Evelin tyckte vi skulle fortsätta fira lite idag också, så hon bakade en chokladkaka och vi köpte med jordgubbar till franskan :) Väldigt länge sedan jag åt en sådan perfekt chokladkaka!

Innan franskan var jag på gymet och efter hämtade jag kidsen, hjälpte Alice med läxan och lagade middag. Bertrand visade hur man byter gas till spisen, så sa han typ "men det där är du ju van vid som är från landet"! Jag berättade att vi inte använder gas hemma och då undrade han hur vi lagar mat då? haha, verkar som det där med gasspis är något vanligare här än hemma!

 Franskagänget!


RSS 2.0