Paris i dagsljus

Igår blev det tillslut ett besök på Musée Rodin med Emy och Amanda. Regnet öste ner, men det var fint ändå. Det fanns en trädgård med Rodins skulpturer och inne i den vackra 1700-tals byggnaden L'hôtel Biron fanns en utställning av hans mindre skulpturer och några målningar.



 
Le Penseur (Tänkaren) Ett av hans mest kända verk



Kan man ana vem som stod model till denna!? Notera syrenerna som blommar
i bakgrunden :)

Idag forsatte vi att vara kulturella och tog oss norrut till Cité de la musique. Där har de just nu en utställing om Bob Dylan som vi besökte. Den handlade om början av hans karriär, rättare sagt åren -61 till -66. Detta är lite mer min genre av konst, det var en lagom stor utställning och den var bra gjord. Lite typiskt fransmännen dock att göra en hel avdelning med material om Bob Dylan från Frankrike, alltså typ vad som skrevs när han besökte Paris och hur han hängde lite med Johnny Holiday... Det var i vilket fall väldigt bra och jag blev sugen på att spela gitarr och leva på 60-talet.

Just det, läste ut Zlatan-boken idag, och sist jag skrev om den så lät det nog lite som att jag dissade den. Måste bara klargöra lite, fast jag inte gillar skrivsättet riktigt (lite för mycket talspråk) så var den sjukt intressant, alltså vilket liv killen har levt! Den ger också en inblick i hur proffsfotbollen fungerar och vilken sjuk bild vi hela tiden får av media. Skrivsättet visar visserligen en sak som han verkligen står för och som gör honom så skön, han är ingen rik diva (som många påstår) han gör bara precis som han själv vill.  

vad göra

åååå, jag borde verkligen sminka mig och åka in till Paris och göra något vettigt fram till kl. 17, men kommer liksom inte igång. Alternativt borde jag göra min franskaläxa nu när jag ändå har tid. Men är trött och omotiverad. Jaja, nu verkar det som jag kanske kommer iväg iallafall. 

BTW fyllde världens bästa storebror år igår! Saknar dig såklart! Firade honom med att baka en rabarberpaj med vaniljsås :)




 
Vilken liten grabb alltså...


bitch please

Alltså vilken sjuk vecka. En sån där påsklovspartyfödelsedagscrazykul-vecka.

Fredagskvällen så åt vi först middag hos Hanna med hennes två gäster, Eric och Jakob. Sedan gick vi såklart ut, och jag kom hem typ vid sju. Jag sov till tio och sedan var det upp och jobba som gällde, det sägs att jag ska börja vid åtta på lördagar, men vad ska ja göra liksom, sitta och kolla på när de äter frukost... Man kan alltså säga att jag slagit något slags rekord i minimal sömn den här veckan, men jag har ju aldrig behövt jättemycket sömn och tror att man kan vänja sig vid det, men nu har det kanske blivit lite väl extremt. Det svåra blir hur jag ska ställa tillbaka och kunna somna på kvällarna..

Igår blev det kalas-fest hos Hanna, med färska bullar (made by Emy) och citronkaka. Även en del dans, bla. finsk disco, haha! Vi fortsatte ut i Paris och dansade och hade trevligt. Vi var på ett bra ställe, fast det stängde lite tidigt, redan halv fyra, så efter att ha vandrat runt i någon timme till de barerna som fortfarande var öppna i närheten, bestämde vi oss för att ha vår egen efterfest. Så taxi till Hanna och sedan en oförglömlig efterfest helt enkelt. Haha, framåt elva tog Jakob och Eric varsin sista öl innan de åkte till flygplatsen...

Jaja, nu börjar en ny vecka, som troligtvis blir lite mer "vanlig", hur nu det är.

Ikväll har jag roat mig med att lyssna på tankesmedjan i P3, haha, var får de allt ifrån?!


:D

Alltså för exakt tre månader sen kom jag hit och om exakt två månader åker jag hem! Vad händer med tiden?! Kul har jag i alla fall och ångrar såklart inte en sekund att jag åkte hit, men ser samtidigt fram emot en svensk sommar. Innan dess ska det dock hinnas med en hel del! Jag ska ha besök av Mathilda och skitungarna, Johanna kommer och förhoppningsvis mamma och pappa, och finns det extra tid kanskekanske Olivia :)

Meen oj nu måste jag sova, vi fortsätter att fira Hannas födelsedag ganska bra! Hon har finbesök från Sverige, så utgång varje dag! haha, eftersom jag jobbar samtidigt blir min sömntid ganska lidande.. men det får jag ta igen typ på söndag!

