Sista veckan!

Så i måndags kom Chloe, den nya aupairen från England. Hon är verkligen sjysst, och jag tror de kommer trivas bra ihop med henne också. Denna veckan jobbar vi alltså tillsammans, jag visar henne allt som ska göras, lär henne hitta och tränar på att köra på höger sida av vägen.. Lite scary måste jag erkänna, haha, men hon är duktig!

I måndags kväll var vi på födelsedagsmiddag hos grannarna (Bertrands kusin) Ivan och Fanny. Jag har ju inte hängt jättemycket med dem, men det var deras tre vilda små pojkar jag vaktade en kväll. Det var en av dem, Joseph, som fyllde, men det blev även som en liten avskedsmiddag. Tydligen pratar pojkarna om mig väldigt mycket sen jag vaktade dem och frågar om inte jag kommer snart igen, de är verkligen supersöta! Fast alla andra tycker ju att de är galningar, fattar inte, haha...

Borde egentligen organisera mina grejer lite, men det är verkligen inte min style att börja så här tidigt, hehe, fredag låter som en bättre dag!


Porquerolles

Det är verkligen fint på Porquerolles! Det ligger precis brevid Port-cros, där jag var med dem i sommras, men är en lite större ö. För att ta sig runt på ön får man gå eller hyra cyklar, så finns det små vägar kors och tvärs överallt. Man får verkligen en känsla av att vara på en tropisk ö, med stränder, palmer och lummig småskog. Bertrand och Christine var innbjudna av typ deras 'läkar-förbund', haha har inte riktigt fattat hur det där fungerar än, men vi var liksom en grupp tillsammans med Christines kollegor och deras familjer. Väldigt trevliga människor, men jag har ju inte överdrivet mycket att prata med dem om. Dessutom är det tillräckligt för mig att anpassa mig till familjen, men när det är så här måste jag först och främst anpassa mig till familjen men också till gruppen, jag har helt enkelt inte så mycket att säga till om, typ le och vara glad att jag får följa med. Vilket jag förstås är, men min känsla blir "tänk om min familj hade varit här" eller "tänk om jag hade varit här med mina vänner"! Jag gillar verkligen familjen, men vi är alldeles för olika för att jag ska kunna vara mig själv helt och hållet. 

 Hamnen

 Jag tyckte vattnet var ganska behagligt, men inte fransmännen, haha! Fast det var en hel del små maneter, Bertrand hoppade rakt ner bland dem och blev såklart lite bränd, men de var inte farliga.



 Jag, Alice och Achille påväg runt ön


Vi kom hem igår eftermiddags, jag duschade och åkte in och hängde med Johanna. Vi åt sushi med Dana, sedan joinade Rosnel och det blev söndagshäng på en bar. 

Nu ska jag snart åka in till Aix och jag och Christine ska hämta den nya aupairen vid flygplatsen tillsammans! Det känns.. konstigt, men men, life goes on.  



 


time flies..

Har varit ganska lat i veckan, kändes som att en förkylning var påväg, men var nog bara trött efter helgen.. Provade därför att springa en sväng i onsdags, kändes bra tills jag typ hade 500 m kvar, då fick jag så ont i knät att jag fick halta hemåt, fuck.. Skulle behöva springa nu, för jag äter typ allt och hela tiden, tänker att jag måste passa på, haha, som att jag inte kommer "passa på" när jag väl är hemma..

Värmen kom tillbaka, så jag kan med nöje berätta att jag jobbade på brännan lite igår och snart ska jag ta en liten siesta i solen! Mohaha, jag vet, snart sitter jag också där och fryser, men nu 30 grader och sooooool! I eftermiddag åker vi till Frankrikes egna lilla paradis Porquerolles, så det passar perfekt!

Igår passade jag på att gå ut. Så sjukt mycket folk nu när universiteten har börjat! Känns tråkigt att lämna Aix nu.. alla är tillbaka, galna utekvällar och man träffar nytt folk hela tiden. Dessutom är det nu jag har börjat hänga med de som "känner alla" och jobbar på uteställena, vilket gör det mesta lite enklare, hehe..

Föresten! Jag har nu biljetter till Paris OCH sedan hem! Söndagen den 2:a åker jag till Paris och torsdagen den 6:e landar jag (förhoppningsvis) på svensk mark!! Jhs har gett mig det smarta tipset att skriva ner allt jag har saknat och vill göra, så man inte hamnar i komma-hem-chock och inte gör någonting, tack!

 snart tillbaka!


