Paris, je t'aime!

Ja, jag vet inte vad det är med Paris, men här trivs jag som fisken.

I måndags hängde jag och Emy, gick runt och hade pic niq vid Eiffeltornet. När hon lämnat mig för att jobba var jag en sväng vid Montparnasse och Notre Dame. På kvällen följde jag med Josefin (aupairen här) och hennes kompis Linnea in till centrum.



Igår fortsatte vi genom staden, besökte Sacre Coeur och Moulin Rouge, hann med en kafe på Sturbucks. Det blev ett kort besök i Parc Luxembourg och sedan sushilunch!! Fast jag verkligen inte har någon extra plats i väskorna så var jag ju tvungen att shoppa lite, hehe, vi får se hur det går! På kvällen möttes vi igen och tog en sväng i latinkvarteren i närheten av Notre Dame. Endel roliga fransmän, två råttor(!) och lyxglass, bra blandning!

Idag bjöd jag in mig själv till Emy, haha, så jag var där när hon hade en stund ledigt och fick se hennes lilla ö. Vi fikade och sa farväl på obestämd tid... Usch, lika okul varje gång.
Jag åkte i alla fall in till Operan och träffade Shelly, som är här med sin familj denna veckan, perfekt! Så vi tog en kaffe och pratade om allt. Så efter det var det bara att säga hej då till henne också på obestämd tid.. Har varit lite väl många sådana den senaste tiden.

Nu borde jag verkligen sova, måste lämna huset vi 05.00 imorgon bitti.. Även denna familjen var väldigt gullig när vi sa hej då, jag är välkommen tillbaka hit när jag vill, så snart jag vill. Vill jag flytta hit och söka jobb så ska jag höra av mig på en gång, såå ja, vi ses väl snart igen Paris!

à bientôt!

Oktober och 30 grader vamt, en underbar familj, massor med fina nya vänner, galna utekvällar, fina middagar, franskan, vin, champagne, ost, havet, Aix... ja, hur säger man egentligen hej då?! Det slutade med att jag sa att vi ses snart igen! Efter Christines lilla kupp att köpa mig en ny väska, haha, så var jag ju tvungen att lämna den gamla, och visst blev det lite grejer att fylla den med. Så jag åker helt enkelt tillbaka och hälsar på snart igen!

Jag tog i alla fall tåget till Paris! Eftersom det är någon slags värmebölja i hela Europa, är det lika varmt här, och det verkar som jag får samma tur med vädret som i våras! peppar, peppar.. Emy mötte mig på stationen och vi gick och tog en kaffe, sedan skiljdes vi och jag letade mig hem till familjen Balansard. Jag är verkligen glad att jag bestämde mig för att komma! De är så otroligt snälla här, alla verkade glada att se mig, jag har ett eget rum, de fixade så jag kan använda internet på en gång, jag fick en egen nyckel, så jag kan känna mig som hemma, komma och gå och äta som jag vill! Dessutom har de en svensk aupair som är jättetrevlig! Så ikväll har jag hängt med familjen och lekt med barnen. Det råkade visst vara en filmprojektor i mitt rum, så nu ska jag mysa till en film.  Imorgon: PARIS MED EMYYYY!!!!!!!!!

min franska familj ♥

I torsdags kväll åt jag och Chloe först middag med Shelly och Megan, sedan gick vi ut. Av någon konstig anledning försvann min röst där någonstans. Jag ser det som ett tecken på en lyckad kväll. Men det är först när man inte kan prata som man inser hur mycket man faktiskt använder sin röst och vad tråkigt det blir utan den. Men alla som försöker lyssna på mig tycker det är ganska kul, så jag bjuder väl på den. 

Igår hämtade jag barnen vid skolan och tog med dem för bjuda på något gott, de ville först ha glass, men ändrade sig när de fick se den lilla lösgodisbutiken. De äter ju inte alls godis på samma sätt som vi, så det var ett enkelt sätt att göra deras dag på. Vilken lycka! 



På kvällen var vi hela familjen plus en av Bertrands kusiner, Michell och hans familj (som vi har umgåtts ganska mycket med), på restaurang. Det är var en ganska nyöppnad tryffel-restaurang, otroligt gott! De är så sjukt gulliga, de hade köpt massor med presenter! Christine hade gjort en fotobok från hela året, jag fick en kokbok med franska recept såklart, jag fick cyckelkläder; t-shirt, handskar, byxor och två tröjor, och så fick jag en ny resväska! haha, jag var helt i chock, trodde typ jag skulle få en liten grej, så slutade dem inte att ge saker! Det tråiga är att jag inte riktigt kan ge tillbaka på samma sätt, men jag har köpt en liten grej åt dem.



Nu ska jag in till Aix och ha en sista sushilunch med Johanna! seeeeeeee ya!

RSS 2.0