OCH måste nämna att vi var på äventyrsbad igår, jag och de två stora barnen. Jag säger bara SHIT vilka sjuka vattenrutschkanor!! JAg hängde på barnen såklart och vi började avverka dem en efter en. Så kom vi till en som var förbjuden för -12 år, men jag tänkte hur farlig kan en rutschkana vara?! Så barnen sa att jag fick åka först, okej så jag och första intrycket var "vilken dålig start, vad sakta det går" sen plötsligt såg man inte fortsättningen och jag var säker på att dö!! Den var så brant så jag har aldrig varit med om liknande och jag skrek som ett barn! Men vilken kick, haha, så fortsatte att springa där med barnen och povade alla... sen fick jag ge upp, man är ju inte 13 längre, och sätta mig i jacuzzin. Men jag har inget emot att ta med dem dit igen, hehe!

lata dagar och långa nätter

Varför är inte alla mina jobbdagar som denna?! Okej jag vet att jag skulle bli uttråkad i längden, men efter en sån där vanlig Paris-onsdag, när man är lite extra trött, så passar den perfekt! Jag har helt enkelt varit hemma i huset med Paul idag, sett till att han gjort lite läxor och lagat lunch.

Igår hade vi samma upplägg på förmiddagen, sedan följde jag honom till Versaille, där han skulle på matlagningskurs, hehe, då var han inte så nöjd. Men det är inte jag som bestämmer vad han ska göra om dagarna, det sköter hans kära mor. Tänkte jag kunde strosa runt lite där, men det regnade verkligen, så träffade Hanna och Emy vid la Defense istället för lite shopping. Det gick bra, hittade skor, klänning och en vårjacka :)

På kvällen hamnade visst jag och Emy i Paris igen, hur nu det kunnde gå till, men allt som har en bra början har ett bra slut.  

Nu blir det gooooosip time!

B-day!

Shiit vad jag borde sova nu! Vi firade såklart Hanna ordentligt igår. Först var vi hos henne, åt middag, lekte lekar, dansade, åt tårta, ja allt som man borde på en födelsedagsfest helt enkelt. Jag jobbade ju på dagen så var inte så delaktig i förberedelserna, men Emy, Moa och Sara hade verkligen gjort ett sjukt bra jobb med middagen. Hanna själv hade förberett både lekar och tävlingar, och det blev en rolig fest! När vi skulle ut lyckades vi missa både sista tåget och bussen vi tänkte ta, så det fick bli taxi till Champs élysées. Väl där blev lite tveksamma om vi skulle till den klubben vi tänkt (okej vi blev lite snåla, för vi var för sena för att gå in gratis) så vi gick till en annan klubb ganska nära. Där skulle de också ha inträdde, fast vi aldrig betalar det där annars! Så vi stod där och funderade lite tills en kille kom fram och frågade om något var fel. "Nja, sa vi, vi vet bara inte om vi ska gå in eller inte, 20€ känns lite överdrivet." "Nejnej, ni behöver inte betala!" och så kunde vi, precis som det ska vara, gå in på våra villkor. Haha, alltså hur ska jag klara mig i Sverige igen?! 
Vi avslutade det hela med att bjuda in oss själva till en efterfest... Det uppstod vissa kommunikationsproblem, men jag som kunde förstå båda sidorna hade i alla fall kul, haha!
Sedan var det dags att åka hem och jobba. Marine, som såklart inte visste att jag inte sovit, hade planerat att jag och Paul skulle åka tidigt till 'Palais de decouverte', typ vetenskapsmuseet, och hinna göra så mycket som möjligt när vi ändå var där. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, men problemet var ju självförvållat, så det var bara att bita ihop och åka. Det var intressant och vi hade trevligt, men det var inte direkt så att jag sa emot när han ville hem.. Vid fyra kunde jag tillslut ta en efterlängtad tupplur, men vid sex var det bara att gå upp och laga middag. Måste säga att dagen dock gick lättare än det kändes som att den skulle imorse, och det var självklart värt att lida lite idag för att fira en födelsedag :)

 The gang!

 Moa, Vanessa och dancing queen

 Emy blev värdig vinnare av Hanna-quizet


JAg har ett sånt här litet svårt aupair-lyx-problem... Familjen har ju erbjudit mig att stanna och jobba till den 20 juli, och alltså åka ner till Cassis när skolorna är slut och mest ta hand om Charles. Idag la Marine till att jag är väldigt välkommen att följa med på familjernas gemensamma cykelsemester i år igen, som alltså börjar den 20:e juli och varar i tio dagar. I år ska de till Italien och Österrike... Av princip säger jag inte nej till sådana här erbjudanden, MEN jag vet så väl hur jag tänkte förra året, vad man än får så är det i slutänden bara jobb och jag känner mig som deras lilla slav. Alltså inte värt det. Nej, har nog redan bestämmt mig för att jag vill vara hemma i sommar. Fult trick av dem att spela ut semester-kortet...

påsklov!

