äntligen!

Idag gjorde jag något som jag har pratat om länge nu. Solen sken, fåglarna kvittrade, det var varmt och jag slutade tidigt, så jag var ute och joggade en sväng. Oväntat skönt var det, så nu är det bara att hopps att det inte var en engångs grej... Det är verkligen detta som är fördelen med att jobba kortdag, man orkar liksom göra saker efter jobbet, men sen får man ju betalt därefter.
 
Var och handlade en sväng och sedan fick jag skypa med Rebecka, som är hemkommen välbehållen, och Olivia, som förbereder sig för nya äventyr :) 
 
Mitt lilla gull!
 
 

Unchained

Ikväll var jag och Emy på Django Unchained, oooohyeah. Western, pistoler, hästar, coooola grabbs, me like. Tarantino sparade som vanligt inte på blodet, men det var ändå inte för mycket. Det är spännande och roligt, men såklart ett hemskt ämne som står i centrum. Slaveriet, behandlingen av svarta i flera århundraden. Det är svårt att förstå att det var så här på riktigt en gång i tiden. Samtidigt som man ibland frågar sig om vi någonsin kommer lära från vår historia, för visst ser man fortfarande exempel på rasism i vår vardag...
Kommer ut massa spännande filmer i februari, men Emy hotar med att jag får gå själv om de ska vara så här grabbiga. Jag ska nog mjuka upp henne tills dess ;)
 
 
Igår kom moster Kristina med resesällskap en sväng till jobbet och på kvällen gick vi ut och åt.Väldigt kul att vi hade tid och ses när de ändå var i Paris :)
 
 
 

Minihelg

Idag har jag varit leeedig! Jag har haft sovmorgon, tvättat, pratat lite med Jhs och hälsat på min Paris-familj. De är som vanligt så sjukt gulliga, måste verkligen ta mig tid att åka dit lite oftare!
 
Nu ska Emy och jag göra något vi inte gjort på länge; gå ut! :) Vi jobbar inte förren imorgon kväll, oh yeah.
 
Lugn pappi, tar på mig polotröjan och mössan innan vi lämnar lägenheten!
 
Bisous

åldersnoja

Ja ni, vi får se hur det går med gitarrspelandet, jag övar lite varje dag, men förvänta er inga underverk! På tal om, Jhs och Natcha, ni är som sagt väldigt välkomna på en liten konsert när ni kan och vill. Låt oss veta när det blir, och låt det bli snart :)
 
Funderar väldigt mycket på vad jag ska göra med mitt liv efter jag har njutit av Paris. Det gör att jag får lite åldersnoja (40-års kris in my as, då måste man ha glömt 22-års krisen) men pratade med min kära lillebror igår, hans smarta tips var att inte tänka så mycket utan bara göra. Min starka sida är ju inte att inte tänka, hehe, men ska nog för en gångs skull följa hans råd. Och idag nämnde faktiskt Emy något som jag alltid viljat göra, en mycket bra idé, men vi får se helt enkelt.
 
Jobbade bara över lunchen idag, så i eftermiddags hade Emy och jag lite tid att hänga. Tog en sväng till Hotel de Ville, skrattade åt skridskoåkarna och hängde lite på Starbucks, myys.
 
Hotel de Ville i solen förra veckan

min nya beeeebis

Igår mellan mina två jobbpass gjorde jag något jag har pratat om länge nu. Jag åkte och köpte en gitarr. En gång i tiden spelade jag ju faktiskt elgitarr, men sen dess har jag varken varit tillräckligt motiverad eller haft tid att spela. Nu kändes det väldigt rätt, saknar att spela, och nu har jag faktiskt tid att sitta här och öva. Nu återstår bara att se hur länge mitt tålamod räcker, hehe. Är sjukt nöjd i alla fall!
 
Så här sitter jag i min pyjamas och plinkar lite smått :)
 
Annars var jobbet ganska trevligt både igår och idag. Idag efter jobbet hängde jag lite med Sandra, en jättetrevlig tjej från Colombia. Vi åt en sjukt god cheescake på hennes flickväns jobb och pratade lite skit om vårat jobb, alltid skönt.

fredagsmys

Så här ser det ut i Paris nu, helt galet, men jag tycker det är så himla fint! Visst det är kallt, och jaa, jag längtar efter sommaren med alla dess fördelar, men påminns verkligen om hur mycket jag gillar vintern.
 
Emy har åkt till Italien ikväll så jag skulle egentligen på middag med Hanna och Tibo hos en av Tibos vänner, men kände mig lite hängig i eftermiddags, och min arbetsvecka har ju precis börjat, så stannade hemma. Lyssnar på hockey, dricker te och ska nog snart krypa ner i sängen. Crazy friday! Men vill väldigt ogärna bli sjuk...

Tillkännagivande

Jag anar att ni alla hört ryktena om att vi skulle haft löss här i lilleputteland... Efter närmare undersökningar kan jag nu erkänna, det var ett simpelt trick för att få lite mer uppmärksamhet. Jag vill nu klargöra att vi har inte löss och har nog aldrig haft det heller. Haha, got ya!
 
Har jobbat idag.. En tjej kunde inte komma så de frågade mig, och jag kan ju sällan säga nej. Så blev tyvärr ingen franskalektion idag. Hoppas på nästa vecka istället!
 
Jag försöker peppa mig själv att komma igång och träna igen.. Det går sådär, men tänker att när jag har tjatat om det tillräckligt en tid så måste jag göra något åt saken, så börjar helt enkelt att nämna det här med.

Mini-mee

 
Helt sjukt.. Grattis Anton! Men kan ändå inte fatta att du fyller 20... det betyder att jag fyller 22 i år.
 
Älskar dig och saknar dig såklart...
 
