take me home

Kan inte fatta det, men imorgon är jag hemma! Även fast jag inte längre lider av samma hemlängtan som jag kunde göra förr, så saknar jag allt och alla så himla mycket till och från.. För att inte tala om att vara ledig i en vecka! Inte stressa, tänka på dagens rätt, räkna euro, lyssna på lustiga fransmän hela dagarna..  Men kommer såklart sakna lilleputteland och min sambo lite :)
 
Såå förvänta er som vanligt ingen större aktivitet på bloggen!
Borde kanske packa lite nu...

julefrid

Så, tillbaka, var tvungen att ta en liten paus för att gå på min första riktiga dejt ! Den ni... men nu är jag som sagt tillbaka välbehållen, phu, haha.
 
Vi började fira jul i söndagskväll, med julbord hos Hanna och Tibo. Som vanligt ett nöje att träffa dem, och det satt inte helt fel med köttbullar och sill :)
Julaftonen firade vi hos Emys brasilanska kollegor. Det var annorlunda, men väldigt kul och trevligt! De hade fixat mat, förrätt, en stor kalkon till varmrätt och sjukt god efterrätt, som jag bara måste försöka göra! Så himla fint att vara så öppna och bara bjuda in oss och behandla oss som nära vänner (eller ja de känner ju Emy, mig mig också!). Vi pratade, drack vin och spelade just dance, och åt såklart.
Hon hade ett så sjukt praktiskt bord! kunde vara jättelitet, eller så stor som på bilden, höjas, sänkas och snurras! sånt borde vi ha här...
 
 
Jag har en väldigt glad nyhet. Inatt skrev jag klart min sista franskauppgift! Ord kan inte beskriva min lättnad, kommer njuta av detta en låååång tid framöver.
 
Nu ska Emy och jag ha en sista myskväll på över en vecka med Newgirl!

waaaazuuuaap!!?

Det har varit en händelserik vecka!
I onsdags förra veckan var jag på min första, franska personalfest! God mat, gott vin och trevliga kollegor, alltså en lyckad kväll. I lördags hade Emy och jag julförberedelser, med pynt och bak, men måste erkänna att det var mest Emy som bakade medan jag satt och klagade över ****-franskan. Mysigt blev det i alla fall!
 
 
 
Annandagen har Emy och jag firat med kinamat och champagne!
Nu måste jag visst kila, mer om jul senare, pussssssss

Finbesök!

I helgen var som sagt Lisa här! Det var väldans trevligt :) Vi shoppade, turistade, festade lite i lördags, åt sushi och falafel och hade det helt enkelt väldigt mysigt.
I söndags åkte Lisa hem och jag jobbade.. Var inte så bakis, men hade inte sovit så många timmar, och mina förhoppnigar om att det skulle vara lugnt var lite högre än vanligt. Tji fick jag.. Vi var fyra som jobbade och det var fullt typ hela eftermiddagen. ohyeah.
 
 
Hanna och jag kunde bara inte låta bli att göra vår gamla hederliga pose vid opéran i lördagskväll..
 
Igår och idag har jag städat och pluggat lite (när jag inte har jobbat alltså).. Börjar få lite panik. Det är julafton om mindre än en vecka, nu ska jag alltså hinna göra allt som borde göras innan jul på ett par dagar. Vet att jag, precis som vanligt, bara har mig själv att skylla. Men va faan, allt ordnar sig alltid. Frågan är väl bara när...
 
 

lucia?

jaa, det var tydligen lucia idag, men märkte inte så mycket av det. Emy och jag firade med en välförtjänt myskväll! Thaimat takeaway, glögg och pepparkakor framför julkalendern, mmm. Tycker verkligen julkalendern håller måttet, men är lite skeptiskt till föräldrarnas hårda ton mot varandra, och vaa fan hur kunde de ta med att pungråttan dog?! Var ju grabbens allt..Men jag har redan gissat på att den återuppstår!
Jag gick på helg idag och det kändes som vanligt bra.. Går väldigt bra på jobbet nu, men lär mig fortfarande nya saker varje dag. Två dagar i rad nu har kassan stämt på pricken, tror min skiftledare blir lite imponerad då.. Men han måste fortfarande påpeka småsaker som jag redan vet, men sånt som man gör olika i olika situationer, kan tyvärr inte ge något bra exempel, men sånt gör mig lite galen. Idag fick han dock vid ett tillfälle erkänna att det var han som hade gjort fel, fast han hade varit snabb att beskylla mig först... (oooh yeah sa jag inombords!)
 
