vårt hem

Idag gjorde Emy och jag något som vi har pratat om länge, och som vi verkligen borde ha tagit oss tid till tidigare. Vi åkte till IKEA efter våra jobb och köpte bord, stolar, skohylla, jackhängare och en matta. Helt underbart! Tänk vad så lite kan förändra helhetsintrycket så mycket. Vi har ju som sagt tänkt göra det länge, men så ska man ta sig tid att åka och inte minst ha ork att bära hem grejerna... Det var, som varje gång, på gränsen att det gick. Haha, vi köpte en sån liten vagn på IKEA och höll humöret uppe. Parisarna tyckte inte vi var roliga, speciellt inte en sån hemsk dag som denna med det rådande snökaoset, och därav en hel del försenade tåg och inställda bussar, alltså trångt på metron. Men lite hjälp fick vi såklart i trapporna av några passerande gentlemän som inte kunde motstå våra bedjande (hopplösa och utmattade) ögon.
 
Förlåt, har sagt det förut, men måste nämna det igen, förhoppningsvis för sista gången. Det är kallt i Lilleputteland, jättekallt. Jag borde verkligen inte klaga, jag vet. Jag passerar flera uteliggare varje dag och nu har jag mage att sitta här och påstå att det är kallt. Och jag vet att ni har -20 hemma. Men nu är det sagt. Bara några veckor kvar sen är kylan ett minne blott.

eh, vad hände?

 
Igår när jag pratade med pappi sa han att det var ca -20 grader hemma. Hahaha, sa jag, i helgen var det +15 och sol här! Tji fick jag, som vanligt, för när jag vaknar idag ser det ut såhär utanför fönstret. Emy som har varit ute och jobbat (och köpt en baguette till oss, tack!)  säger att det inte bara snöar lite, det blåser och är hårda snö/is flingor.. bhuu, själv börjar jag jobba 17.30, håller mig i närheten av sängen tills dess. Är föresten svårt att inte vara i närheten av sängen i Lilleputteland..  
 
Igår var vi ute, Hanna blev tyvärr sjuk, men Emy och jag tog en sväng i måndagsnatten ändå. Vi tänkte Le Queen, men väl där vågade vi inte chansa och betala 20 €, så vi gick till six/seven istället, där kommer vi in gratis, hehe. Helgen har annars varit ganska lugn. Jag var med Hanna och Tibo på Aquaboulevard i lördags, ett fett äventyrsbad, men tyvärr var många av attraktionerna stängda. Vi måste åka dit i sommar!  Lördagskväll jobbade jag extra och sedan festade vi lite.. I Söndags var det brunch som vanligt, och så var jobbveckan igång. Men nu är det redan tisdag, och jag jobbar kväll, lovely :)
 
Kolla vad som har landat i vår brevlåda! WEEIII :D
 
 

En mansvärld, tyvärr

Idag hade jag en välförtjänt sovmorgon! Obeskrivligt skönt efter att ha jobbat 8-18 hela veckan.. Jag vet att det är helt normalt för de allra flesta, men det är fan tungt. Jag var en sväng på banken och passade på att shoppa lite, var på hema och handlade bra att ha saker och sedan H&M. Hittade en ny, underbar skjorta, jeans, t-shirt, tröja och bh:ar :)  Men skulle även behöva nya skor och väska.. Får se när jag orkar det, höll på att dö några gånger idag.
 
Efter det mötte jag upp Sandra och följde med henne till deras nya lägenhet en sväng. Inatt när hennes flickvän gick hem från jobbet blev hon överfallen i porten av en man som troligtvis hade tänkt att våldta henne. När hon slagit koden till porten kom han bakifrån och höll en servett över hennes mun, och efter det minns hon inte så bra, bara att hon var tvungen att fortsätta försvara sig. Hon vet alltså inte säkert vad som hände, men tror att han gav sig ganska snart. Hon hade märken på hela halsen efter hans strypgrepp och ett jack i pannan, som hon inte ens vet hur hon fick.  Fy fan, hur kan någon göra så?! Jag säger alltid att jag inte är rädd och att det aldrig kommer hända, men händer det henne så kan det lika gärna vara mig nästa gång. Tycker redan synd om den grabben kan jag tala om. Passande att det är internationella kvinnodagen idag, som världen i allra högsta grad behöver. Hur och när ska vårt samhälle kunna bli jämlikt när kvinnor inte ens kan gå hem från jobbet utan att bli överfallna?
För inte så länge sedan påstod jag att jag verkligen inte är feminist, med argumentet att det ska inte behövas feminister, det borde vara självklart att båda könen är lika värda. Även för att de flesta offentliga kvinnor som säger sig vara feminister också framstår som lite knasiga. Efter att ha läst "How to be a woman" av Caitlin Moran så insåg jag att det är självklart att jag är feminist. Jag hade fel. Om jag som kvinna inte ens vågar stå för att jag vill ha ett jämlikt samhälle (som feminismen står för) så är det klart att det kommer förbli som förut. Läs den boken, både kvinnor och män! Den kan tyckas lite överdriven, men denna frågan behöver överdrivas. Här i Frankrike är det såklart ännu värre än i Sverige, men det betyder inte att det inte finns mer att förbättra i Sverige.