I fredags kväll hade jag och emy filmkväll hos mig, jag erbjöd mig nämligen att vara barnvakt om jag fick bjuda hit en kompis, hehe..  Vi såg I rymden finns inga känslor, den var verkligen bra, skrattade högt flera gånger!

Igår jobbade jag som vanligt på förmiddagen, och på eftermiddagen softade jag och tog en cykeltur i St Cloud. Det är så fint där nu, allt är grönt och blommar, min tillflykt när jag längtar hem till skogen.. På kvällen åkte vi till Hanna och hade trevligt! Det blev såklart utgång efteråt och vi dansade och levde loppan.

Idag har det alltså inte blivit så mycket gjort. Jag sov ganska länge, sedan blev jag mer eller mindre kvar i sängen tills fram på kvällen, då var jag tvungen att gå ut och gå en promenad. Vädret var inte trevligt idag, blåsigt och kallt, så en vilodag gjorde inte så mycket. Det var dessutom redan bestämmt så, för imorgon fyller en viss Hanna år.... och det ska såklart firas!

Nu börjar påsklovet här! Nu första veckan är Charles med mormorn och morfarn på semester, så jag ska göra saker i Paris med de två stora. Och nästa vecka är alla tre hemma men de har "sportskola" på dagarna. Så det blir nog två ganska trevliga veckor! Igår fick jag föresten den här av Charles; en fotbollsaffisch som han har gjort helt själv åt mig. Zlatan såklart och en annan Milan-spelare, eftersom jag håller på dem, och i mitten är det massa franska spelare, bl.a. från hans favoritlag, så jag ska lära mig lite, haha! Gullunge alltså..


tack mammi!



Detta kom på posten igår och gjorde verkligen min dag, haha! Tack älskade mamma!
Så både idag och igår har jag ätit alldeles för mycket godis.. menmen, när det kommer så långväga måste det ju ätas upp! Annars jobbade jag som vanligt igår, men hann ändå springa en sväng på eftermiddagen, mellan regnskurarna, mycket skönt! 

Idag har också varit som vanligt, jobb och skola. Men hade i alla fall falafeldate med Emy till lunch, det var på tiden! Trosdagkvällar är sköna, då har de två yngsta aktiviteter, så jag kan laga mat i lugn och ro. Gillar verkligen att laga mat här! Kan vara för att det som förväntas av mig är typ att jag ska koka pasta, men jag får göra vad jag vill. Visst, allt finns verkligen inte alltid hemma och barnen börjar typ gråta om man gör en ny sorts grönsak åt dem, men har lärt mig nu och ser alltid till att det finns något som de gillar.

Sitter och går igenom musiken jag har på datorn, eftersom jag typ har noll plats kvar på hårddisken är det dags att rensa lite, jag hatar att rensa, ogillar till och med ordet. Säg det högt så hör ni hur mycket negativ energi det sprider... Det är i alla fall kul att lyssna på all gammal musik jag har, men tar låååång tid!

påsk.

Påskaftonen firades hos Hanna med påskäggsletande, bad i polen, bastu och en helt underbar middag! Lyxfest som gick alldeles för fort, men avslutades med utgång såklart. Söndagen vet jag inte riktigt var den tog vägen, kvällarna här har ju en tendens att fortsätta en bit in på nästa dag. Igår var det ju också ledigt, det regnade, men tillslut möttes jag och Emy i stan och sedan tog vi oss till Hanna för film-och muffinsmys! Väldigt skön helg och bra påsk!

Idag var det back to work, hade inte lätt att vakna imorse.. Precis när vi skulle gå till skolan sa Charles att han inte mådde bra, vi gick ut en sväng ändå, men han såg så blek ut att vi vände hem, och inte långt efter att vi kommit hem igen var han tvungen att spy..  Så jag stannade hemma med honom hela dagen. Han mådde som tur var helt okej efter, så vi spelade lite spel och jag fick chansen att läsa medan han kollade film, hehe. Jag har lånat Zlatan-boken av Hanna. Jag tycker att det är intressant att läsa om hans liv, men jag är inte ett så stort fan av den sortens skrivspråk.  

långfredag

Igår hoppade jag äntligen upp till en ny grupp i franskan, det verkar mer passa min nivå, men läraren var tyvärr inte lika bra som den förra.. Han verkar inte vara direkt fantasiful i sin undervisning, men det kan ju alltid bli lite bättre. Idag blev jag mer positivt överaskad när jag var på min första föreläsning för den här trimestern. Vi ska studera klassiska berättelser, idag var det t.ex. Den fula ankungen, så vi läser/lyssnar/kollar på berättelsen och sedan diskuterar vi handlingen och syftet. Mycket bra upplägg tycker jag personligen!