Nu måste jag ut i solen och kylan! Är ledig idag :)

nu har vi lärt oss

Hehe, idag trodde jag bergsäkert att varmvattenberedaren hade gått sönder och att det var därför strömmen gått... Men nej då, efter ytterligare endel letande, skruvande, klättrande på stegen och oroliga miner så hittade Emy den logiska lösningen! Phuuu! Om glada elamatörernas sällskap har sammanträde snart så kan vi ställa upp med två nya medlemmar..
 
Annars har jag jobbat kortdag idag, det var skönt. Hann vara ute i solen och gå en promenad innan Emy och jag kröp ner under varsin filt och kollade på film.
 
Fick ett litet paket från Sverige också, tack Manni och mammi :)  Lyckades ju glömma almanackan jag fick av Elsa och Svea i julklapp, men nu är den tillrätta och sitter på min vägg.

Snö!!

Det snöar i Paris!! :) Kommer nog inte bli vitt på backen, men blev väldans glad ändå.
Den negativa sidan är såklart att det är ganska kallt, och då menar jag inte ute, utan i Lilleputteland. Igårkväll hade vi dessutom en liten situation... Typ vid 21 gick vår ström, vi började undersöka saken och kom fram till att det var en propp som hade gått. Vi visste knappt var proppskåpet satt, och desto mindre visste vi hur i hela världen ett franskt proppskåp fungerar (nej,de ser inte likadana ut som hemma). Kanske alltså ingen överaskning att vi inte hade en extra uppsättning proppar hemma. Var inte så mycket att göra utom att gå och lägga sig. Idag gjorde dock Emy lite research medan jag jobbade och ikväll fick vi, med lite tur, igång på det igen. Nu har vi proppar hemma, har lärt oss byta dem och var vår huvudströmbrytare sitter... Vi firade med färska räkor och den dagliga baguetten!
 
 
 

leeeedig

Gick äntligen på helg igår! Jobba heldagar är fan slitigt, vilket jag såklart redan vet från tidigare erfarenheter, men tror jag har lite mer psykisk press på mig här..
Igår kväll var jag och Emy ute på stan och kollade in den årliga vinter-rean, som precis börjat. Jag hittade en skjorta, en tröja och en typ t-shirt, allt till halva priset, yeah.
Idag började jag med en välbehövlig sovmorgon, sedan tog jag mig ut och rekade praktikplatser till Mathildas elever. Är lite klurigt, men ska fortsätta imorgon så får vi se. Vill såklart gärna hjälpa, med tanke på hur många som faktiskt har hjälpt mig för att komma dit jag är idag. Och såklart, om de får praktikplatser MÅSTE Mathilda snart komma och hälsa på :)
Sedan mötte jag upp Hanna och vi kollade mer rea, hihi.
 
Emy åkte till Italien ikväll, så jag fick en god flaska vin av mig själv, vilket ledde till att jag orkade skura duschen! Där har ni ett strålande exempel på alkoholens positiva effekter. Sedan slog jag på datorn och fick se att Oliver gjort sitt första elitseriemål! Så himla kul!! Jag hann som tur var äta middag till tredje perioden. Nu avslutar jag med de lyxiga pralinerna jag fick på posten av min första franska familj, de är så gulliga, vill verklign åka och hälsa på dem snart, men får se när det blir tid.
 
Min julklapp från Aix! Plus en burk jättegod lavendelhonung, som visst inte blev med på bild..
 
Just det! I tisdags var det en liten fransk gubbe som var och åt hos oss, han påpekade en litet stavfel jag gjort på menyn (vi skriver ut dagens rätt på en tavla). Jag bad om ursäkt och sa att det var för jag är svensk (fast jag hade skrivit av en lapp som skiftledaren skrivit åt mig...), då sa han att han var franskalärare och kan ge mig franskalektioner en gång i veckan om jag skulle vilja. Jag sa att det var snällt, men att det kostar så mycket så går nog tyvärr inte. Då sa han att jag får det gratis av honom och så får vi hur snabbt jag kommer bli bättre. Så idag ringde jag tillslut och vi har träff nästa tordag, haha! Spännande...
 

som jag lovat

Alltså mina trogna väner, vet att jag lovade roliga videor med musik och dans, men misslyckades med detta. Båda delarna förekom ganska flitigt under vårt firande, men jag glömde helt enkelt. Nu vid närmare eftertanke har jag inte jätteroliga bilder heller. Har varit väldigt dålig på att ta bilder på sistonde, kan vara för att min kamera börjar bli lite sliten.. Men tänker nog ignorera det ett tag till.
 
 
Trubadurerna!
 
 
Bugg Anton och mormor, så gulliga :)
 
Nu ska Emy och jag börja kolla på Mad Men, spännade!
 
 

Tillbaka till verkligheten...

 Veckan hemma kändes som en lång, men skön, dröm och gick som vanligt lite för fort... Fast när jag väl gick av bussen i Paris kändes det skönt att vara tillbaka.
I fredags kväll firade vi med bio och kinamat. Vi kollade på The Impossible, åh fy, handlade om tsunamin 2004 och jag har nog aldrig gråtit så mycket till en film. Sevärd men hemsk.
 
Sedan har jag jobbat. Jobbade lördag kväll och vi hade någon slags rekordkväll, vilket firades med en liten utgång efteråt med kollegorna... Trevligt men dumt, med tanke på att jag jobbade söndag dag. Försov mig såklart lite.. Men hade fått strikta order från mina kollegor att inte säga något till den ansvariga på söndagen, haha, så fick hålla minen resten av dagen. Jobbade heldag idag och ska göra det imorgon, så hög tid att sova med tanke på att jag har lite att sova igen.
 
Får se om ni får se nyårsbilder imorgon :)
 
 
 

RSS 2.0