When I came to Spain...

Det blev alltså ännu en väldigt intensiv helg i Barcelona! Jag, Megan, Shelly och en kompis till Megan tog bilen och åkte i fredags eftermiddag, eller ja vi kom inte iväg från Aix förren 18.30. Vi körde i ett sträck och var framme ca 22.30, en timme senare hade vi hittat en parkering och lägenheten, phu! Det var en jättemysig liten lägenhet mitt i centrum. Vi gjorde oss iordning och gick ut för att ta en drink, vi hittade en konsert på ett torg där det var fullt av folk som dansade och hade trevligt. Vi blev kvar där och pratade med massa roliga folk!

 svensk mojito-maker in the street, haha!

 roliga folk!

Nästa morgon var vi uppe i lagom tid och gick ut för att shoppa! Vi gick, provade kläder, gick, åt, prutade i souvenirbutiker, så framåt 18 började benen kännas. Vi tog en doughnutpaus och handlade mat till kvällen. Sedan fick vi spendera ytterligare en timme i bilen för att hitta en parkeringsplats som inte kostade 5 kr/min, det gick tillslut! Så vi åt en mycket god middag i lägenheten, drack vin, snackade och hade trevligt. Sedan gjorde vi oss iordning och gick ut såklart! Folk var så himla trevliga som man träffade, de är liksom ännu öppnare än här, men inte lika jobbigt påflugna. Men man träffar ju inte direkt många spanjorer, utan snarare folk från alla andra ställen i världen.



 brudarna i lägenheten

Söndagsmorgonen plockade vi iordning i lägeneten, lämnade väskorna i bilen och gick ner till havet. Vi tog det ganska lugnt, drack kaffe och njöt av att bara vara där. Nu i efterhand hade man kanske kunnat utnyttja tiden till att se lite mer sevärdheter, men då känndes det inte så viktigt. Efter lunch och lite mer shopping skulle vi gå tillbaka till bilen, då började det spöregna, och då menar jag spöregn! Vi väntade lite på ett kaffe, men det gav sig inte, så vi fick finna oss i vårt öde och springa de ca femhundra metrarna. Att springa hjälpte inte så mycket, haha, men som tur var så stod vi brevid ett parkeringshus, så vi körde ner där och bytte om. Sedan back to France!

Helgens fynd blev en skinnjacka, äntligen! Det passade bra, för det blev visst höst här idag.. har blåst galet, men jag har hört att det ska bli lite varmare till helgen igen, hoppas! Fast jag blev väldigt glad när jag kände den lite kyligare luften imorse, jag älskar ju hösten! Det är bara det att när jag fortfarane är här kan det lika gärna vara varmt en vecka till. Jag var i Aix och åt lunch med Johanna, sedan åkte jag hem, gled i mysbyxorna, drack te och kollade på en film. Jag åkte tillbaka och hämtade kidsen, grejade lite och lagade middag.

Yours truly, Ebba-Olivia ♥

onsdag

Jag är jättesugen på en hemmabakad, smaskig kaka just nu! Fan vad göra.. borsta tänderna kanske.

Idag var jag inne och hämtade barnen på förmiddagen, annars har jag inte gjort så mycket. Mest pratat med mormorn, som varit här, bra för min franska men ganska ointressant, haha! Simmade, läste i solen och sprang. Har föresten lånat en ganska intressant bok av Johanna, Den svarte nazisten heter den och handlar om Jackie Arklöfs liv. Man får fundera en hel del på världens hemskheter. 
Imorgon ska jag för första gången på väldigt länge gå upp vid sju, det blir kul! 

Har hittat mogna fikon på ett träd här utanför huset. Så sjukt goda! 



 


musdödaren

Usch vilken seg morgon! Jag strök typ två timmar sedan var jag ännu mer uttråkad och trött, men jag tog mig i kragen och åkte in till Aix. Där letade jag på Centre social, där de tydligen skulle ha en billig franskakurs, och det hade de också! Det är varje tisdag och torsdag 14-16, vilket passar perfekt de här sista tre veckorna. Det kändes lite tråkigt att berätta för dem att man bara kunde komma i tre veckor, men de var så gulliga och sa att det var inga problem. Efteråt kännde jag mig som väntat mycket gladare, jag kan verkligen inte gå här hemma i huset hela dagarna, även fast jag gör saker så blir jag psykiskt uttråkad. 