Efter skolan kom Emy och mötte mig, vi strosade ner till Eiffeltornet och hade en spontan sushi-picnik vid Champs de Mars. Inte helt fel måste jag säga! Eftersom det hölls en allmän gudstjänst (mässa kanske det kallas, men vem märker detaljer) i mikrofon en bit bort så var vi såklart tvungna att diskutera det här med religion lite, långfredagen till ära. Slutsatsen blev att Jesus är så år 30, haha, dessutom vad gjorde inte den där grabben för lite uppmärksamhet egentligen!? För mer trevliga bilder kolla in Emys blogg här!



Emy stod för dagens höjdpunkt, hon överaskade mig med ett påskägg från Sverige! Blev så glad, så glad och antar att det är föräldrarna Palmér jag får tacka lite också :)

I eftermiddags målade jag och Charles ägg, men sen kom han på att han ville ha ägg till middag så vi åt upp hälften. Tur att vi använde vattenfärger och att det var mer ett tio-minuters projekt än en timmes detaljerad målning. Hans favorit är 'Oeuf a la coque' (tuppägg), då gör man väldigt löskokta ägg, sedan öppnar man bara toppen och doppar bröd med smör på i ägget. Ganska gott faktiskt, löskokta ägg är verkligen något jag har lärt mig att gilla i Frankrike.


Våra konstverk!


äntligen!

I eftermiddags var jag ute och joggade en sväng, och för första gången sen jag kom hit fick jag inte ont i knät! Kändes otroligt skönt, jag behöver nog komma igång och träna lite igen... Fast kände också att det skulle kanske behövas ett par nya joggingskor, äntligen blir det mina Nike lunarglide, haha! Det kan jag unna mig nu, mamma ringde nämligen härom dagen och berättade hur mycket skattepengar jag ska få tillbaka! Wihoho!!

Trots alla dessa goda nyheter på sistonde känner jag mig lite nere idag.. Ingen större fara men jag saknar er så mycket min älskade familj! Men det gör jag ju visst alltid så det är väl bara att stå ut. Hintade till Marine idag om att jag troligtvis inte stannar i juli, det är så svårt att säga, men jag hade faktiskt inte lovat något och jag kan inte hänga med barnen i Cassis hela juli, hur snälla de än är... Har dessutom blivit erbjuden jobb hemma, så det är inte bara för att ha semester!

Nu ska jag i alla fall in till stan och se Hunger games med Hanna och Emy, min lilla Paris-familj, så det går ingen nöd på mig :)



Helgens partygäng!

april, april

Har äntligen fått reda på vart jag ska hålla till på barnens två veckor långa påsklov! Till min stora lycka ska jag vara kvar här, i underbara Paris! Visst, jag ska jobba, men nu när vi kommer vara här blir det inte alls lika intensivt som om jag skulle åka någonstans med barnen. Jag kommer kunna hänga med mina fina vänner, OCH närvara på Hannas redan omtalade födelsedagsfest! :D

Helgen var najs!! I fredags var vi ute, vi firade att det var löningshelg, haha, fast sen kom vi fram till att alla helger är ju lite som löningshelger för oss...
I lördags jobbade jag hela dagen, och var sjuukt trött, men det gick bra. Bakade bl.a. en Mississippi Mud cake till Constence, för hon hade födelsedagskalas, jag improviserade lite, men den blev god och kidsen älskade den!
På kvällen kände varken jag eller Emy taggade för en galen utekväll, så det blev tacomiddag, filmmys och sleepover hos Emy. Var länge sedan vi gjorde något sådant, får en att minnas tiden i Vadstena, när vi var alla fyra ♥

Söndagen var sovmorgon och sedan mötte vi upp Hanna och åkte till IKEA. Haha, man kan tro att det är allt vi gör här, men det är faktiskt en viss känsla att komma dit. Jag fyndade en dator-bräda, mycket praktiskt! Annars är det mest matavdeliningen som lockar, vi köpte såklart på oss sill och påskmust.

Idag har jag STOR-städat mitt rum, hade ute de stora mattorna och torkade golven. Behövligt kan man säga. Nu är det nog bäst jag återgår till mitt jobb, hehe... Ikväll blir det fotboll, Zlatan lär ju ta fram sina hemliga trick och se till att de vinner!!

RSS 2.0