Allez Paris Saint-Germain

Nu har jag köpt biljetter till PSG-Montpellier matchen :D Weei! Först blev jag väldigt otaggad, för det strulade, och fanns inte fem platser tillsammans, så jag köpte två.. Men sedan tittade jag på en annan sida och tänkte vaa faan, klart vi ska gå! så nu har jag fem biljetter, är säker på att vi kommer lösa det hela. Eller ja, har ju inte biljetterna i min hand än, så ska kanske inte ropa hej...
 
Kunde inte motstå frestelsen att gå ut med Miad i lördags.. Vi var på en klubb inte så långt härifrån med hennes kompisar, sedan blev det efterfest här (!) Betyder alltså att jag hade drukit lite för många redbull vodka.. Men kul var det, ända tills klockan var 11.30 och vi var tvungna att gå till jobbet. Som pricken över en underbar bakfylla (kan fortfarande ha varit lite full, för mådde förvånansvärt bra) så hade vi en crazy brunch.. Ca 145 matgäster. Men proffesionella som vi är klarade vi det, nästan galant.
 
Idag har det varit 15 grader varmt och sol! Underbart! Men detta betyder också början på en tuffare period på jobbet.. Vi har två terrasser, en stängd med värme, och en ute på gatan. Nu vill alltså alla sitta på den ute i solen. Mer folk, längre väg att bära tallrikarna, mycket mer att hålla koll på. Spännande...
När jag kom hem till Lilleputteland kändes det som att det var kallare inne än ute. Då kan ni föreställa er vad vår snitt temperatur ligger på..
 
 

In this trouble town

Igår var jag och Sandra och åt middag, alltid lika trevligt. Jag har fått ett erbjudande av henne som inte går att tacka nej till... Hennes ex bor i Köpenhamn och är en sjukt duktig tatuerare, och då menar jag sjukt duktig, har vunnit priser i internationella tävlingar och typ tatuerar kändisar.  Så nu har hon frågat om jag vill följa med i vår när hon ska dit och tatuera sig. Det är klart jag vill, har viljat tatuera mig länge, men då kommer ju såklart den oundvikliga följdfrågan; vad ska jag tatuera?!  Funderar nu febrilt vad jag helst vill ha... Jag har dock kommit över tanken att det får ju inte vara något man kommer ångra. Jag vet att vad jag än tatuerar så kommer jag inte ångra det, det kommer alltid vara ett minne från en väldigt rolig tid i mitt liv. När jag blir gammal (om man nu blir gammal...höhö) så kommer jag inte titta på den och ångra mig, jag kommer titta på den och minnas Paris, och alla otroliga vänner jag träffat här. Men ett beslut måste ändå fattas, och jag som inte ens kan välja vilka strumpor jag ska ta på mig på morgnarna..
 
Efter vår middag skulle jag hem och sova, men som av en händelse hörde mina, för tillfället, favorit fransmän av sig och frågade om jag ville med på fest.. Hm, sova, fest, sova, fest? Fest såklart. Nu är alltså dygnet helt vänt,  jag har helt missat dagsljuset denna helgen, imorgon börjar arbetsveckan, jag skulle behöva städa... MEN ikväll har Miad (en annan av mina kollegor) bjudit med mig på en fest. Vad göra... man är ju inte 19 längre.
Hehehe, ledsen mina få men kära läsare, men bloggen är väl till för att klaga på sina lyx-problem!?
 
 

älskling

Idag fyller min kära Emy 22 år. Grattis! Jag är så himla glad att vi är här tillsammans, att vi gör det vi pratade om hela förra året, att vi faktiskt hittade lägenhet och jobb och att vi inte ger (har gett) upp. Vardagen kan, som vi märkt, vara ganska oglamourös, även i Paris. Man måste jobba, betala el-räkningar, anpassa sig till den franska kulturen (och stå ut med den), anpassa sig till en storstad och passa sig för mysko människor. Utan dig hade jag inte klarat detta, det vet du, fast jag sällan säger det högt... Vi har redan gjort det mesta och värsta tillsammans, saker jag aldrig någonsin kommer glömma. Nu ser jag fram emot en ny vår och sommar i Paris med dig älskling, med ännu fler crazy utekvällar, pick nickar vid Eiffeltornet, vin vid Seine, promenader längs kanalen, nya vänner (och ovänner) och ännu fler otroliga minnen ♥
 
 
Nu ska Emy snart åka till Italien.. SÅ vi firade såklart ordentligt igår! Vi åt sushi, drack drinkar och avslutade på en spännade efterfest... Klockan åtta imorse fick vi alltså trängas med alla som skulle till jobbet på metron, hatar när det händer alltså. Men älskar när bageriet har öppnat!
 
Förra helgen var Chole här, vilket var helt underbart, hon är så gullig, ska verkligen åka och hälsa på snart. De har startat ett nytt "lågpriståg" mellan Paris och Marseille, perfa! :D I veckan har jag jobbat, varje dag 8 till 18. Varje morgon när klockan ringer tänker jag först: faaan vad kallt det är! Sen får jag tänka pengar, pengar pengar, tills jag är utanför dörren, då känns det okej.

RSS 2.0