Vi har i alla fall ett nytt uppdrag i huset, som jag tydligen har fått en stor del i; eliminera mössen som intagit vårt kök! Jag har hört konstiga ljud ganska länge, men det var först nu när familjen var bortrest som jag fick se en mus. Har sammanlagt sett dem tre gånger, men när jag har sagt det har varken Christine eller Bertrand reagerat så mycket. De var typ "det är väl bara en mus, kan inte göra så stor skada?!" Hehehe, tänkte jag, ser man en mus finns det troligtvis fem, så har man sett dem tre gånger kan det ju finnas en hel koloni. Men så häromkvällen hörde vi dem när vi hade ätit middag, och då blev det lite mer fart. Jag fick i uppdrag att köpa fällor, så idag har det blivit tre döda. Jag ser lite på det hela med skräckblandad förtjusning, sådana här gnagare är ju ett djur som jag nog skulle klassa som det äckligaste (tillsammans med tvestjärtar), så att ha dem i köket är faan äckligt! Samtidigt är det inte mitt hus så jag håller mig ganska lugn, har ju ändå levt med det nu i säkert två månader. Så sanningen är alltså att jag inte endast är en champagne-pimplande lyxaupair... vi har möss i köket och jag deltar i dödandet, mm livet på landet!       

 Juli, i lavendelfälten

Just det, i helgen drar jag till Barcelona med Shelly, Megan och en av Megans kompisar!!!! :D


lyxaupairen

Oj vad fort helgen gick! Påminde lite om förra helgen men med en del nya inslag, haha! Utgång i fredags, typ tre timmars sporadisk sömn, sedan upp och jobba. Skjutsade Achille till en kompis och fixade lunch. Sedan åkte familjen iväg på lite olika ärenden så jag kunde med lycka inta solstolarna. På lördagskvällen hade vi aperitif här med kusinerna, och jag smakade för första gången en Dom Pérignon. Svårt att beskriva smaken, men det bubblade underbart och levde upp till förväntningarna! Jag gjorde mig iordning och åkte in till Aix där jag fick nöja mig med betydligt oexklusivare drycker. Idag har jag sovit, läst och njutit av att göra ingenting!


Britterna, Johanna och hennes bror, i fredags!


back to school

Idag var äntligen båda kidsen i skolan, haha! Jag åkte in till Aix, lunchade med Johanna och så la vi oss vid hennes pool för omväxlings skull! I början av denna veckan var det inte så varmt, men idag kändes det ljummet igen. Hoppas verkligen det håller i sig, för jag skickade visst hem de flesta av mina varma kläder med mamma och pappa, haha, anars får jag väl köpa nytt.. otur! 



Jag hämtade ungarn idag, faaan vilken trafik det är i Aix nu! De bygger om överallt och alla ska hem samtidigt plus att det springer ungar över gatorna när man minst anar. Tog oss en timme att komma hem.. I år behöver föresten inte aupairen köra Alice till skolan på morgonen, skönt, men jag är rädd att dagarna lätt blir kortare. 
När vi åt kvällsmat insåg jag att jag kommer sakna min lilla franska familj! haha, så fort man inte spenderar hela dagarna med dem så inser man att vi faktiskt kan ha ganska kul tillsammans!  


uschligheter

Hur störrigt är det när man har storstädat hela rummet, skurat, gjort rent avloppet och vattenlåset, men ändå luktar det avlopp!? Jag tror att de håller på med något arbete med avloppet i huset brevid, och hoppas innerligt att det snart försvinner..

Igår och idag har jag hängt i huset med Alice, hämtat Achille i skolan, handlat lite åt Christine och strykt, det vanliga skulle man kunna säga. Har kommit igång med träningen lite igen, springer såfort jag har tid och simmar såklart. Men jag får lite ont i ett knä när jag springer och får därför en känsla av att de nya skorna inte alls är bra, men att köpa ett tredje par löparskor för i år känns inte lockande! Jag säger bara FUCK INTERSPORT!! Men blir inte förvånad om det är dit jag går nästa gång med... 