Men hallå, vad är clementin säsongen utan den här gamla godingen!
Haha, lika rolig varje gång... Gjorde den på jobbet häromdagen, de blev lite chockade tror jag.. Jag sa att alla barn tycker det är askul, man säger bara att det är en elefant, vilket det faktiskt kan vara. Skiftledaren svarade att mina barn kommer bli konstiga. hmm... ja, troligtvis
 
Imorgon kommer Lisa!! :D

12/12/12

Shit vad tiden går fort!! Fan, visste att det skulle bli såhär. Nu har jag typ en vecka på mig att göra klart franskan, om det sedan ska finnas tid för rättning.. Ja självklart är det möjligt, men jag orkar inte... fittfan.
 
Fick ett jättestort packet av mamma häromdagen! Hittade avin i brevlådan i lördags, men då stängde posten tidigt och i söndags var det såklart stängt, så var och hämtade det igår, helt ovetandes om avsändare och innehåll. Blev så himla glad, det var bl.a. en filt, min mössa, julpynt, en bok, godis och en glasängel. Saknar er sjukt mycket.
 
Ikväll har Emy åkt till Italien. Jag har skypat med kära Jhs och Amanda och pappi, och efter det gjorde jag ett seriöst försök och skrev några meningar. Men nu ska jag nog sova, ser inte fram emot att gå upp imorgon, minusgraderna känns redan nu...   

kul men kallt

Mycket händelserik Truskelnatt! Det var kul! Vi fick till och med skjuts hem av vår nya polare, haha, vi kallar honom Affrot.. Han hänger också väldigt ofta på Truskel, det är så vi har lärt känna varandra... Alltså hans frisyr är nog den coolaste jag någonsin sett! Lovar en bild nästa gång vi ses.
 
Här är kvällens kap!
 
Igår kände Emy och jag oss lite som hemma när vi gick och handlade, haha! Inatt ska det bli minusgrader här..  Våra fönster är fina, men inte täta. Fryser som fan typ hela tiden, ända lösningen är väl att börja springa eller något igen. Men samtidigt är vi väldigt avundsjuka på den svenska snön!! Skulle ju aldrig kunna bli samma sak här, men det ser så mysigt ut. Det ser lite ut som det snöar på bilden, men nej, det är regn..
 

RUDOLF

Jag glömde ju nämna de fina hornen Emy har införskaffat!! Rudolf is in thaa house! oh yeah.
 
 
nu ska ut och göra Paris osäkert... eller i alla fall Grands Boulevards! Bisous!

Julstämning

Idag när jag kom hem från jobbet hade Emy städat och julpyntat! Så himla fint :) Jag har en hyaccint, Emy har en chockladkalender och vi följer såklart julkalendern, julstämningen är alltså på topp!
 
Igår gjorde jag en sån skön grej. Gick ut till typ den närmaste skoaffären i hopp om att hitta något att ersätta mina billiga tygskor med. Jag hittade tre par skor! Väldigt behövligt, och shit vad mycket tid jag sparade, om man jämför med vad det i vanliga fall tar för mig att hitta ett par som jag gillar.
 
Nix måste sova lite. Sover så ovanligt dåligt fortfarande.. men har jobbat heldag idag, så borde somna gott.

Trevlig advent!

 
Helgen gick obarmhärtigt fort. Kan vara för att den mesta vakna tiden spenderades med att dricka... Vi var ute i fredags, vilket var kul, ända tilla jag drack lite för mycket, hehe. Men det var verkligen inte mitt fel! Vi gick in på ett ställe för att ta en öl, och sen helt plötsligt, så var alla bartenders utan tröjor. Utan att ge er detaljer, som jag vet inte kommer vara till min fördel, slutade det med gratis shots och drinkar. oppps.
 
Lördagen var vi alltså döda, tills det var dags att gå upp och laga mat som vi skulle ha med oss till kvällens knyt-julmiddag. Okej, erkänner, Emy stod för matlagningen... Hon gjorde en jättegod broccoli/fetaost paj. Jag ryckte dock upp mig och kvällen blev väldigt trevlig. Det var vår danska kompis Vanessa som ordnade det hela, så det var en väldig blandning av kompisar från Norden, Frankrike, England, Ryssland. Vi hade i alla fall en gräns och följde inte med de andra ut, utan gick hem och myste ner oss i sängen.
 
Idag var det back to work. Lovely brunch-söndagar alltså. Men det var ganska lugnt idag, så var helt ok. Det var en gäst som påpekade att han hade varit där och ätit när det var min första dag, och han var väldigt glad att se mig igen. Haha, visste inte riktigt vad jag skulle svara.. Jag har förträngt de första dagarna. Men får ta det som en komplimang :)
 
 
 

RSS 2.0