Idag fick jag en släng av känslan som jag inte har kännt av på länge nu, jag vill hem sa den! Men nu känns den inte så jobbig utan mer lugnande, för jag ska ju snart hem! Vilket påminner mig om att jag behöver ett jobb, bha!

Haha, vilket positvt inlägg detta blev! Jag fick i alla fall äntligen skype-kontakt med Jara idag, det var roligt!

Hemskt föresten med det ryska hockeylaget och Stefan Livs bortgång.. Jag vet att det dör massor med människor varje dag, och jag tycker lika synd om dem och deras anhöriga, men när sådana här oförklarliga olycker sker så känns det så plötsligt.. Det kan hända vem som helst och när som helst, jag tänker på alla jag älskar och hoppas att de undviker onödigheter. Själv kör jag kanske lite lugnare imorgon.

God natt.


måndag

Så idag var jag hemma med Achille som börjar skolan imorgon. Har gjort lite av varje, var en sväng till posten, hämtade hem Kronos (som rymt till grannen), fixade lunch, städat mitt rum, strykt, simmat, läst på svenska och franska och sprungit. Trodde ju att vardagen skulle börja denna veckan, men det visade sig att Alice ska vara ledig imorgon och på onsdag, för att de andra årsgrupperna ska få ha en dag själva också. Jaja, såå jobbigt har jag det ju inte, men det är mer att man blir fast i huset som blir lite tråkigt.

Hade även äran att prata med la parisienne Emy! Som jag säkert har nämnt bor hon numera i Paris och är aupair.. mmm Paris lockar! Läs hennes blogg! 

Livet är en fest

Sjyssst helg! I fredags kväll åkte jag hem till Johanna, åt pasta och drack vin, sedan blev det utgång. Vi tog det ganska lungt för hon skulle jobba och jag på släktmiddag på lördagen, men jag mådde ändå rätt uschligt när jag vaknade på förmidagen. Jag fick rycka upp mig och ganska snart bar det av till släktingarna i Marseille för en sådan där härlig femtimmars-lunch. Det var bara att gå på champagnen och se glad ut, haha, ne men de är faktiskt väldigt trevliga och det var tur jag följde med för det kan ju ha blivit sista gången jag träffade vissa av dem.

Så när vi kom hem hann jag med en powernapp, gjorde mig iordning och åkte in till Aix för sushi med Johanna. Efteråt gick vi hem till en av hennes engelska kompisar och förfestade där, sedan ännu en lång natt på Aixs små gator. För att utnyttja helgen till fullo tog vi oss upp hyffsat i tid idag och åkte till Cassis och la oss på stranden. Vädret skifftar lite mer nu, men det är fortfarande klibbigt varmt och solen tar bra, älskart!
Det är helger som dessa man kommer sakna som mest, att kunna vara ute hela natten och sedan dra till stranden. Dessutom går det liksom inte ens att jämföra en kväll på krogen i Örebro med en kväll ute här.. och visst kan fransmännen vara lite knepiga, men de är bra mycket roligare än en stel, dryg svenne.

 
Johanna och sushi! Usch vad hungrig jag blev nu!

 


första september

Så blev det september, vilket betyder att jag har en månad kvar här! En månad som troligtvis kommer gå väldigt fort, precis som alla andra, så jag ska njuta av varje dag och ha sjukt kul!

Jag har glömt att nämna att den lilla hårtuffsen Ginger kom till vårt hus häromdagen. Alices alldeles egna truffel-hund! Hon är väldigt söt och verkar trivas bra, men kissar såklart lite överallt än så länge. Hoppas bara att det kommer gå bra att lämna henne själv med Kronos nästa vecka. Inte hela dagarn såklart, men jag är faktiskt inte här för att sitta i huset och vakta en hund..

 Ginger!

Idag på förmiddagen åkte jag och Achille in till Aix och möte Christine för att handla nya kläder inför skolstarten, trevligt! Han hade lite mer tur än Alice härom dagen, haha, han fick två par Levis jeans medan hon fick nöja sig med HM.. Fast de bryr sig egentligen ovanligt lite om kläder, och Christine letar nog helt enkelt efter det som passar bäst, märket får bli som det blir. Vi plockade upp Achilles kompisar på hemvägen. I eftermiddags har jag strykt, bytt Alices lakan, simmat och jag och Alice gjorde massor med crepes!  


RSS 2.0